Παραίτηση μελών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση παραίτησης τριών μελών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας

Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου και την αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών από την ηγετική ομάδα του Μαξίμου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κομματική διαδικασία, έχουμε καθήκον να πάρουμε ανοιχτά θέση απέναντι στον Δραμινό λαό, με τον οποίο πορευτήκαμε μαζί σ’ όλους τους αγώνες.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 δίνει σταθερά την μάχη ενάντια στα μνημόνια. Δεν μπορεί σήμερα να γίνει συνεργός στην συνέχιση αυτής της πολιτικής που φτωχοποιεί τον λαό, υποθηκεύει την χώρα και αυξάνει το δημόσιο χρέος προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε την καταπάτηση όλων των κοινών μας αποφάσεων, των προεκλογικών δεσμεύσεων, των αξιών μας και των αγώνων μας, της ίδιας της αξιοπρέπειας μας, χωρίς να πάρουμε δημόσια θέση.

Η λαϊκή εντολή στις 25 Γενάρη ήταν ξεκάθαρη. Ήταν μία εντολή ενάντια στα μνημόνια. Στις 5 Ιουλίου , το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε περήφανα ΟΧΙ στον εκβιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πρωτοφανούς τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ , και με κλειστές τράπεζες, ανανεώνοντας και πάλι την λαϊκή εντολή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και υποτέλειας. Ένα κίνημα συμπαράστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη στρατεύτηκε στο πλευρό του Ελληνικού Λαού.

Η ψήφιση του μνημονίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει και τις δύο λαϊκές εντολές αλλά ακυρώνει και την ίδια του την φυσιογνωμία ως αριστερό – αντιμνημονιακό κόμμα. Αν και το κόμμα ούτε ρωτήθηκε, ούτε το έλαβε υπόψη της η ηγετική ομάδα του Μαξίμου.

Τις τελευταίες μέρες ακούμε συνεχώς εκκλήσεις για ενότητα, ενώ ταυτόχρονα γινόμαστε θεατές και συμπάσχοντες σε ανίερες επιθέσεις εναντίων συντρόφων μας που διαφωνούν με το Μαξίμου. Εμείς πιστεύουμε πως καμία έκκληση για ενότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταπάτηση των κοινών μας αποφάσεων. Καμία ενότητα δεν επιτυγχάνεται με ευχές ή εντολές όταν περιφρονούνται και απαξιώνονται τα συλλογικά μας όργανα και οι δημοκρατικές διαδικασίες. Καμία έκκληση για ενότητα δεν μπορεί να είναι ειλικρινής όταν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζονται από την ηγεσία ως αφισοκολλητές και χειροκροτητές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παραιτούμαστε από κάθε θέση στα όργανα του κόμματος αλλά και από την ιδιότητα του μέλους μένοντας σταθεροί στις απόψεις, τις θέσεις και τις αξίες μας. Αποχωρούμε από τον μεταλλαγμένο, αρχηγικό, μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, πιστοί σε όλα αυτά για τα οποία χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε.

Για μας, ότι λέγαμε χρόνια τώρα συνεχίζει να ισχύει. Συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι σε πολιτικές που επιτείνουν την ύφεση, την κοινωνική ανισότητα και ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο της χώρας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημοκρατία, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη.

Γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος μόνο αυτός που δεν τόλμησες να δώσεις.

  • Συμεωνίδου Σταυρούλα Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Δράμας
  • Ερμείδης Παναγιώτης Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Δράμας
  • Δημητριάδης Γραμμένος Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Δράμας

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα