Σιντόια Μπράουν: ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τον Αύγουστο!

Η Σιντόια Μπράουν, ένα από τα αμέτρητα θύματα trafficking, σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας, που καταδικάστηκε σε ισόβια γιατί σκότωσε αμυνόμενη έναν από τους βασανιστές της, θα είναι ελεύθερη τον Αύγουστο! Το τεράστιο κύμα υποστήριξης που αναπτύχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, η μεγάλη δημοσιότητα και η γενική κατακραυγή, ανάγκασε τον κυβερνήτη του Τένεσι, Μπιλ Χάσλαμ να παρέμβει, σε μια υπόθεση, στην οποία η «τυφλή» δικαιοσύνη είχε επιδείξει μια απαράδεκτα εκδικητική στάση. Η Σιντόια Μπράουν, όχι μόνο καταδικάστηκε σε ισόβια, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε άμυνα, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε πως δε δικαιούταν να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση, πριν περάσουν τουλάχιστον 51 χρόνια, όταν δηλαδή θα ήταν 67 ετών!

Η Σιντόια Μπράουν έχει στο παρελθόν περιγράψει μια τραγική ζωή στα χέρια του διακινητή της. Σε ντοκιμαντέρ του 2011 γύρω από την ιστορία της, είχε πει:

«Έβγαζα κέρδη γι αυτόν. Δε θα με άφηνε ποτέ να φύγω. Μου είχε πει ότι θα με σκότωνε».

Η απόφαση της αποφυλάκισης της Σιντόια Μπράουν, είναι μια μεγάλη νίκη για την ίδια και μια ακόμη απόδειξη της δύναμης της μαζικής πίεσης από την κοινωνία. Παρόλο που η αποφυλάκισή της γίνεται με περιοριστικούς όρους και μάλιστα όχι πριν περάσουν αρκετοί μήνες, πρόκειται για μια απόφαση που αποκαθιστά ως ένα βαθμό τη δικαιοσύνη, απέναντι σε ένα θύμα εντατικής κακοποίησης που έχει περάσει ήδη δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή, επειδή προσπάθησε να προστατέψει τη ζωή της.

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής