ΠΕΝΕΝ: Στήριξη στο αντιπολεμικό μπλόκο των λιμενεργατών της Γένοβα

Δημοσιεύουμε ψήφισμα συμπαράστασης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προς τους λιμενεργάτες της Γένοβα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την συμπαράστασή της στην δράση που έχει εξαγγείλει για τις 17/2/2020 η αυτόνομη συλλογικότητα Λιμενεργατών στο λιμάνι της Γένοβας (Ένωση Συνδικάτων Βάσης).

Το πλοίο “BAHRI YANBU”, “πλοίο του θανάτου” όπως εύστοχα ονομάστηκε, ανήκει στην κρατική ναυτιλιακή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας “BAHRI”, μεταφέρει πολεμικό εξοπλισμό εκατομμυρίων ευρώ και η ανάληψη δράσης και απεργίας των Λιμενεργατών της Γένοβας αποσκοπεί στην απεμπλοκή της Ιταλίας από τον εφοδιασμό πολεμικού υλικού που προορίζεται για το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και ακολούθως αυτό να το προωθήσει σύμφωνα με τα γεωστρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα.

Οι Λιμενεργάτες επικαλούμενοι τις αξίες του εργατικού κινήματος, την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε ιταλική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας ενάντια σε κινήματα γειτονικών χωρών, θεωρούν σωστά ότι αυτό αποτελεί καταφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους όπως και πέρσι και αυτή την φορά να εμποδίσουν το πλοίο και το φορτίο θανάτου να φθάσει στον προορισμό του.

Οι πολεμικοί εξοπλισμοί ωφελούν τις πολυεθνικές βιομηχανίες όπλων και στην ουσία στρέφονται ενάντια στους λαούς οι οποίοι καταπιέζονται και τους καταστρέφουν τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα τα καθεστώτα που υπηρετούν το καπιταλιστικό δόγμα ανάπτυξης.

Η πρωτοβουλία και η αγωνιστική αυτή δράση συνιστά θετική συμβολή ενάντια στα πολεμοχαρή επεκτατικά σχέδια του ιμπεριαλισμού ο οποίος υποκινεί εθνικές – θρησκευτικές και άλλες διαφορές για να βάλει στο χέρι τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους χωρών και λαών και ταυτόχρονα να κάνουν χρυσές δουλειές τα μονοπώλια που παράγουν τα όπλα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη της στον αγώνα των Λιμενεργατών της Γένοβας και ενώνει μαζί τους και την δική της φωνή ενάντια στους πολεμικούς ανταγωνισμούς και την επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική και όπως στην Ιταλία έτσι και στην Ελλάδα απαιτούμε καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -Ε.Ε.

Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη

ΟΧΙ στον Πόλεμο – ΝΑΙ στην Ειρήνη

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα