Σήμερα, Σάββατο, 9/2 – Θεσ/νίκη: Ιδρυτική συνέλευση νέου δημοτικού σχήματος

Δημοσιεύουμε ανοιχτό κάλεσμα για την ιδρυτική συνέλευση ενός νέου ριζοσπαστικού, κινηματικού και δημοκρατικού σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φλεβάρη στον χώρο «ΕΝΕΚΕΝ» (Προξένου Κορομηλά 37). Στην πρωτοβουλία συμμετέχει το Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης


Με αυτό το κάλεσμα, απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται στη Θεσσαλονίκη. Αυτούς και αυτές που δουλεύουν 10 ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή, που χάνουν τις Κυριακές τους δουλεύοντας στα πολυκαταστήματα, που ρισκάρουν τις ζωές τους στα μηχανάκια και τα εργοτάξια, που κυνηγάνε αέναα προκηρύξεις, σεμινάρια και μεταπτυχιακά. Στις άνεργες, τους συνταξιούχους, τις αυταπασχολούμενες, τους μπλοκάκηδες, τους νέους επιστήμονες με τα πολλά πτυχία και τα καθόλου λεφτά. Σε αυτούς που έχουν πληρώσει την κρίση και τα μνημόνια και τους τελειώνει ο μισθός τις πρώτες 2 εβδομάδες του μήνα.

Σε αυτές και αυτούς που στριμώχνονται στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Στους μετανάστες. Στους φοιτητές που δεν έχουν να πληρώσουν για ένα αξιοπρεπές δωμάτιο και σε αυτούς που κινδυνεύουν να τους αρπάξει το σπίτι η τράπεζα. Στους ανάπηρους που πέφτουν πάνω στα τραπεζοκαθίσματα. Στις γυναίκες που καταπιέζονται από το σεξισμό, σε αυτές και αυτούς που υφίστανται διακρίσεις με βάση και το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στις ομάδες που κάνουν τέχνη σε υπόγεια και βιοτεχνικούς χώρους. Στα στέκια της κοινωνικής αλληλεγγύης και στις επιτροπές αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης, στα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, στα σωματεία και τις πρωτοβουλίες των εργαζόμενων και των ανέργων. Σε όσους ασφυκτιούν μέσα στον ανταγωνισμό και την εκμετάλλευση, σε όσους εξοργίζονται με στους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους εξοπλισμούς, σε όσους δεν ανέχονται τον εθνικισμό και τους φασίστες.

Στους ανθρώπους δηλαδή της δικής μας πλευράς. Και λέμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα και από κανέναν, ότι είναι δική μας ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα στην πόλη μας. Γι’ αυτό, επενδύουμε στη συλλογικότητα κόντρα στην απογοήτευση και την ιδιώτευση.

Και παίρνουμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε ένα νέο, μαχητικό και κινηματικό δημοτικό σχήμα με ενωτική και πολυσυλλεκτική φυσιογνωμία. Ένα σχήμα που θα βασίζεται στα μέλη του, στη συλλογικότητα, στην εσωτερική δημοκρατία. Ένα σχήμα ανεξάρτητο που στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση, στην τοπική εξουσία, στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ένα σχήμα που θα αναφέρεται στη ριζοσπαστική αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, χωρίς να ταυτίζεται με καμία από τις υφιστάμενες πολιτικές οργανώσεις και μέτωπα. Ένα σχήμα που δεν θα είναι ένα απλό εκλογικό κατέβασμα, αλλά θα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής όσων θέλουν να αγωνιστούν για μια ανθρώπινη, ανοιχτή, κοινωνικά και περιβαλλοντικά δίκαιη πόλη, κόντρα στην καταπίεση, την εκμετάλλευση, τον εργασιακό μεσαίωνα, το ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.

Η πρωτοβουλία για αυτό το σχήμα ξεκίνησε μέσα από 2 ανοιχτές συνελεύσεις (1 & 29 Νοέμβρη 2018) και συσπείρωσε οργανώσεις και ανθρώπους της αριστεράς. Η ομάδα πρωτοβουλίας που συγκροτήθηκε, προετοίμασε μία εισήγηση για το πολιτικό πλαίσιο, το πρόγραμμα και τον προτεινόμενο τρόπο λειτουργίας του νέου σχήματος. Όλα αυτά θα κριθούν και θα αποφασιστούν δημοκρατικά στην ιδρυτική συνέλευση του νέου σχήματος, από τα μέλη του.

Σε καλούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί. Δε ψάχνουμε απλά και μόνο υποψήφιους ή ψηφοφόρους, αλλά ενεργούς πολίτες, που με τα χέρια και το μυαλό τους θα μπουν μπροστά στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον.

Πρόγραμμα Συνέλευσης:

  • 16.00-20.00 Εγγραφή μελών, δήλωση συμμετοχής σε Ομάδες Εργασίας και Συντονιστικό
  • 16.30-17.00 Παρουσίαση της εισήγησης
  • 17.00-20.00 Συζήτηση, κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων και τροπολογιών
  • 20.00-21.00 Ψηφοφορίες – αποφάσεις και συγκρότηση συντονιστικού

Ιδρυτική Συνέλευση Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 16:00 στον χώρο «ΕΝΕΚΕΝ» (Προξένου Κορομηλά 37)

Ομάδα πρωτοβουλίας για την ίδρυση ριζοσπαστικού, μαχητικού, πραγματικά δημοκρατικού σχήματος στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Το event στο facebook εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα