Μαχητικές & Ελεύθερες – μια πολύ ζωντανή συζήτηση για την ισότητα των φύλων

Το Σάββατο 3/2, το σχήμα «Μαχητικές κι ελεύθερες» διοργάνωσε στο χώρο «Rosa Parks» ανοιχτή συζήτηση με θέμα

«Επικίνδυνες αποστολές – Διεκδικώντας την ισότητα στο σπίτι, στη δουλειά, στην κοινωνία».

Τη συζήτηση παρακολούθησαν γύρω στα 50 άτομα και ήταν πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Εκ μέρους του σχήματος «Μαχητικές και Ελεύθερες», οι σ. Ελένη Μήτσου και Νατάσσα Αργυράκη άνοιξαν τη συζήτηση, αναφερόμενες σε θέματα όπως η μισθολογική ανισότητα, η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, η βία και οι βιασμοί, τα διαφορετικά πρότυπα με τα οποία μεγαλώνουν τα αγόρια και τα κορίτσια.

Στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του δικαιώματος των γυναικών να αμύνονται όταν δέχονται βία, όπως και στα μαθήματα γυναικείας αυτοάμυνας που διοργανώνει το σχήμα «Μαχητικές και Ελεύθερες» στην Αθήνα.

Ένα άλλο σημείο που απασχόλησε τη συζήτηση, ήταν τα σεξιστικά πρότυπα στην εκπαίδευση και την κοινωνία, οι διαφορετικοί ρόλοι που καλούνται να υιοθετήσουν άντρες και γυναίκες και πως αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα, όχι μόνο των γυναικών, αλλά και των αντρών.

Μετά τη συζήτηση ακολούθησε μπουφές οικονομικής ενίσχυσης και η συζήτηση συνεχίστηκε με πιο χαλαρούς ρυθμούς, με συνοδεία ποτού και φαγητού.

Επόμενα ραντεβού,

  • η αντίστοιχη συζήτηση στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τη βία και το σεξισμό στις 7 Μάρτη,
  • και η πορεία της 8ης Μάρτη, μιας μέρας ορόσημο για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του γυναικείου κινήματος.

Τις επόμενες μέρες, θα δημοσιεύσουμε τα κείμενα των εισηγήσεων, όπως και κάποιες από τις τοποθετήσεις που έγιναν (και μας δόθηκαν ηλεκτρονικά) κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

#8μάρτη

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,182ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,012ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα