Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πατησίων: Κανένας μόνος – Καμία μόνη

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πατησίων» που σαν στόχο έχει την έμπρακτη αλληλεγγύη σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

«Μένουμε σπίτι» όχι από φόβο αλλά από συλλογική ευθύνη και αλληλεγγύη σε όλες και όλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Υπάρχουν πολλές και πολλοί που δε μπορούν να βγουν από τα διαμερίσματά τους, ενώ πολλοί άλλοι βρίσκονται χωρίς καμία οικονομική ή ψυχολογική στήριξη. Είναι σημαντικό να μη νιώθουν μόνοι και μόνες, να είμαστε δίπλα τους!

Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Πατησίων θέλει να σταθεί δίπλα σε αυτούς που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι και μόνες τη σημερινή κατάσταση. Θέλει να καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν στη γειτονιά, να ενημερώσει για χρήσιμα ζητήματα για όλους, να βοηθήσει στην πράξη τον κάθε ένα και την κάθε μία που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί και να σταθεί δίπλα τους στην εργασιακή επισφάλεια που έρχεται.

Αν θες να βοηθήσεις να οργανώσουμε την αλληλεγγύη στη γειτονιά μας:

  • Γίνε μέλος της ομάδας
  • Έλα σε επαφή μαζί μας στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα στο facebook
  • Ενημέρωσε το γκρουπ για χρήσιμες πληροφορίες που ενδεχομένως γνωρίζεις (π.χ. που υπάρχουν αντισηπτικά και μάσκες)
  • Πρόσφερε έμπρακτη βοήθεια στους ανθρώπους που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι για να ψωνίσουν και να πληρώσουν λογαριασμούς.
  • Κατήγγειλε περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας που γνωρίζεις, περιστατικά αισχροκέρδειας στη γειτονιά ή περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
  • Διέθεσε αν έχεις ακίνητο τύπου Airbnb για το υπόλοιπο της κρίσης σε ανθρώπους που χρειάζονται να μπουν άμεσα σε καραντίνα (γιατρούς, νοσηλευτές, φοιτητές που επέστρεψαν και οι οποίοι δεν θέλουν και δεν μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με τους οικείους τους)

Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Πατησίων απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν βοήθεια αυτές τις μέρες. Ευπαθείς ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες, ανθρώπους που ζουν μόνοι, γυναίκες και άντρες που δυσκολεύονται να αυτοεξυπηρετηθούν.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πατησίων δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές ή οδηγίες. Αλλά προσπαθεί να σταθεί δίπλα στον κάθε ένα και στην κάθε μία στη γειτονιά μας, στα Πατήσια.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής