Από το αραβόφωνο ειδησεογραφικό δίκτυο «Al jazeera», μέχρι την ισραηλινή εφημερίδα «The Jerusalem post» και πολλά ακόμη διεθνή μέσα ενημέρωσης ταξίδεψε η είδηση των λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά που στις 19 Οκτώβρη μπλόκαραν τη μεταφορά 21 τόνων πολεμικού υλικού σε πλοίο με προορισμό το Ισραήλ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά» (ΕΝΕΔΕΠ) Μ. Μπεκρή:
«Οι λιμενεργάτες του Πειραιά δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στην μεταφορά πολεμικού υλικού και να βάψουμε τα χέρια μας με αίμα αθώων ανθρώπων, με το αίμα των λαών».
Αυτού του είδους οι δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς δείχνουν τι μπορεί να πετύχει το εργατικό κίνημα αν συντονιστεί και οργανώσει μαζικά μπλοκαρίσματα πολεμικού υλικού, όχι σε μια μεμονωμένη χώρα, σταθμό ή λιμάνι, αλλά διεθνώς. Από την αρχή της σφαγής στη Γάζα μέχρι σήμερα, σε αρκετές περιπτώσεις εργαζόμενοι σε λιμάνια, σταθμούς, κα, έχουν αρνηθεί να διευκολύνουν, ή και έχουν ενεργά εμποδίσει τη διακίνηση πολεμικού υλικού που προορίζεται για το Ισραήλ. Από την Ινδία μέχρι τις ΗΠΑ και τον Καναδά, λιμενεργάτες, αλλά και εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους των μεταφορών, όπως και σωματεία που δεν σχετίζονται άμεσα με τον κλάδο και ακτιβιστές του αντιπολεμικού κινήματος, έχουν σε αρκετές περιπτώσεις βάλει εμπόδια στην κατά τα άλλα απρόσκοπτη τροφοδότηση του Ισραήλ με πολεμοφόδια.
Αν αυτές οι δράσεις οργανώνονταν στη βάση ενός διεθνούς συντονισμού ανάμεσα στα συνδικάτα εργαζομένων σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, κα, αν μετατρέπονταν σε σταθερή και όχι περιστασιακή πρακτική του οργανωμένου εργατικού κινήματος, θα μπορούσαν να από συμβολικές δράσεις να γίνουν πραγματικό, έμπρακτο εμπόδιο στη συνέχιση του εγκλήματος που συντελείται στη Γάζα. Μαζί με τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, θα μπορούσαν να ασκήσουν ασφυκτική πίεση στις κυβερνήσεις που στηρίζουν το δολοφονικό καθεστώς Νετανιάχου και να προσφέρουν πραγματική ανακούφιση στον παλαιστινιακό λαό.