Σήμερα το 10ο Thessaloniki Pride!

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 10ου Thessaloniki Pride, με την πορεία που θα ξεκινήσει στις 18:30 από τον Λευκό Πύργο.

Έχουν περάσει 10 χρόνια από το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη, η ανάγκη όμως για τη διοργάνωσή τους παραμένει ζωντανή όσο και τότε. Αν και πλέον το Pride έχει καθιερωθεί στην πόλη, οι ομοφοβικές, τρανσφοβικές κλπ αντιλήψεις καταφέρνουν και επιβιώνουν ανάμεσα στα συντηρητικότερα στρώματα της κοινωνίας.

Εξάλλου αυτές τις ημέρες, μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Thess Pride, πετώντας τρικάκια και ανάβοντας καπνογόνα, προσπαθώντας να τρομάξουν όσες/ους συμμετείχαν στην εκδλήλωση, όσους/ες θα συμμετέχουν στην πορεία σήμερα αλλά και συνολικότερα όσους/ες αγωνίζονται ενάντια στις διακρίσεις, τις ανισότητες και το μίσος.

Σε αυτές τις συνθήκες, 10 χρόνια μετά το πρώτο Pride γίνεται ακόμα πιο φανερή και η ανάγκη τα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας να μην αποτελούν μόνο ημέρες γιορτής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά ημέρες αγώνα και διεκδίκησης. Ημέρες που θα φέρνουν στο προσκήνιο τα αιτήματα και τις ανάγκες των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αλλά και όλης της κοινωνίας, να ζούμε σε έναν κόσμο πραγματικής ισότητας, αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης.

Σε αυτά τα πλαίσια, οι «Μαχητικές και Ελεύθερες» συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας με το «Κινηματικό Μπλοκ στο Thessaloniki Pride», που απαρτίζεται από ΛΟΑΤΚΙ+ και φεμινιστικές ομάδες καθώς και δυνάμεις της Αριστεράς. Οι οργανώσεις του «Κινηματικού Μπλοκ» αναγνωρίζουμε την ανάγκη τα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας να είναι μαζικά και να συμμετέχουν οργανώσεις, ομάδες και συλλογικότητες. Την ίδια ώρα όμως, πιστεύουμε πως η διοργάνωση των Pride πρέπει να αποτελεί υπόθεση όλων μας, οι αποφάσεις να παίρνονται με δημοκρατικές διαδικασίες, σε ανοιχτές συνελεύσεις. Να στηρίζονται από τις δικές μας δυνάμεις και όχι από χορηγούς, προξενεία και κόμματα εξουσίας που μία φορά τον χρόνο προσποιούνται τους συμμάχους των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ώστε να μπορούν τις υπόλοιπες ημέρες να εφαρμόζουν πολιτικές ενάντια στην κοινωνία και να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενούς τους.

Σήμερα, συμμετέχουμε στην πορεία του Pride, αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας και παράλληλα διεκδικούμε Φεστιβάλ Υπερηφάνειας αυτοοργανωμένα και δημοκρατικά. 

Αφού πάρουμε μία ανάσα από την πορεία, θα ακολουθήσει πάρτι στο Πολυτεχνείο, από τις 11:00μμ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να εκφραστούμε ελεύθερα!

Το event του Κινηματικού Μπλοκ για την πορεία εδώ
Και για το πάρτι εδώ

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση που μοιράζουν οι «Μαχητικές κι Ελεύθερες» στα Pride Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
995ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα