Κυβέρνηση Εγκληματιών: Η δημόσια Υγεία καταρρέει, αυτοί βάζουν χαράτσι 100 €!

Σχόλιο από το «Ξ» 

Πάνω από 18.000 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας με τις τελευταίες εβδομάδες να πεθαίνουν πάνω από 80 άνθρωποι κάθε μέρα (συνολικά 2.000 μόνο μέσα στον Νοέμβρη).  

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που βρισκόμαστε στην κορύφωση ενός ακόμα κύματος της πανδημίας ενώ μια νέα μετάλλαξη, η «Όμικρον» που ξεκίνησε από την Αφρική, έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ευρώπη. Αν και είναι νωρίς για να γίνει μια ασφαλής εκτίμηση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την έχει χαρακτηρίσει ως «παραλλαγή ανησυχίας» που πιθανόν να είναι ιδιαίτερα μεταδοτική επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τα συστήματα Υγείας. 

Απέναντι σ’ αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα, η κυβέρνηση απαντάει με στόμφο και προκλητικότητα, λέγοντας ότι «έχει σχέδιο» απέναντι στη νέα μετάλλαξη και αρνούμενη να προχωρήσει έστω και τώρα στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Αντί γι’ αυτό, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στις 30/11 την επιβολή προστίμων 100 ευρώ τον μήνα για κάθε ανεμβολίαστο/η άνω των 60 ετών. 

Πρόκειται για ένα αυταρχικό ταξικό μέτρο, που χτυπάει τους φτωχούς και αφήνει αδιάφορους όσους έχουν οικονομική άνεση, που μόνο περισσότερη σύγχυση για το ζήτημα των εμβολιασμών θα προκαλέσει. Για τη συντριπτική πλειοψηφία όσων είναι άνω των 60 και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, που ζουν με χαμηλούς μισθούς ή συντάξεις πείνας, πρόκειται για καθαρό χαράτσι. 

Και βέβαια είναι μια έμμεση αποδοχή της αποτυχίας της εμβολιαστικής εκστρατείας της ΝΔ: με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές της στη διαχείριση της πανδημίας δημιούργησε οργή στον κόσμο, τον οποίο τώρα δεν μπορεί να πείσει και σαν αποτέλεσμα επιλέγει τον αυταρχισμό.

Τα νοσοκομεία υπό κατάρρευση

Στις 29/11 κυκλοφόρησε η είδηση ότι το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, το μεγαλύτερο της βόρειας Ελλάδας, σταματάει όλα τα χειρουργεία (προγραμματισμένα και έκτακτα) γιατί έχει ξεπεράσει τα όριά του λόγω διασωληνωμένων ασθενών Covid. 

Στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου στην Αθήνα, τα ράντζα έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους, όπως καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.

Τα νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όπως και οι υγειονομικοί που πλέον βρίσκονται πέρα από τα όρια της εξάντλησης. Αναγκάζονται να κρατάνε διασωληνωμένους ασθενείς σε απλούς θαλάμους, ενώ οι υπόλοιπες ασθένειες ή προβλήματα υγείας περνάνε σε δεύτερη μοίρα, με πολλούς από τους ασθενείς να αναγκάζονται να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα – εφόσον βέβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Πρόσφατο ρεπορτάζ του news247 εξηγεί πως η αύξηση των κλινών ΜΕΘ για την οποία καυχιέται το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα αφορά μόνο στις υποδομές, αλλά όχι στη στελέχωση από υγειονομικό προσωπικό. Η Α. Κουτσούκου, διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», εξηγεί στο ρεπορτάζ ότι:

«Όταν λέμε κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας δεν εννοούμε ένα κρεβάτι και έναν αναπνευστήρα, εννοούμε μια ομάδα που μπορεί να δουλέψει πάνω στον βαρέως πάσχοντα, αν θέλουμε να τον κάνουμε καλά. Αν θέλουμε απλά να λέμε ότι οι άρρωστοι βρίσκονται μέσα σε ένα χώρο εντατικής θεραπείας για να μην είναι απ΄ έξω, είναι διαφορετική ιστορία».

Θράσος και αυταρχισμός χωρίς τέλος

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο ανεκδιήγητος Υπουργός Ανάπτυξης, γνωστός ακροδεξιός, Α. Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι καλά έκαναν και έκλεισαν τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, γιατί δεν είχαν… καθόλου κίνηση! 

Όλα καλά για τον υπουργό ανάπτυξης, που δήλωσε εκτός των άλλων ότι:

«…Μια χαρά πάει η Ελλάδα μας, στέκεται όρθια, η Οικονομία μας πάει καλά, η ζωή μας συνεχίζεται, προχωράμε».

Μόνο που για  πάνω από 18.000 ανθρώπους η ζωή δεν συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη γι’ αυτό σε όσους και όσες δεν έχουν πειστεί για την αποτελεσματικότητα, ή την ασφάλεια των εμβολίων.

Το μοναδικό «σχέδιο» που έχει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας στηρίζεται στην επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών. 

Όμως ενώ είναι καθαρό ότι τα εμβόλια προστατεύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη βαριά νόσηση και τον θάνατο, η διασπορά του ιού (σε μειωμένο βαθμό) συνεχίζεται, άρα δεν μπορούν από μόνα τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία. 

Ενδεικτικά, η Πορτογαλία που έχει αντίστοιχο πληθυσμό με την Ελλάδα και ποσοστό εμβολιασμού 86,6% είχε 4.670 νέα κρούσματα την 1/12/2021, με τον συνολικό αριθμό ενεργών κρουσμάτων να ξεπερνάει τις 55.000.

Αυτό που απαιτείται επομένως σε όλον τον κόσμο, πέρα από μαζικά προγράμματα εμβολιασμών, είναι η τήρηση μέτρων περιορισμού της διασποράς και προστασίας του πληθυσμού (όπως παραθέτουμε στη συνέχεια) παράλληλα με τη δραστική ενίσχυση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας. 

Είναι ενδεικτικό ότι η Ιαπωνία όπου το 75% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει στα μέσα του Νοέμβρη ότι μέχρι τα τέλη του μήνα οι κλίνες covid των νοσοκομείων της χώρας θα αυξάνονταν, με στόχο να φτάσουν τις 37.000 από τις 28.000.

Η πολιτική που στηρίζεται αποκλειστικά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα αρνείται να πάρει μέτρα αποσυμφόρησης των δημόσιων χώρων όπου επικρατεί καθημερινός συνωστισμός (σχολεία, πανεπιστήμια, μέσα μεταφοράς, Εκκλησίες κλπ) όπως και να ενισχύσει δραστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, είναι εγκληματική. Πολύ περισσότερο, όταν επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες για τους θανάτους, σε μια μερίδα του πληθυσμού που παραμένει καχύποπτη απέναντι στα εμβόλια, σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό εξαιτίας των δικών της ψεμάτων και της δικής της αλλοπρόσαλλης επικοινωνιακής της στρατηγικής. [Αναλυτικά για τις θέσεις του «Ξ» για το ζήτημα του εμβολιασμού και της υποχρεωτικότητας διαβάστε εδώ.]

Απέναντι σε αυτή την εγκληματική πολιτική χρειάζεται οι δυνάμεις της ανατρεπτικής Αριστεράς και τα μαχητικά εργατικά σωματεία να συσπειρωθούν και να παλέψουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Να στηρίξουν τόσο τους αγώνες των υγειονομικών, όσο και άλλων κινητοποιήσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της Υγείας, όπως ο αγώνας στην Θεσσαλονίκη για το άνοιγμα του νοσοκομείου «Λοιμωδών».

Να διεκδικήσουμε:

  • Καθολικό πρόγραμμα εμβολιασμού, με παράλληλη αντικειμενική επιστημονική ενημέρωση αντί της διαρκούς κυβερνητικής προπαγάνδας. Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα τιμωρητικά μέτρα ενάντια σε όσους δεν έχουν πειστεί.
  • Μαζικά και δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Σήμερα γίνονται περίπου 2,5 εκ. τεστ/βδομάδα. Να πολλαπλασιαστεί αυτός ο αριθμός με στόχο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, να κάνει τεστ τουλάχιστον μια φορά κάθε βδομάδα. Η ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων να γίνεται με τεστ υψηλής ακρίβειας (PCR). 
  • Δραστική αύξηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού για τη δημόσια Υγεία και κάλυψη των τεράστιων (εγκληματικών υπό τις παρούσες συνθήκες) κενών σε μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, εξοπλισμό, κλίνες ΜΕΘ! Άνοιγμα των νοσοκομείων που έκλεισαν την περίοδο των Μνημονίων.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα που περιορίζουν το συγχρωτισμό και τη διασπορά (μείωση των μαθητών ανά τμήμα, αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΕ κλπ.)
  • Να σταματήσει άμεσα η επιχορήγηση των ιδιωτικών κλινικών. Επίταξη των αναγκαίων ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές, καθώς και των διαγνωστικών εργαστηρίων, χωρίς αποζημίωση (πέρα από τους μισθούς των εργαζομένων). 
  • Σπάσιμο των πατεντών για φάρμακα και εμβόλια, ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα επιστημονικά δεδομένα και έρευνες που αφορούν την υγεία.
  • Αγώνας ενάντια στις μεγάλες πολυεθνικές του φαρμάκου που κερδοσκοπούν μέσα από την πανδημία, παρότι τα εμβόλια κατασκευάστηκαν με μαζικές κρατικές επιχορηγήσεις – δηλαδή κατά κύριο λόγο με λεφτά των φορολογουμένων. 
  • Εθνικοποίηση της φαρμακοβιομηχανίας και συνολικά του κλάδου της Υγείας κάτω από συνθήκες εργατικού και κοινωνικού ελέγχου και διαχείρισης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα