Πλανήτης Γη καλεί ΚΚΕ για άμεση ανάγκη προσεδάφισης

Βαγγέλης Κολτσίδης
γενικός γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων CYTA-Hellas 

 

Η συνεχόμενη υποστελέχωση τμημάτων στην Cyta Hellas δημιουργεί επιπλέον φόρτο εργασίας, πίεση, άγχος και οδηγεί σε νέες παραιτήσεις συναδέλφων. Στο τμήμα τεχνικής τηλεφωνικής υποστήριξης έχει μειωθεί το προσωπικό σχεδόν κατά το ήμισυ, από 90 άτομα σε 50. Αρκετοί γνωστοί και φίλοι (καταναλωτές) αναφέρουν παράπονα ότι δεν εξυπηρετούνται όπως θα ήθελαν καθώς είτε δεν «βγάζουν» τηλεφωνική γραμμή είτε θεωρούν ότι η ποιότητα εξυπηρέτησης σε σχέση με τον παρελθόν έχει πέσει κατακόρυφα με αποτέλεσμα να σκέφτονται να διακόψουν τη συνεργασία τους με την εταιρεία.

Η διοίκηση της εταιρείας, ενώ σύσσωμο το τμήμα διαφωνεί και διαμαρτύρεται, αποφασίζει επιπλέον να μειώσει τα άτομα της βραδινής βάρδιας (23:00 – 07:00) από 2 (!) σε… 1(!) προκειμένου το 1 άτομο αυτό να «σώσει» την κατάσταση τις πρωινές ώρες που έχει περισσότερη δουλειά!

Οι συνάδελφοι του τμήματος προχώρησαν σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση αλλά αυτή αντί να επαναφέρει ένα άτομο στη βραδινή βάρδια παραμένει ανένδοτη. Ακολουθούν νέες δίωρες στάσεις εργασίας, τρεις την βδομάδα που πέρασε, και άλλη μία τη Δευτέρα 12/3 με νέα παράσταση διαμαρτυρίας καθώς οι συνάδελφοι δείχνουν αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

***

Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί και να σχεδιάσει με τον τρόπο που πρέπει αυτό τον πολύ δύσκολο αγώνα απέναντι στην εργοδοσία, ώστε να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Ταξική Ενότητα, το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ, δηλαδή τις δυνάμεις του ΚΚΕ στο χώρο! Οι οποίες εμμένουν με τον χείριστο τρόπο να βάζουν σε προτεραιότητα και πάνω απ’ όλα, τα στενά κομματικά τους συμφέροντα αδιαφορώντας ολοκληρωτικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Τα ακόλουθα παραδείγματα είναι ενδεικτικά.

Την Πέμπτη 01/03 το ΔΣ του Σωματείου είχε καλέσει σε συνάντηση το τμήμα τεχνικής υποστήριξης με σκοπό να συζητήσουμε την μορφή και την χρονική διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης όπως είχε προαποφασιστεί και στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων. Το παρόν δώσανε μόνο 7-8 άτομα από τα 50 και γι’ αυτό το λόγο, αφού έγινε μια διεξοδική κουβέντα με προτάσεις για επαναλαμβανόμενες στάσεις  εργασίας κλπ, καταλήξαμε στα εξής:

  • Να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του τμήματος για την κουβέντα και να ενημερωθεί το ΔΣ του Σωματείου και για τις δικές τους σκέψεις σχετικά με το πώς προχωράμε
  • Να μας δοθεί χρονικό περιθώριο τουλάχιστον 4 ημερών ώστε να ακολουθήσουμε τις ανάλογες νομικές διαδικασίες  (εξώδικη ενημέρωση προς διοίκηση για στάσεις εργασίας) και ενημέρωση προς τους υπόλοιπους 650 συναδέλφους της εταιρείας  σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να στηρίξουν και να συμμετέχουν και αυτοί στον αγώνα αυτό

Την Κυριακή (4/3) το βράδυ όμως λαμβάνουμε mail από στέλεχος του ΣΕΤΗΠ στο χώρο το οποίο μας ενημερώνει ότι το ΣΕΤΗΠ έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τις μέρες και ώρες που είχαν κατατεθεί σαν προτάσεις στους εργαζόμενους του τμήματος μέσα από τη συζήτηση που κάναμε στην τελευταία μας συνάντηση. Και καλεί μάλιστα το σωματείο να τις υιοθετήσει!

Το Σωματείο, βρίσκεται στη δύσκολη θέση να βρει τρόπο ώστε να στηρίξει μία στάση που ξεκινάει σε λίγες ώρες και υπάρχει κίνδυνος να βγει παράνομη δημιουργώντας επιπλέον πρόβλημα στους συναδέλφους που συμμετέχουνε! Σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ότι πρέπει να συναντηθεί εκ νέου με τους συναδέλφους του τμήματος καθώς βλέπει και τις πρώτες δίωρες στάσεις να έχουν πολύ χαμηλή συμμετοχή από τους εργαζόμενους.

Η νέα συνάντηση με τους συναδέλφους του τμήματος γίνεται την Πέμπτη 08/03 με την παρουσία περίπου 30 από τα 50 άτομα του τμήματος τεχνικής υποστήριξης. Από την κουβέντα που γίνεται αποκαλύπτεται ότι:

  • για την πλειοψηφία των συναδέλφων δεν υπήρξαν αποφάσεις αλλά σκέψεις προς συζήτηση κι επίσης ότι η πλειοψηφία δεν συμφωνεί με τις επαναλαμβανόμενες  δίωρες στάσεις εργασίας (που είναι στην πραγματικότητα οι θέσεις του ΣΕΤΗΠ/ΠΑΜΕ) και γι αυτό δεν συμμετείχε!

***

Το γεγονός ότι δεν μας δόθηκε ο σχετικός χρόνος τουλάχιστον  τεσσάρων ημερών προετοιμασίας όπως είχε συμφωνηθεί είναι ανάξιο αναφοράς, καθώς πλέον είναι ξεκάθαρο ότι το ΚΚΕ αποφασίζει, όταν και όπως το συμφέρει, για το τι πρόκειται να κάνουν οι  εργαζόμενοι που αγωνιούν για το μέλλον τους.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που αποφασίζει κινητοποίηση σε σύντομο χρονικό διάστημα με αποκλειστικό στόχο να εκθέσει, υποτίθεται, την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να φανεί ως η μόνη συνεπής αγωνιστική δύναμη μέσα στους εργαζόμενους

Σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση, Πέμπτη 15/02 απόγευμα, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη 24ωρη απεργία στις 02/02, αποφάσισε και προκήρυξε, χωρίς καμία συνεννόηση με το επιχειρησιακό σωματείο, δίωρη στάση την Τρίτη 20/02 το πρωί 09:00 – 11:00 ενώ μεσολαβούσε τριήμερο Καθαράς Δευτέρας! Το αποτέλεσμα ήταν παταγώδης αποτυχία! Μετά από την πιο επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση που έγινε ποτέ στη CYTA-Hellas, το ΚΚΕ προκηρύσσει μια ολοκληρωτικά αποτυχημένη 2ώρη στάση εργασίας! Αυτό είναι αυτό που καταλαβαίνουν σαν κλιμάκωση του αγώνα!!

***

Όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να τα συζητάμε με τους συναδέλφους και να τα δημοσιοποιούμε στον κόσμο, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι τις τακτικές που ακολουθεί το συγκεκριμένο κόμμα. Τακτικές οι οποίες συμβάλλουν στην κούραση και την αποστράτευση των συναδέλφων με μοναδικό χαμένο τους ίδιους και όλους εμάς. Με μοναδικό ευνοημένο από την κατάσταση τις μεγάλες επιχειρήσεις που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν στις πλάτες των εργαζομένων.

Είναι ένα πραγματικό ερώτημα αν τα ίδια τα στελέχη του ΚΚΕ τα απασχολούν όλα αυτά! Μήπως θεωρούν ότι ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα» και ότι όταν καταφέρουν να γίνουν μεγάλοι και δυνατοί θα σώσουν ολόκληρη την κοινωνία, άσχετα αν σήμερα η κοινωνία δεν καταλαβαίνει τις καλές προθέσεις τους; Δεν καταλαβαίνουν πως όταν τα μέσα είναι σάπια, τότε και ο σκοπός θα έχει ανάλογο αποτέλεσμα;

Το παρελθόν, το παρόν και η καθημερινή πραγματικότητα δίνουν κάποιες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα καθώς η επικοινωνία μαζί τους παραμένει αδύνατη. Ελπίζουμε μόλις καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία με τον πλανήτη Άρη στον οποίο κατοικεί η πολιτική τους συνείδηση να μπορέσουμε να συνεχίσουμε χωρίς παρεμβολές τον δύσκολο αλλά αναγκαίο αγώνα μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα