ΔΑΚΕ Σισμανόγλειου: νίκησαν χάρη στην ΠΑΣΚΕ και λασπολογούν – Συνέντευξη Ν. Μαλίνογλου

Δημοσιεύουμε συνέντευξη με το σύντροφο Νίκο Μαλίνογλου, εκπρόσωπο της παράταξης «Νέα Πορεία» στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εργαζομένων. Στη συνέντευξη, ο σ. Μαλίνογλου, περιγράφει πως η ΔΑΚΕ κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του νοσοκομείου, χάρη στη συστράτευση της ΔΑΕΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και στη συνέχεια πανηγύριζε, ευχαριστώντας τους εργαζόμενους για την «πρωτοφανή έκφραση συμπόρευσης». 
Στις συγκεκριμένες εκλογές, σε σύνολο 594 ψηφισάντων, η ΔΑΚΕ πήρε 353 ψήφους με τη στήριξη της ΔΑΕΣ η Νέα Πορεία 169 και η ΑΝΑΓΚΙ 44. Υπήρξαν ακόμη 28 λευκά-άκυρα. 
Ο σ. Ν. Μαλίνογλου περιγράφει επίσης την προσπάθεια φίμωσης της «Νέας Πορείας» από τη ΔΑΚΕ, η οποία εξαφάνισε τις ανακοινώσεις της Ν.Π. από το Σισμανόγλειο.

 

  • Νίκο, τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο;

Στην ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Η ΔΑΚΕ ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους γι’ αυτή την πρωτοφανή έκφραση συμπόρευσης και εμπιστοσύνης στο ψηφοδέλτιο της άσχετα από κομματικές πεποιθήσεις». 

Και το ερώτημα είναι, αλήθεια, σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται η ηγεσία της παράταξης της ΔΑΚΕ; Μήπως δεν είμαστε γνωστοί όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο Σισμανόγλειο; Το να αναφέρονται σε «πρωτοφανή έκφραση συμπόρευσης» με τη ΔΑΚΕ «άσχετα από κομματικές πεποιθήσεις» προσβάλλει τη νοημοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων – οι οποίοι μέσα στο κλίμα της απογοήτευσης που επικρατεί, ιδιαίτερα μετά τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, επέλεξαν να μην προσέλθουν στις κάλπες.

  • Ποια είναι λοιπόν η πραγματικότητα;

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ανακοίνωση ξεκινάει με μία αλήθεια-παραδοχή. Όντως, ανεξάρτητα από τις «διαφορετικές» κομματικές πεποιθήσεις της παράταξης ΔΑΕΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) η ΔΑΕΣ αποφάσισε και στήριξε με τον πιο μαχητικό τρόπο την παράταξη της ΔΑΚΕ.

Ήταν τέτοιο το σθένος τους, τα στελέχη της επιδόθηκαν σε τέτοια κινητοποίηση που ούτε και οι ίδιοι να κατέβαιναν δε θα έκαναν έτσι: πλήρη κινητοποίηση των ψηφοφόρων της ΔΑΕΣ για να ψηφίσουν ΔΑΚΕ, μοίρασμα σταυρωμένων ψηφοδελτίων της ΔΑΚΕ, συμμετοχή στη διαδικασία της καταγραφής των αποτελεσμάτων μέχρι το τέλος της και, βέβαια, πανηγυρισμοί για το αποτέλεσμα, δηλώσεις ότι «νικήσαμε», κλπ!!!

Βέβαια, αφού διαφορές δεν έχουν, καλά έκαναν και κατέβηκαν από κοινού οι ΔΑΚΕ και ΔΑΕΣ στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο – και δικαίωμα τους. Όπως και δικαίωμα τους να συμπορευτούν και στις επόμενες εκλογές για τον εκπρόσωπο εργαζομένων στο κοινό ΔΣ των νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης που θα διεξαχθούν στα μέση Οκτώβρη…

  • Έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν;

Ναι, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Έτσι κι αλλιώς συνεργάζονται οι δυο τους και στο ΔΣ του Σωματείου, αφού έχουν συγκροτήσει άτυπο προεδρείο και λύνουν και δένουν στο σωματείο και στο νοσοκομείο χωρίς να ενημερώνουν καμιά άλλη παράταξη (Σημ «Ξ»: Το ΔΣ του Σωματείου είναι 9μελές και στις τελευταίες εκλογές, 2017, πήραν: ΔΑΚΕ/ΝΔ – 3, Νέα Πορεία – 3, ΔΑΕΣ/ΠΑΣΟΚ – 1, ΕΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ 1, ΑΝΑΓΚΙ/ΚΚΕ – 1. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είχαν τις απαιτούμενες 5 έδρες για να συγκροτήσουν προεδρείο, κι έτσι λειτουργούν άτυπα, στο παρασκήνιο).

Όπως συνεργάζονται τα ηγετικά στελέχη των ΔΑΚΕ–ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ λογικό είναι να το κάνουν και στα νοσοκομεία.

  • Κατηγορούν όμως και την Ν. Πορεία ότι δήθεν είναι παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι; 

Ναι, η ανακοίνωση συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερες δόσεις παραλογισμού. Λέει συγκεκριμένα, αναφερόμενη στη «Νέα Πορεία»:

«Ερείπια αφήνει πίσω της και η παράταξη που εκπροσωπεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο νοσοκομείο μας που όλο αυτό τον καιρό επιδιδόταν σε πρακτικές με ένα και μόνο αντικείμενο, τον κυβερνητικά στρατευμένο συνδικαλισμό του βολέματος, του εκφοβισμού, του λαϊκισμού και της αλαζονείας έχοντας την αίσθηση της μόνιμης εξουσίας». 

Πρέπει να έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια. Εμείς δεν έχουμε σχέση με καμία κυβέρνηση και καμία σχέση με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Για ποιο «κυβερνητικά στρατευμένο συνδικαλισμό» των στελεχών, δήθεν, της Νέας Πορείας μιλούν; Είναι κάποιο από τα στελέχη της παράταξης μας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ και δεν το ξέρουμε; Για ποια εξουσία των στελεχών της Νέας Πορείας μιλούν; Που και ποιος είναι διορισμένος ασκώντας εξουσία από τα στελέχη της Νέας Πορείας από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα γραφόμενά τους, είναι λάσπη στον ανεμιστήρα και τίποτε άλλο.

Η μόνη σχέση που έχουν αυτά που γράφουν, είναι με τους ίδιους: τα στελέχη της παράταξης της ΔΑΚΕ είναι μέλη και της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο επικεφαλής τους εκλεγμένο μέλος στη ΚΕ του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.  Όπως αναφέρονται στον εαυτό τους και όταν μιλούν για βόλεμα, εκφοβισμό, αλαζονεία, αίσθηση μόνιμης εξουσίας, κλπ.

Ας κοιτάξουμε λίγο στο νοσοκομείο. Ας δούμε ποιας παράταξης τα στελέχη είναι βολεμένα, ασκούν αλλότρια καθήκοντα, κατέχουν μόνιμες θέσεις σε τμήματα προνομιακά με πρωινό ωράριο και χωρίς βάρδιες; Ποιας παράταξης τα στελέχη έκαναν μετάταξη και βολεύτηκαν σε πόστα χλιδάτα; Ποιας παράταξης τα στελέχη τοποθετήθηκαν σε θέσεις υψηλής ευθύνης, χωρίς να το δικαιούνται, παραμονή αναχώρησης προηγούμενου Διοικητή επί Νέας Δημοκρατίας και ακόμα βασιλεύουν στις θέσεις τους, αφού ο νυν Διοικητής δεν αποκαθιστά την αδικία, παραγκωνίζοντας άλλους συναδέλφους που δικαιούνταν τις εν λόγω θέσεις;

  • Όλα τα παραπάνω, τα δημοσιοποιήσατε με ανακοινώσεις στο Σισμανόγλειο. Ποια ήταν η αντίδραση της ΔΑΚΕ; 

Η αντίδραση και η προσπάθειά τους να φιμώσουν και να αποσιωπήσουν τη φωνή μας ήταν σπασμωδική και πανικόβλητη.

Λίγες ώρες αφού αναρτήθηκαν οι ανακοινώσεις–αφίσες μας, απαντώντας στη λάσπη τους, είδαμε πως είχαν κατέβει από το σύνολο των πινάκων ανακοινώσεων του νοσοκομείου μας!

Νομίζουν πως μ’ αυτό τον τρόπο θα εξαφανίσουν την αλήθεια;

Το γεγονός ότι αποκαλύψαμε τα ψέματά τους, προφανώς δεν άρεσε και έτσι ακολούθησαν τη γνωστή τακτική της φίμωσης. Νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν αδιακρίτως και να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς εμπόδιο. Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να περάσει!

 

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Σισμανόγλειου

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα