Ομάδα Αλληλεγγύης για τον κορονοϊό – «ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP»: Κανένας Μόνος, Καμία Μόνη!

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της κίνησης «Χωματερή STOP – πολίτες εν δράσει» για τη δημιουργία Ομάδας Αλληλεγγύης στην Πετρούπολη.

Οι ημέρες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου απαιτείται να παραμείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στα σπίτια μας. Με την καραντίνα, η καθημερινή μας ζωή και η πρόσβαση στον χώρο εργασίας γίνεται δυσκολότερη, ενώ οι εργασιακές συνθήκες και η αντιμετώπιση από την εργοδοσία γίνονται χειρότερες. Κάποιοι θα χάσουμε τη δουλειά μας εντελώς. Κι άλλοι προσωρινά και θα εξαρτόμαστε από επιδόματα που παρέχει το κράτος, που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες. Όλα αυτά μοιάζουν βουνό στον καθένα και την καθεμία από εμάς. Κλεισμένοι στους 4 τοίχους με τα προβλήματα να μεγεθύνονται και με την στήριξη των επίσημων δομών (κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση) είτε ανύπαρκτη, είτε ελλειπής και αργή, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από ατομικές λύσεις.

Η δική μας απάντηση θα πρέπει και αυτή τη φορά να είναι συλλογική. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση του ενός στην δυσκολία του άλλου, είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν και οι σημερινές δυσκολίες.

Η «ΧΩΜΑΤΕΡΗ stop – Πολίτες εν δράσει» είναι κινηματικά ενεργή στην πόλη μας τα τελευταία 2,5 χρόνια, με δράσεις, ενημέρωση και οργάνωση κινητοποιήσεων. Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή απέναντι στους ‘βρώμικους’ σχεδιασμούς κυβέρνησης, Περιφέρειας και ΕΣΔΝΑ – που μάλιστα αποφάσισαν την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής εν μέσω κρίσης κορονοϊού όπως ήδη καταγγείλαμε! Και συνεχίζουμε να παλεύουμε για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και ενάντια στον εφιάλτη της καύσης σκουπιδιών. Αλλά νιώθουμε ότι στις δύσκολες μέρες που ζούμε, χρειάζεται να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας τοπικής Ομάδας Αλληλεγγύης, θέτοντας τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους λόγω της παρούσας κρίσης. Και θέλουμε να καλέσουμε όσους και όσες θέλουν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, ώστε να μην αισθανθεί κανείς συνάνθρωπός μας αβοήθητος.

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας

Αν θες να βοηθήσεις να οργανώσουμε την αλληλεγγύη στη γειτονιά μας:

  • Γίνε μέλος της ομάδας μας και πρόσθεσε τις δυνάμεις σου στις δικές μας! Έλα σε επαφή μαζί μας στέλνοντας μήνυμα στο facebook.com/mousamastop/ ή στο [email protected].          
  • Ενημέρωσε μας για χρήσιμες πληροφορίες που ενδεχομένως γνωρίζεις (π.χ. που υπάρχουν αντισηπτικά και μάσκες).
  • Ας στηρίξουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι για να ψωνίσουν, να πληρώσουν λογαριασμούς και χρειάζονται έμπρακτη βοήθεια.
  • Ας βοηθήσουμε συνανθρώπους μας να διεκπεραιώσουν τις ηλεκτρονικές διαδικασίες που είναι πολλές φορές ο μόνος τρόπος για συναλλαγές σήμερα (π.χ. άυλη συνταγογράφηση, αιτήσεις για επιδόματα, πληρωμή λογαριασμών κλπ).
  • Ενημέρωσε μας ώστε να δημοσιοποιήσουμε καταγγελίες για περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας ή αισχροκέρδειας στη γειτονιά, καθώς και περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας π.χ. αναιτιολόγητη και καταχρηστική έκδοση προστίμων για τους κανόνες κυκλοφορίας.
  • Ας σπάσουμε την σιωπή για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κατά γυναικών ή παιδιών, για να βοηθήσουμε με ουσιαστικό τρόπο τα θύματα να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά στους αρμόδιους φορείς.
  • Ας συνδράμουμε στην υπεύθυνη ενημέρωση για όσους χρειάζονται ψυχολογική στήριξη.

Κανείς μόνος/Καμία μόνη και σε αυτή την κρίση.

Μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο. Μαζί θα ξαναστήσουμε την ζωή μας, καλύτερη από πριν!

ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – πολίτες εν δράσει
Email: [email protected]www.facebook.com/mousamastop/
Τηλ.: 6932253326 –   6976762588 – 6977177173 – 6937872926 – 6997114632

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
995ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα