Οι «πολιτοφύλακες» ετοιμάζονται. Η Αριστερά τι κάνει;

Άρθρο της Χριστίνας Ζιάκα

Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ότι μπήκαμε σε μια εποχή με διακριτά επαναστατικά χαρακτηριστικά και τάσεις. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά της εικόνας. Η άλλη, που την συμπληρώνει, είναι πως οι δυνάμεις της αντίδρασης και της αντεπανάστασης δεν τηρούν μια γενική στάση αναμονής ή αδράνειας. Αντίθετα προετοιμάζονται συνειδητά για τις πιο κρίσιμες ώρες ενός ταξικού πολέμου που διεξάγεται σε πολλαπλούς γύρους.

Και τέτοιες δυνάμεις είναι: οι Λέσχες Εφέδρων, το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων (ΕKEO) ιδρυτής της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής», η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» κ.λ.π. Μπορεί σήμερα το ΕΚΕΟ να ανακοίνωσε μετά τις αντιδράσεις πως ματαιώνει τη δημιουργία της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής» για την ώρα, αλλά το θέμα παραμένει.

Εκ πρώτης όψεως ο τρόπος που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ή τα προφίλ και τα άρθρα στα σάιτ τους, μοιάζουν γραφικά. Πριν μερικά χρόνια ίσως και κανείς να μην ασχολιόταν μαζί τους. Αυτό όμως δεν ισχύει πια. Όχι μόνο γιατί υπερ-χρησιμοποιούν το ίντερνετ και τα social media και άρα πολλαπλασιάζεται η διεισδυτικότητα τους. Αλλά κυρίως γιατί η απόλυτη διαθεσιμότητα τους να σώσουν το σύστημα, απηχεί τις βαθύτερες σκέψεις και τους σχεδιασμούς μιας μερίδας της άρχουσας τάξης και του διεθνούς καπιταλισμού, ότι, τώρα και στο μέλλον, καμιά μέθοδος για την καταστολή του εργατικού και λαϊκού κινήματος δεν μπορεί να αποκλειστεί όταν θα κρίνονται όλα για όλα.

Who is who;

ΕΚΕΟ

Tου ΕΚΕΟ προϊσταται ο Θ. Λιόλιος, που διδάσκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Παλιότερα είχε διδάξει στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Ναυτική Ακαδημία. Ως συνεργάτες του ΕΚΕΟ  εμφανίζονται και άλλοι καθηγητές στρατιωτικών σχολών ή στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Τέλεια η διασύνδεση δηλ. με επίσημους κρατικούς στρατιωτικούς μηχανισμούς.

Μάλιστα όπως μας ενημερώνουν στο σάιτ τους πρόσφατα έστειλαν και επιστολή στον Μ. Χρυσοχοΐδη όπου αιτούνται επίσημης …συνεργασίας με το κράτος.

«Παρακαλούμε να αποδεχθείτε το αίτημά μας για τη σύσταση μιας άμισθης επιτροπής που θα αποτελείται από επιστήμονες Διδάκτορες του ιδρύματος Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων (EKEO) και αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας (και παράγοντες που εσείς θα επιλέξετε) ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο λειτουργίας αυτής της πρωτοβουλίας».

Ως πρότυπο τους για την «Ελληνική Πολιτοφυλακή» που πρώτα ανακήρυξαν και μετά ματαίωσαν, αναφέρουν την αμερικάνικη εμπειρία των άοπλων («Guardian Angels») ή και ένοπλων πολιτοφυλακών («State Guards» στο Τέξας).

Ως βάση για την «πρωτοβουλία» τους προβάλλουν την αύξηση της εγκληματικότητας και την ανάγκη καταπολέμησης της. Και η αλήθεια είναι πως για πλατιά στρώματα που ζουν σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας τα όσα έταζε το ΕΚΕΟ πως θα έκανε η «Ελληνική Πολιτοφυλακή» μπορεί και να είναι καταρχήν ελκυστικά…

Γράφουν λοιπόν:

«Ας υποθέσουμε ότι είστε ιδιοκτήτης καταστήματος σε περιοχή μεγάλης εγκληματικότητας που ανησυχείτε για την ασφάλεια της επιχείρησης σας και θέλετε να νιώθουν οι πελάτες ασφαλείς. Θα είχατε ενδοιασμούς να καταθέσετε προαιρετικά μια συνδρομή στο ταμείο των πολιτοφυλάκων της περιοχής σας οι οποίοι θα περιπολούν (αφιλοκερδώς) κατά ομάδες μέρα νύχτα στους δρόμους γύρω από την επιχείρηση σας ή ακόμη θα βρίσκονται εντός αυτής ως εθελοντές φρουροί και φύλακες;».

Σημειώστε: οι κατά τ’ άλλα …αφιλοκερδείς περιπολίες συνδέονται με την κατάθεση συνδρομής! Δηλ. σε τελευταία ανάλυση οι Πολιτοφύλακες θα μισθώνονται! Μέχρι τώρα ξέραμε τις ιδιωτικές securtiy που φυλάνε εταιρείες, τράπεζες, τους πλούσιους κ.λ.π. Το ΕΚΕΟ στοχεύει στην επέκταση των ιδιωτικών securtiy σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τετράγωνο, σε κάθε πλατεία και δρόμο.

Βέβαια ποτέ μέχρι σήμερα η καταστολή –ιδιωτική ή δημόσια– και η αστυνόμευση δεν στάθηκαν ικανές να λύσουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Ούτε καν στις ΗΠΑ που αναφέρουν ως πρότυπο. Το έγκλημα απλά μετακόμιζε σε άλλες περιοχές. Ενώ δύο πράγματα συνέβαιναν σίγουρα:

– οι Πολιτοφυλακές που «πουλούσαν» προστασία πλούτιζαν

– και η Ακροδεξιά χρησιμοποιούσε τις Πολιτοφυλακές σαν γιάφκα για να κάνουν την βρωμοδουλειά τους. Παράδειγμα οι Μαύρες Περιπολίες («Ronde Nere») στην Ιταλία με εθελοντές πρώην αστυνομικούς, που περιπολούν συνεργαζόμενοι με νυν καραμπινιέρους, φορώντας ναζιστικά σύμβολα…

 

«Πατριωτική Πολιτοφυλακή»

Η σχέση με την ακροδεξιά γίνεται ακόμα πιο καθαρή στην περίπτωση της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», όπου εκλείπουν οι …αξιότιμοι καθηγητές και τα ραφιναρισμένα προσχήματα και η διαφήμιση από τον γνωστό «ΣΤΟΧΟ» ρέει άφθονη. Όλα στα μούτρα μας…

Γράφουν στο σάιτ τους:

«Πατριωτική Πολιτοφυλακή] έχει έναν και μόνον Αντικειμενικό Σκοπό, να είναι ΕΤΟΙΜΗ την ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ, Οργανωμένη, Εκπαιδευμένη, Συντεταγμένη, Πειθαρχημένη, Ετοιμοπόλεμη, Ισχυρή. Η λαϊκή εξαθλίωση γιγαντώνεται, μαζί της θεριεύει και η Λαϊκή Οργή, η χρεοκοπία αναπόφευκτη, η εξέγερση της αγανακτισμένης φτωχολογιάς θ’ ακολουθήσει αναπόφευκτα… Αίμα και Χάος, αυτό βρίσκεται μπροστά μας….

»…Αυτό θα δώσει σε κάποιους την αφορμή να τραβήξουν το Στρατό από τα σύνορα προκειμένου να αντιμετωπίσει την εσωτερική κατάσταση. Κάποιοι γείτονες θα χαιρόντουσαν πολύ με κάτι τέτοιο. Αυτό δεν πρέπει ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ να επιτραπεί να συμβεί. Και μόνον ένας τρόπος υπάρχει. Η παρουσία τότε μιας Οργανωμένης, Συντεταγμένης Ισχυρής Πατριωτικής Πολιτοφυλακής με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης Στρατιωτικής Μονάδας άμεσης ανταπόκρισης θα είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ. Εκεί ΚΑΙ ΜΟΝΟ αποσκοπούμε. Ως τότε, η Μονάδα οργανώνεται, εκπαιδεύεται και δομείται στρατιωτικά».

Τα ίδια και χειρότερα επιβεβαίωσε και σε συνέντευξη του στο ρ/σ ΒΗΜΑ ο Γ. Ανεστόπουλος, μέλος της Επιτελικής Διοίκησης της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής»:

«Πάμε σε ερημικές περιοχές και βουνά κι εκεί ασκούμαστε –τα τάγματα πολιτοφυλακής– αποτελούμενα κυρίως από απόστρατους, για να αναλάβουμε ένοπλη δράση αν, κι όταν, διασαλευτεί η δημόσια τάξη σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας …

»…Εμείς ποντάρουμε σε μια κρίσιμη ώρα. Μόνο τότε θα ενεργοποιηθούμε. Το ποια είναι αυτή η κρίσιμη ώρα…  περιμένουμε κάποιο χάος. Ένα αντικειμενικό χάος. Η χρεοκοπία αναγκαστικά θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις στη χώρα μας. Όταν έρθει εκείνη η κρίσιμη ώρα, να είστε σίγουροι ότι κάθε Έλληνας σ’ αυτό τον τόπο θα έχει κι από ένα όπλο. Όλα βρίσκονται την ώρα του πολέμου».

Αναγνωρίζουμε την ειλικρίνεια τους αλλά και την πλήρη συνείδηση που έχουν για την κατεύθυνση των εξελίξεων. Περιμένουν λαϊκή έκρηξη, εξέγερση, επανάσταση! Την θεωρούν αναπόφευκτη! Και γι αυτό προετοιμάζονται – για να κάνουν από τη μεριά τους τα πάντα για να την καταστείλουν, να την πνίξουν δηλαδή στο αίμα!

Συμπέρασμα

Άραγε θα ήμασταν υπερβολικοί αν λέγαμε πως δίνουν μαθήματα ταξικής συνείδησης στην Αριστερά; Τα μαζικά κόμματα της Αριστεράς δεν περιμένουν ούτε εξέγερση ούτε επανάσταση! Σίγουρα όχι άμεσα και πάντως όχι αναπόφευκτα! Ούτε την προετοιμάζουν ούτε προετοιμάζονται γι’ αυτήν! Αντίθετα μάλιστα, έχουν τις δικές τους ευθύνες στις ήττες της περιόδου που διανύουμε, καθώς βρίσκονται πίσω από τις ανάγκες της εποχής, πράγμα που υποβοηθάει την ενίσχυση των ακροδεξιών, νεοφασιστικών πολιτοφυλακών.

Απέναντι σε σχήματα σαν τα παραπάνω δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή αυταπάτη ότι το επίσημο κράτος θα ασκήσει έλεγχο ή τους νόμους. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας αλλά και της ύπαρξης μας, είναι έργο δικό μας και μόνο δικό μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα