Νέα επίθεση λάσπης ενάντια στον σ. Νίκο Μαλίνογλου

Ο σύντροφος Νίκος Μαλίνογλου είναι ο εκλεγμένος Εκπρόσωπος των Εργαζομένων εδώ και 4 χρόνια (δύο θητείες) στο κοινό Διοικητικό Συμβούλιο των νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης. Σε λίγες μέρες στις 17 Οκτωβρίου 2018 γίνονται οι εκλογές για τον νέο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο κοινό ΔΣ. Σ’ αυτές τις εκλογές ο σ. Ν. Μαλίνογλου είναι και πάλι υποψήφιος εκ μέρους της αριστερής ανεξάρτητης παράταξης «Νέα Πορεία» και της «Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων Π. Πεντέλης». Απέναντί του στέκεται το συνδικαλιστικό κατεστημένο του κυβερνητικού συνδικαλισμού, η αγαστή συνεργασία ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, που είναι φορτωμένες με εγκλήματα ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και επειδή δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα, αλλά μόνο το ρουσφέτι, την εξαγορά συνειδήσεων, τον εκβιασμό και τα ψέματα, κατέφυγαν για μια ακόμη φορά στην τακτική της λασπολογίας. Αυτή τη φορά κατηγορούν τον σύντροφο Ν. Μαλίνογλου ότι ψήφισε, δήθεν, μαζί με το υπόλοιπο κοινό Δ.Σ. των νοσοκομείων υπέρ της άσκησης από τους τραυματιοφορείς του Παίδων Πεντέλης αλλότριων καθηκόντων, της μετατροπής τους δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ σε «παιδιά για όλες τις δουλειές».
Ασφαλώς κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο!
Η απλή πραγματικότητα είναι πως όταν τέθηκε το θέμα στο κοινό ΔΣ των τριών νοσοκομείων ο σ. Μαλίνογλου πήρε κατηγορηματική θέση εναντίον της πρότασης οι τραυματιοφορείς του Παίδων Πεντέλης να ασκούν αλλότρια καθήκοντα, τονίζοντας πώς κάτι τέτοιο εκτός από συνδικαλιστικά απαράδεκτο είναι και παράνομο!
Το «ενδιαφέρον» είναι ότι η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ μίλησε υπέρ αυτής της τοποθέτησης, υιοθετώντας την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παρανομία.
Στη συνέχεια όμως, όταν ο σ. Μαλίνογλου αποχώρησε λόγω υποχρεώσεων από τη σύσκεψη, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, άλλαξαν στάση και πήραν μια μεσοβέζικη και ασαφή θέση που άφησε τα περιθώρια στον αναπληρωτή διοικητή του Παίδων Πεντέλης να μετατρέψει τους τραυματιοφορείς του νοσοκομείου σε «παιδιά για όλες τις δουλειές». Το συνδικαλιστικό κατεστημένο ξεκίνησε αμέσως μια εκστρατεία λάσπης κατηγορώντας το σ. Μαλίνογλου ότι είχε ψηφίσει υπέρ αυτής της απόφασης. Δεν τόλμησαν βέβαια να κάνουν γραπτές τις καταγγελίες τους αλλά ακολούθησαν την προσφιλή σ’ αυτούς τακτική του ψιθύρου.
Η παράταξη Νέα Πορεία απάντησε στη λάσπη, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την αλήθεια, με μια οργισμένη ανακοίνωση με τίτλο: «Στο στόχαστρο των γνωστών αγνώστων ο Μαλίνογλου Νίκος. Η μαύρη προπαγάνδα καλά κρατεί».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

 

 

Στο στόχαστρο των γνωστών αγνώστων ο Μαλίνογλου Νίκος. Η μαύρη προπαγάνδα καλά κρατεί

 

«Ο γνωστός εργατοπατέρας Νίκος Μαλίνογλου άλλα λέει και άλλα κάνει. Ξέρετε τι έκανε με αφορμή συζήτηση στο κοινό ΔΣ των νοσοκομείων μας; Συμφώνησε ομόφωνα με το υπόλοιπο ΔΣ, οι Τραυματιοφορείς του Παίδων Πεντέλης να κάνουν αλλότρια καθήκοντα».

Ενημερώνουμε και Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχει απόφαση του κοινού ΔΣ για εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων από τους Τραυματιοφορείς. Αυτό που υπάρχει είναι μία ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση του Αν. Διοικητή του Π. Πεντέλης που ορίζει όντως αλλότρια καθήκοντα για τον εν λόγω ειδικότητα των Τραυματιοφορέων. Αυτή η απόφαση του Αν. Διοικητή είναι παράνομη και πρέπει να αρθεί άμεσα, αφού μετατρέπει τους Τραυματιοφορείς σε «παιδιά για όλες τις δουλειές»!!! Τα λόγια της λάσπης που εξαπολύουν μπροστά στον ανεμιστήρα για άλλη μια φορά οι γνωστοί-άγνωστοι κύκλοι στο νοσοκομείο μας, εναντίον του εκπροσώπου στο ΔΣ και μέλος της παράταξης Νέα Πορεία δεν έχουν τέλος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και απαντώντας στη μαύρη προπαγάνδα, τα ψεύδη και τις συκοφαντίες εναντίον του Εκλεγμένου Εκπροσώπου των Εργαζομένων στο Κοινό ΔΣ των Νοσοκομείων μας Νίκο Μαλίνογλου σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω: Στην τακτική συνεδρίαση υπ. αρ. 2/10 Ιανουαρίου 2018 και στο θέμα 19 συζητήθηκε μετά από εισήγηση της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του Παίδων Πεντέλης το θέμα των καθηκόντων των Τραυματιοφορέων. Στην εισήγηση περιγράφονταν καθήκοντα τα οποία μόνο της αρμοδιότητας τους δεν ήταν. Μετέτρεπε τους τραυματιοφορείς σε βοηθούς νοσηλευτών, εργάτες, βοηθούς θαλάμου, κλπ. Η τοποθέτηση του εκπροσώπου εργαζομένων στο κοινό ΔΣ ήταν η παρακάτω (ακολουθεί απόσπασμα των πρακτικών):

«Ο κ. Μαλίνογλου στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι δε μπορεί το ΔΣ να αποφασίσει τα καθήκοντα ενός κλάδου και μιας ειδικότητας τα οποία εν προκειμένου δεν υπάρχουν σε ΦΕΚ, προκύπτουν σαφώς από τον τίτλο τους, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, αλλά και εννοιολογικά κάθε φορά. Οι τραυματιοφορείς είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά και μόνο των ασθενών και για τίποτα άλλο. Τα καθήκοντα που τους προτείνονται να κάνουν είναι αλλότρια και άρα παράνομα. Προτείνω να αποσυρθεί το θέμα από το ΔΣ αφού είναι άλλου αρμοδιότητα αυτή η απόφαση, αλλά και διότι η εισήγηση προτείνει καθήκοντα πέρα για πέρα παράνομα για την συγκεκριμένη ειδικότητα των τραυματιοφορέων».

Η πρόταση του εκπροσώπου των εργαζομένων έγινε αποδεκτή και από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος εργαζομένων αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Κοινού ΔΣ. Ωστόσο το ΔΣ και ενώ ο εκπρόσωπος είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, αποφάσισε τα παρακάτω(ακολουθεί απόσπασμα των πρακτικών):

«Επειδή δεν υπάρχει δημοσίευση σε ΦΕΚ καθηκοντολογίου που να αφορά τους μεταφορείς ασθενών κι επειδή ο καταμερισμός εργασιών στο σύνθετο περιβάλλον ενός παιδιατρικού νοσοκομείου αποτελεί εσωτερικό ζήτημα του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, η δυσλειτουργία που προέκυψε στον κλάδο των ΥΕ μεταφορέων ασθενών θα διευθετηθεί με τις κατάλληλες ενέργειες από τους αρμόδιους του Νοσοκομείου».

Αυτή είναι η αλήθεια για το εν λόγω θέμα και καμία άλλη. Οτιδήποτε άλλο διαδίδεται από τους γνωστούς-αγνώστους είναι ψεύδη, συκοφαντίες και αθλιότητες. Ο αγώνας της παράταξης μας για αυτόν τον πολύπαθο κλάδο είναι γνωστός στο νοσοκομείο μας και όχι μόνο. Όπως είναι γνωστό ότι οι όποιες προσλήψεις Τραυματιοφορέων έχουν έρθει στα νοσοκομεία μας, ήταν γιατί το σωματείο με προεδρείο τη παράταξης της Νέας Πορείας αγωνίστηκε σκληρά τα προηγούμενα χρόνια για τα δίκαια αιτήματα τους, της έλλειψης προσωπικού και των αλλότριων καθηκόντων που πολύ συχνά τους ζητούνται να εκτελούν. Καλό είναι οι γνωστοί-άγνωστοι και οι παρατρεχάμενοι τους να ασχοληθούν με την καταγγελία της παράνομης απόφασης του Αν. Διοικητή του Π. Πεντέλης και πως θα αρθεί αυτή η απόφαση και να αφήσουν τη γνώριμη τακτική τους που δεν είναι άλλη από τη διαρκή σπέκουλα και τη βρωμιά. Έλεος!!!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα