Να σταματήσει η επίθεση στους εργαζόμενους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων

Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, τα μέλη της παράταξης Μπακογιάννη στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΝΔΑ, έλαβαν μια πρωτοφανή αντεργατική απόφαση, καταλογίζοντας σε εργαζόμενους της Φιλαρμονικής δεδουλευμένα παλαιότερων ετών ως αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές.
Τρεις μήνες μετά, η δημοτική αρχή συνεχίζει την άθλια επίθεση αγνοώντας, προκλητικά, σειρά παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι προς όλους τους εμπλεκόμενους, διεκδικώντας την άρση των παράλογων και παράνομων καταλογισμών.
Σύμμαχοι της Δημοτικής Αρχής σε αυτή τη διαδικασία, οι υπηρεσιακοί «κολαούζοι» –ευτυχώς λίγοι– που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της. Βιάζονται τόσο να τελειώνουν με αυτήν την υπόθεση και να «ξεπλύνουν» τους πραγματικούς υπευθύνους, που έφτασαν στο σημείο να στείλουν τις υποτιθέμενες οφειλές στις εφορίες των εργαζομένων, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τους στερήσουν ακόμα και το αυτονόητο νομικό δικαίωμα της προσφυγής. Δεν δίστασαν ακόμα και να ισχυριστούν –εντός πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου– ότι οι εργαζόμενοι πλούτισαν (!) παράνομα εις βάρος του δημοσίου.
Το «Ξ» θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζοντας μαχητικά το δίκαιο αίτημα τους, μέχρι την τελική δικαίωση. Καταγγέλλουμε την αντεργατική στάση της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας και απαιτούμε να ανακαλέσει άμεσα και οριστικά τους απαράδεκτους καταλογισμούς.
Ακολουθεί αναδημοσίευση της τελευταίας ανακοίνωσης που λάβαμε από τον Σύλλογο των Εργαζομένων στη Φιλαρμονική.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΠΑΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στάση της Διοίκησης του ΟΠΑΝΔΑ και της Δημοτικής αρχής της Αθήνας, οι οποίες αγνοώντας προκλητικά τις παρεμβάσεις – ενημερώσεις που πραγματοποίησε ο σύλλογος μας και άλλοι φορείς το προηγούμενο χρονικό διάστημα (σε συνεδριάσεις του ΔΣ του Οργανισμού, σε υπηρεσιακά στελέχη, στην πρόεδρο του Οργανισμού, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας κοκ), συνεχίζουν την απαράδεκτη διαδικασία καταλογισμού δεδουλευμένων σε εργαζόμενους.

Τα χρήματα αυτά (κατά μέσο όρο 12.500 ευρώ ανά εργαζόμενο), είναι δεδουλευμένα παρελθόντων ετών (2009 – 2010), που χωρίς καμία βάσιμη αιτιολογία καταλογίζονται στους εργαζόμενους ως αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές. Δηλαδή, ζητούν χρήματα από εργαζόμενους τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούσαν τις αμοιβές που προέβλεπε η σύμβασή τους κατά την περίοδο που εκτελούσαν τα καθήκοντά τους ως συμβασιούχοι στη Φιλαρμονική, γεγονός που δεν αμφισβητείται ούτε από την ίδια τη διοίκηση.

Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρούν να νομιμοποιήσουν την απλήρωτη εργασία, βγάζοντας λάδι όλες τις προηγούμενες διοικήσεις που διαιώνιζαν το πρόβλημα, κρατώντας ομήρους τους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια.

Η απόφαση των καταλογισμών πάρθηκε πλειοψηφικά (υπέρ ψήφισε μόνο η παράταξη του Δημάρχου στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ), δηλώνοντας κυνικά δια στόματος της Προέδρου του Οργανισμού ότι καταλογίζει αυτά τα χρήματα στους εργαζόμενους για να τους βοηθήσει (!!!!) εξηγώντας βέβαια μετά, ότι αν προχωρήσει η διαδικασία και προσφύγουν οι εργαζόμενοι στα αρμόδια όργανα θα δικαιωθούν!!!

Η προσπάθεια της διοίκησης και των «πρόθυμων» υπηρεσιακών παραγόντων, να προσδώσουν νομιμοφανές «περιτύλιγμα» σε μια απαράδεκτη και αντεργατική, πολιτική απόφαση, δεν πείθει κανέναν και θα πέσει στο κενό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο τις εξοργιστικές ανισότητες και την αδικία που βιώνουν τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας και οι εργαζόμενοι. Αποτελεί πρόκληση δίχως προηγούμενο, τη στιγμή που αντιδήμαρχοι κάνουν δημόσια επίδειξη πλούτου νοσταλγώντας τις εξοχικές τους κατοικίες στο Μπάντεν – Μπάντεν και τις βόλτες με τις πανάκριβες Άστον Μάρτιν, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, να καλούνται να επιστρέψουν χρήματα τα οποία έχουν δουλέψει!

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν πληρώνουμε δεκάρα τσακιστή. Η απόφαση τους είναι παράνομη και καταχρηστική και παραβιάζει κάθε εργατικό δίκαιο.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναιρέσει την απόφασή της, αποσύροντας άμεσα και οριστικά τους καταλογισμούς σε βάρος των εργαζομένων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις , δημοτικές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα και φορείς, να πάρουν θέση στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά μας, πραγματοποιώντας τις ανάλογες παρεμβάσεις.

Το ΔΣ του Συλλόγου Μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα