Σήμερα, 15/11: κινητοποίηση των εργαζομένων στη Φιλαρμονική του Δ. Αθήνας

Διαβάστε παρακάτω δελτίο τύπου του Σωματείου Εργαζομένων Φιλαρμονικής Δήμου Αθήνας, για την κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα 15/11 στο Υπουργείο Εσωτερικών, με βασικό αίτημα να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία εναντίον 15 εργαζομένων από τους οποίους απαιτείται να επιστρέψουν δεδουλευμένες αποδοχές! Για περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, διαβάστε εδώ.  

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, 15 συνάδελφοι, πρώην και νυν εργαζόμενοι της Φιλαρμονικής, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση αδικίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξε η δημοτική αρχή Καμίνη το 2015, ζήτα από τους συναδέλφους να επιστρέψουν χρήματα τα οποία αποτελούν, αποδεδειγμένα, δεδουλευμένες αποδοχές (κατά μέσο όρο 12.500 ευρώ).

Πρόκειται για αμοιβές των εργαζομένων που αφορούν την περίοδο 2009-2010 οι οποίες καταβάλλονταν με «εντέλλεσθε» καθώς με ευθύνη της διοίκησης δεν είχαν ανανεωθεί οι συμβάσεις και η επίτροπος δεν ενέκρινε τις μισθοδοσίες.

Μετά από σειρά παρεμβάσεων και πιέσεων που άσκησε ο σύλλογός μας, η δημοτική αρχή αποδέχτηκε το δίκαιο αίτημα για άρση των καταλογισμών μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Προς τούτο, διαβίβασε προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχέδιο ρύθμισης το οποίο εισηγήθηκε το ΔΣ του συλλόγου μας ώστε να σταματήσει οριστικά κάθε αυθαίρετη απαίτηση του δήμου εναντίον των συναδέλφων.

Καθ’ όλη αυτή τη χρονική περίοδο οι επισκέψεις μας στο Υπουργείο καθώς και οι προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας για την επίλυση του θέματος ήταν πολλές.

Όμως η πρωτοφανής χρόνια αδικία και η εργοδοτική αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων της Φιλαρμονικής, την οποία έχει αναγνωρίσει ο ίδιος Δήμος Αθηναίων και έχει επίσης αιτηθεί τη διόρθωση της, δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο, καθώς υπάρχουν και συνάδελφοι οι οποίοι κινδυνεύουν να απωλέσουν την κύρια κατοικία τους εξαιτίας του άδικου αυτού καταλογισμού.

Οι αποφάσεις από την γενική μας συνέλευση για μία εκ νέου μουσική κινητοποίηση, έχουν ληφθεί.

Έχοντας την γενικότερη στήριξη των σωματείων του κλάδου, τα οποία στέκονται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα μας, προχωράμε στη σημερινή μας μουσική κινητοποίηση, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική δικαίωση τον συναδέλφων

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα