Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής χτύπησαν ξανά

Ακολουθεί η ανακοίνωση και το Δελτίου τύπου που εκδόθηκε από τους συντρόφους της Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 7/5/2004 και ώρα 10:30μμ, στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Ι. Δραγούμη, 3 σύντροφοι του Ξεκινήματος ενώ έκαναν αφισοκόλληση δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Προφανώς τους ενόχλησε το περιεχόμενο της αφίσας, που ενημέρωνε για την εκδήλωση που οργανώνει το Ξεκίνημα την επόμενη Παρασκευή 14/5 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με θέμα τα κινήματα στην Αφρική και που κεντρικός ομιλητής είναι ο Σεγκούν Σάνγκο, ένας Nιγηριανός σύντροφος.

Η επίθεση ήταν οργανωμένη και απρόκλητη, αφού χωρίς καν να προηγηθεί φραστικός διαπληκτισμός οι φασίστες της ‘‘Χρυσής Αυγής’’ ξυλοκόπησαν με σκουπόξυλο τον σύντροφο Γ.Β., στέλνοντας τον στο νοσοκομείο με ράμματα στο πρόσωπο, ενώ προπηλάκισαν και έβρισαν άλλους δύο (Δ.Χ. και Μ.Π.) που ήτανε μαζί του.

Τα χειρότερα αποτράπηκαν με την έγκαιρη επέμβαση των περαστικών και των κατοίκων της γειτονιάς.

Τον τελευταίο καιρό η συγκεκριμένη γειτονιά μάλιστα, στην οποία βρίσκονται και τα γραφεία τους, έχει γεμίσει με αφίσες, αυτοκόλλητα και συνθήματα της «Πατριωτικής Συμμαχίας», που θα κατέβει στις ευρωεκλογές στην οποία συμμετέχουν και οι τραμπούκοι της «Χρυσής Αυγής».

Η επίθεση σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της πόλης (και μάλιστα σε ώρα που έχει πολύ κόσμο) καθώς και το γεγονός ότι έγινε την στιγμή μιας πολιτικής αφισοκόλλησης πρέπει να προβληματίσει το σύνολο της αριστεράς για το μέχρι που είναι ικανοί να φτάσουν οι φασίστες αν μπορέσουν ποτέ να δυναμώσουν αρκετά.

Ο εφησυχασμός των μαζικών κομμάτων της αριστεράς ως προς τον κίνδυνο της ακροδεξιάς είναι επικίνδυνος για την ίδια την αριστερά, το νεολαιίστικο και το εργατικό κίνημα στο μέλλον.

Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε την άποψη μας πως οργανώσεις όπως είναι η Χρυσή Αυγή δεν μπορούν να λειτουργούν ελεύθερα. Το κίνημα έχει καθήκον να θέσει, σαν ένα από τους στόχους του, το κλείσιμο τέτοιων οργανώσεων, που στη διαφορετική πολιτική άποψη απαντούν με φυσικές επιθέσεις, με στειλιάρια και μαχαίρια.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής