Μαζικός αγώνας για να σταματήσουμε την επίθεση στη Γάζα. Για την ενότητα των εργαζομένων, ενάντια στο ισραηλινό καθεστώς και τον ιμπεριαλισ

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μετάφραση στα ελληνικά κειμένου που το ισραηλινό τμήμα της CWI έχει κυκλοφορήσει στην αραβική γλώσσα. Δύο φορές μέχρι σήμερα το ισραηλινό κράτος έχει διαλύσει πυρήνες της CWI στην Παλαιστίνη, με άγρια καταστολή, διωγμούς και φυλακίσεις. Παρόλα αυτά η CWI θα συνεχίσει την πάλη για το χτίσιμο μαρξιστικών οργανώσεων μέσα στις γραμμές του παλαιστινιακού κινήματος, και η έκδοση υλικού στα αραβικά αποτελεί βασικό μέσο γι’ αυτό το σκοπό.

_______________

Η σφαγή που συντελείται τις τελευταίες βδομάδες στη Γάζα, μέσα από συνδυασμένες επιθέσεις από αέρα θάλασσα και ξηρά, σημαδεύει μια νέα φάση βαναυσότητας και βαρβαρότητας στην πολιτική της καταστολής από το ισραηλινό καθεστώς.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο λαός της Γάζας, έχει καταφέρει να σταθεί όρθιος απέναντι σε μια παρατεταμένη πολιορκία, πείνα, καθημερινούς βομβαρδισμούς, και δολοφονικές στρατιωτικές επιδρομές. Αυτές οι πρακτικές και τώρα ο ολοκληρωτικός πόλεμος που έχει εξαπολύσει το ισραηλινό καθεστώς ενάντια στη Γάζα, έχουν στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της Χαμάς και να υποχρεώσουν τον λαό της Γάζας να υποταχτεί στην «ατζέντα» του ισραηλινού καθεστώτος και του ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Επίθεση στους λαούς της Μέσης Ανατολής

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και η κυβέρνηση του Ισραήλ έχουν σαν στόχο να «σβήσουν», μέσα από τις μαζικές δολοφονίες στη Γάζα, την ήττα τους στον Λίβανο, και να τρομοκρατήσουν τις μάζες που παλεύουν ενάντια στην κατοχή και τον ιμπεριαλισμό στη Δυτική Όχθη, το Λίβανο, την Αίγυπτο, το Ιράκ και όλη την περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος που τα καθεστώτα του Αραβικού Συνδέσμου, που στηρίζονται και εξαρτούνται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, σιωπούν μπροστά στη σφαγή – γιατί όπως και το Ισραήλ φοβούνται τις λαϊκές εξεγέρσεις στις χώρες τους, ενάντια και στους ιμπεριαλιστές αλλά και τα δικά τους διεφθαρμένα και αντιδραστικά καθεστώτα

Μαζική δράση για να σπάσουμε τον αποκλεισμό και να σταματήσουμε τον πόλεμο

Η στρατιωτική και τεχνολογική υπεροχή του Ισραηλινού καθεστώτος δεν νίκησε τις μάζες στο Λίβανο και δεν πρόκειται να νικήσει τις μάζες στη Γάζα. Με παρόμοιο τρόπο ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του στις μάζες του Ιράκ. Ο «Σοσιαλιστικός Αγώνας» υπερασπίζεται το δικαίωμα των μαζών της Γάζας να υπερασπίσουν τους εαυτούς απέναντι στην επιθετικότητα του ισραηλινού καθεστώτος. Αυτή η αντίσταση στις επιθέσεις του ισραηλινού καθεστώτος χρειάζεται να οργανωθεί σε μαζική βάση και μέσα από δημοκρατικές συντονιστικές επιτροπές, όπως είχε γίνει και στη διάρκεια της πρώτης Ιντιφάντα. Χρειάζεται επίσης να συνοδεύεται παράλληλα από μαζικές κινητοποιήσεις στην παλαιστινιακή πλευρά, στη Ράφα, αλλά και στην μεριά της Αιγύπτου για να σπάσει ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει το αιγυπτιακό καθεστώς στη Γάζα.

Οι ρουκέτες ενισχύουν την κυβέρνηση και την ακροδεξιά.

Από την άλλη, όμως, η εκτόξευση ρουκετών εναντίον ισραηλινών αμάχων, από τα παλαιστινιακά εδάφη δεν βοηθά ούτε στο σπάσιμο του αποκλεισμού, ούτε ανατρέπει την κατοχή και την στρατιωτική καταπίεση – δεν χτυπά αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις πολιτικές. Αντίθετα, η εκτόξευση ρουκετών εναντίον κατοικημένων στόχων ενισχύει στην πραγματικότητα το ισραηλινό καθεστώς γιατί συσπειρώνει την πλειοψηφία του εβραϊκού πληθυσμού γύρω από την ισραηλινή κυβέρνηση. Οι ρουκέτες χρησιμοποιούνται από την ισραηλινή κυβέρνηση σαν άλλοθι για τις βάρβαρες μεθόδους της. Ενισχύουν επίσης τα ακροδεξιά κόμματα, όπως το Λίμπερμαν, κόμματα που προπαγανδίζουν και υπόσχονται ακόμα πιο ακραίες πολιτικές εξόντωσης των Παλαιστινίων και καταστροφής της Χαμάς.

Οι τακτικές που εφαρμόζει η Χαμάς στο στρατιωτικό επίπεδο είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της αντιλήψεων. Δεν έχει κάποια γενική στρατηγική να προτείνει για τον παλαιστινιακό αγώνα πέρα από την εκδίκηση και κάποιο γενικό όραμα «λύτρωσης» σε κάποιο ακαθόριστο μέλλον.

Να σταματήσουμε τις πολιτικές διώξεις των Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ

Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται η σφαγή στη Γάζά το ισραηλινό καθεστώς εντείνει την εκστρατεία του ενάντια στους αραβικής/παλαιστινιακής καταγωγής κατοίκους στο εσωτερικό του Ισραήλ (ισραηλινούς πολίτες). Με «σκούπες» το μέγεθος των οποίων δεν έχουμε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν, εκατοντάδες ακτιβιστές και διαδηλωτές έχουν συλληφθεί. Πολλοί άλλοι έχουν δεχτεί απειλητικές επισκέψεις από την Σαβάκ (μυστική αστυνομία). Η σκληρή καταστολή των διαδηλώσεων αποτελεί ένδειξη του φόβου της κυβέρνησης, του στρατού και της αστυνομίας, για τους κινδύνους εμφάνισης μιας νέας εξέγερσης. Φοβούνται την πιθανότητα ενός μαζικού αγώνα που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά τους.

Το κίνημα ενάντια στον πόλεμο πρέπει να κλιμακωθεί

Ο «Σοσιαλιστικός Αγώνας» παλεύει για την κλιμάκωση και την επέκταση των κοινών διαδηλώσεων Αράβων και Εβραίων ενάντια στον πόλεμο μέσα στο Ισραήλ, στις παλαιστινιακές περιοχές, στη Μέση Ανατολή και διεθνώς. Οι διαδηλώσεις μας μπορούν και πρέπει να έχουν στόχο να παίξουν κεντρικό ρόλο στο να διώξουν τον ισραηλινό στρατό από τη Γάζα και να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, παράλληλα με τον αγώνα των λαϊκών μαζών μέσα στην ίδια την Γάζα.

Η συμμετοχή Εβραίων μαζί με Άραβες, σε κοινές διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο, στο Ισραήλ, αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Η προπαγάνδα της ισραηλινής άρχουσας ελίτ χρησιμοποιεί με έναν υποκριτικό και κυνικό τρόπο τους φόβους των κατοίκων του Νοτίου Ισραήλ και την θέλησή τους να ζήσουν σε συνθήκες ασφάλειας, για να δικαιολογήσουν τις βάρβαρες πράξεις τους. Το αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας έχει καθήκον να παλέψει για να πυκνώσουν τις γραμμές μας περισσότεροι Εβραίοι και Άραβες, στη βάση των κοινών συμφερόντων που όλοι έχουμε για να ζούμε σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας.

Ο καπιταλισμός στη Μ. Ανατολή σημαίνει περισσότερη φτώχεια, καταπίεση και πολέμους

ο αγώνας των παλαιστινιακών μαζών ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστές είναι ταυτόχρονα ένας αγώνας ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, πάνω στο οποίο τέτοιες, ιμπεριαλιστικές πολιτικές, στηρίζονται. Όσο καιρό ο ισραηλινός καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εξουσιάζουν την Μ. Ανατολή, η εθνική καταπίεση, η εκμετάλλευση η φτώχεια και η χρησιμοποίηση ολόκληρων χωρών για τις ανάγκες του ιμπεριαλισμού θα συνεχίζουν.

Σ’ αντίθεση με τα καθεστώτα του Ισραήλ και των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου, που αποκομίζουν κέρδη από την υπάρχουσα κατάσταση, οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί στη Μ. Ανατολή έχουν διαφορετικά συμφέροντα. Το ίδιο ισχύει για τους ισραηλινούς Εβραίους οι οποίοι ξανά και ξανά έχουν έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση του Ισραήλ καθώς αγωνίζονται για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Ο «Σοσιαλιστικός Αγώνας» παλεύει για τη δημιουργία μαζικών Σοσιαλιστικών Κομμάτων, των εργαζομένων και των φτωχών, και στις δύο πλευρές των συνόρων, ενάντια στην καταστολή, την εκμετάλλευση και τον ρατσισμό που γεννά και αναπαράγει ο ισραηλινός καπιταλισμός. Παλεύει για μια σοσιαλιστική και ανεξάρτητη Παλαιστίνη, δίπλα από ένα σοσιαλιστικό Ισραήλ, στα πλαίσια μιας ελεύθερης δημοκρατικής και σοσιαλιστικής Μ. Ανατολής.

Παλέψτε μαζί μας.

Ο Σ. Αγώνας, σας καλεί να παλέψουμε μαζί για:

· Τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών και των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Για την πλήρη αποζημίωση από την κυβέρνηση του Ισραήλ όλων των οικογενειών των θυμάτων, κι από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής.

· Άμεσο τερματισμό κάθε εχθροπραξίας και του οικονομικού και στρατιωτικού αποκλεισμού των κατοίκων της Γάζας, καθώς και κάθε είδους στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλες τις παλαιστινιακές περιοχές. Σταμάτημα, επίσης, της εκτόξευσης ρουκετών εναντίον κατοικημένων στόχων στο Νότιο Ισραήλ.

· Συνέχιση και κλιμάκωση των κοινών κινητοποιήσεων Εβραίων και Αράβων του Ισραήλ, ενάντια στην εισβολή στη Γάζα, ενάντια στο ρατσισμό, την ακροδεξιά, την κατοχή, το διαχωριστικό τείχος και την αντιπαράθεση.

· Πάλη για να τερματιστεί η στρατιωτική και αστυνομική καταστολή του δικαιώματος της διαμαρτυρίας και της διαδήλωσης μέσα στο Ισραήλ καθώς και των θεσμοθετημένων από το ισραηλινό κράτος εθνικιστικών – ρατσιστικών προνοιών εναντίον των Αράβων ισραηλινών πολιτών.

· Για τη δημιουργία μαζικών, λαϊκών πολιτοφυλακών, στη βάση δημοκρατικής λειτουργίας και ελέγχου από τα λαϊκά στρώματα, για την αντιμετώπιση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

· Μαζικός αγώνας για να ανατρέψουμε την πολιορκία της Γάζας. Κάλεσμα στον αιγυπτιακό λαό να στηρίξουν την πάλη για να ανοίξουν τα σύνορα με την Αίγυπτο και να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.

· Συνέχιση των μαζικών αντιπολεμικών κινητοποιήσεων στη Μ. Ανατολή και όλο τον κόσμο, σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στα φιλοιμπεριαλιστικά αραβικά καθεστώτα της περιοχής.

· Πάλη για να χτίσουμε ισχυρά Σοσιαλιστικά Κόμματα, στηριγμένα στους εργαζόμενους, και στο Ισραήλ και στις Παλαιστινιακές περιοχές, για να κατευθύνουν τον αγώνα για λύσεις στα καυτά εθνικά και κοινωνικά προβλήματα, ιδιαίτερα την ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

· Για πραγματική ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή και για τον τερματισμό της ισραηλο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. Για τον τερματισμό των οικονομικών και στρατιωτικών επεμβάσεων ενάντια στους λαούς της Μ. Ανατολής, που αποφασίζουν οι ιμπεριαλιστές και εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ισραήλ, στα παλαιστινιακά εδάφη και τα γειτονικά κράτη.

· Αγώνας για ένα Ισραήλ σοσιαλιστικό, δίπλα από μια ανεξάρτητη σοσιαλιστική Παλαιστίνη, με τα σύνορα ανάμεσά τους να έχουν αποφασιστεί δημοκρατικά μετά από συζητήσεις ανάμεσα στους δυο λαούς, με διασφαλισμένη την πλήρη ελευθερία διακίνησης. Αγώνας για μια Ιερουσαλήμ που να είναι κοινή πρωτεύουσα με αυτόνομες διοικήσεις και στα δύο τμήματα της πόλης.

· Κοινός αγώνας των μαζών της Μέσης Ανατολής για ευημερία, ειρήνη και σοσιαλισμό.

· Για μια δημοκρατική σοσιαλιστική Μέση Ανατολή μέσα στην οποία τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων και ομάδων θα είναι διασφαλισμένα

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής