Array

Όχι στο κλείσιμο του εργοστασίου Βίντερ! Όχι στις απολύσεις!Αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να χαθεί!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Με το ξέσπασμα της κρίσης η ΡΑΣ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι ο νομός Βοιωτίας και ιδιαίτερα η επαρχία Θήβας θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες. Μια σειρά από επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και άλλες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Οι απολύσεις καθημερινό φαινόμενο. Τη σκυτάλη τώρα στη συνεχιζόμενη κούρσα των αντεργατικών εξελίξεων ανέλαβε η πολυεθνική WINTERSTONE, η γνωστή σε όλους ΒΙΝΤΕΡ.

Tο διευθυντικό golden boy από την Γαλλία που παρουσιάστηκε στην επιθεώρηση εργασίας Θήβας την Τετάρτη 2.9.09 με ύφος ψυχρό και κυνικό ανακοίνωσε ότι: "Επειδή μειώθηκαν τα κέρδη της εταιρείας κατά 40% έγινε πλέον ασύμφορη η λειτουργία του εργοστασίου στην Θήβα και θα κλείσει. Θα λειτουργήσει μόνο το εμπορικό τμήμα με 14 εργαζόμενους και όλοι οι άλλοι θα απολυθούν ". Όλα για το κέρδος.

Τι και αν οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία και την εξαθλίωση;

Τι και αν εργαζόμενοι με 30 χρόνια δουλειάς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;

Τι και αν κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν το δάνειο;

Τι και αν σε όλη την περιοχή το κλείσιμο του εργοστασίου και οι απολύσεις επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το κοινωνικό πρόβλημα;

Αυτός είναι ο υπέρτατος νόμος του κεφαλαίου. Πάνω από των άνθρωπο τα κέρδη. Αυτό το νόμο υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν οι νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα με τις πολιτικές που εφάρμοσαν και θέλουν να εφαρμόσουν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Οι εργαζόμενοι αφού πλήρωσαν την ανάπτυξη και την δυσθεώρητη αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου όλα τα προηγούμενα χρόνια, καλούνται τώρα να πληρώσουν και την κρίση του.

Αυτό το νόμο και αυτές τις πολιτικές και τα κόμματα που τις υπηρετούν πρέπει να βάλουν στόχο να καταργήσουν οι εργαζόμενοι. Μόνο τότε θα αναπνεύσουν πραγματικά ελεύθεροι και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Μόνο τότε θα απαλλαχτούν από το βραχνά της απόλυσης και της ανεργίας.

Συνάδελφοι – σσες

Η Ρ.Α.Σ. εκφράζει την ολόπλευρη συμπαράσταση της στον σκληρό αλλά δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΝΤΕΡ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμπαράταξη για την δημιουργία κοινού μετώπου για την απόκρουση των απολύσεων και του κλεισίματος του εργοστασίου.

Πρέπει να θεωρηθεί ότι ο αγώνας είναι κοινός.

Το δ/σ του σωματείου και οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να πάρουν πρωτοβουλίες για την δημιουργία συντονιστικής επιτροπής από εκπροσώπους όλων των σωματείων της περιοχής και των μαζικών φορέων που θα αναλάβουν από κοινού την οργάνωση του αγώνα. Χρειάζεται αμέριστη ηθική και υλική συμπαράσταση γιατί η μάχη είναι δύσκολη. Όλοι πρέπει να αναλάβουν ευθύνες. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε τις ευθύνες μας. Αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να χαθεί.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα