Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών NO BURN

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών NO BURN

Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών NO BURN, το νέο όνομα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

Όπως είχαμε ανακοινώσει παλιότερα, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ ταλανίστηκε από εσωτερικά προβλήματα και κυρίως από τις συνέπειες της αντιδημοκρατικής, αλαζονικής και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς των μελών που προέρχονται από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και τους περί αυτών, και οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και πραξικοπηματικό τρόπο, επέβαλαν στη συνέλευση των μελών της Επιτροπής ένα αλληθώρισμα στη στρατηγική της και ένα δημοσιοϋπαλληλικό συντονιστικό όργανο που το σύνολο των μελών δεν αναγνωρίζαμε.

Μετά από συνελεύσεις όλων των μελών που καταγγείλαμε αυτές τις πρακτικές και συνεχίσαμε τη λειτουργία μας, με δημοκρατικό τρόπο και συνέπεια, κάτω από αντίξοες συνθήκες και μέσα σε πολλή λάσπη που μας πέταξαν μέσω των τοπικών ΜΜΕ τα επιφανή στελέχη της Επιτροπής, λειτουργήσαμε ένα διάστημα με το όνομα «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών» και νέα σελίδα στο facebook. Η συνεχής σύγχυση, όμως, που δημιουργείται στους συμπολίτες μας και η εντύπωση περί διάσπασης, που επίτηδες καλλιεργούν κάποιοι, μας αναγκάζει να αλλάξουμε το όνομα της συλλογικότητάς μας.

Έτσι, με απόφαση της συνέλευσής μας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, υιοθετούμε το όνομα «Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN» και νέο λογότυπο. Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε κάτι νέο που γεννιέται, είμαστε τα μέλη της Επιτροπής, που από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα παλεύουμε με πάθος και με συνεπή αγωνιστική διάθεση, συνδημιουργήσαμε με αλληλοσεβασμό μεταξύ μας και με τη συμβολή των συμπολιτών μας όλη αυτή τη δυναμική και το έργο που υπάρχει στην παρακαταθήκη της Επιτροπής, αλλά και στην παρακαταθήκη του ευρύτερου κινήματος κατά της καύσης σκουπιδιών που έχει δημιουργηθεί στον Βόλο. Και έτσι συνεχίζουμε. Χωρίς βαρίδια στη λειτουργία μας από εγωιστικές συμπεριφορές και αρχηγίσκους, με νέο όνομα, ανανεωμένη διάθεση κι εκ νέου μεταξύ μας δέσμευση για τον κοινό σκοπό.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν και πάλι, να συμμετέχουν στις δράσεις μας, ισότιμα όπως πάντα, με διάθεση, προτάσεις και νέες ιδέες.

Την Παρασκευή 5/6 –Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος– στις 7.00 μμ, θα είμαστε στην παραλία του Βόλου, όπου σωματεία και φορείς διοργανώνουν διαμαρτυρία κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, κατά της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου και υπέρ της οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Για να ενώσουμε τις φωνές μας με όλα τα κινήματα που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο, για να απαιτήσουμε κι εμείς #aposyre_to.

Και στις 13/6, στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών και του εργοστασίου SRF, δίνουμε τη μάχη, όπως και στα προηγούμενα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της πόλης μας. Σας θέλουμε όλους μαζί μας, σας θέλουμε όλους εκεί, στον ίδιο αγώνα! Έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε!

Διεύθυνση επικοινωνίας: [email protected], Facebook: υπό διαμόρφωση η νέα σελίδα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα