Καταγγελία για προεκλογική πολιτική δίωξη εργαζομένου στην ΟΣΥ

Ανακοίνωση από το site της παράταξης «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» στην ΟΣΥ, στην οποία συμμετέχει το «Ξ»

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στο αμαξοστάσιο τη Ανθούσας, στις 27/6, μία μέρα πριν την επίσκεψη κλιμακίου με υποψήφιους βουλευτές του ΣυΡιζΑ, εκπροσώπους των διοικήσεων ΟΑΣΑ και ΟΣΥ και του γενικού γραμματέα μεταφορών Θ. Βούρδα στο αμαξοστάσιο, ο διευθυντής του αμαξοστασίου Βλάσης Σπυρόπουλος (ΝΔ) μαζί με στελέχη της υποδιεύθυνσης κίνησης του αμαξοστασίου, «κατέβασαν» όλες τις αφίσες και λοιπό προεκλογικό υλικό κομμάτων και παρατάξεων …πλην του ΣυΡιζΑ!

Όταν έγινε γνωστή αυτή η ενέργεια του διευθυντή του αμαξοστασίου, ο εργαζόμενος οδηγός λεωφορείου Π. Τάτσης, μελος της ΔΑΣ (ΚΚΕ), πήγε στο αμαξοστάσιο για να προχωρήσει σε εκ νέου αφισοκόλληση του εκλογικού υλικού του ΚΚΕ. Εκεί ο φύλακας του αμαξοστασίου του είπε ότι υπάρχει εντολή από τον διευθυντή να μην τοποθετούνται αφίσες στο αμαξοστάσιο. Ακολούθησε «έντονος» διάλογος με τον φύλακα, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε και ο προϊστάμενος του συνεργείου Ν. Ηλιόπουλος ο οποίος και αυτός είχε «έντονο» διάλογο με τον εργαζόμενο. Όταν μάλιστα ο Π. Τάτσης είπε στον προϊστάμενο του συνεργείου ότι θα προχωρήσει σε αφισοκόλληση, παρά την επιλεκτική οδηγία του διευθυντή του αμαξοστασίου, ο τελευταίος, ξεπερνώντας τα υπηρεσιακά και συναδελφικά όρια, του απάντησε ότι θα τις σκίσει.

Ακολούθησε δίωξη του εργαζομένου, κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένα στην ΟΣΥ για εργαζόμενους που δεν ανήκουν με κάποιο τρόπο στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο προϊστάμενος του συνεργείου έκανε «αναφορά» στον εργαζόμενο και με διαδικασίες εξπρές ο Π. Τάτσης κλήθηκε σε απολογία από τον υποδιευθυντή του αμαξοστασίου και στέλεχος της ΕΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Κ. Μπαστάνη.

Ο εκφοβισμός των εργαζομένων στην ΟΣΥ που δεν ανήκουν στο κυβερνητικό κόμμα είναι διαρκής καθ’ όλη την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως η κατάσταση αυτή, οι κλήσεις σε πειθαρχικά, οι ποινές και οι «διαθεσιμότητες» έχουν ενταθεί.

Ο μεροληπτικός και κομματικός χαρακτήρας των αποφάσεων της Διοίκησης φαίνεται καθαρά και από το ακόλουθο γεγονός: το γραφείο της υποδιεύθυνσης κίνησης στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας (το γραφείο δηλαδή του υποδιευθυντή που κάλεσε σε απολογία τον Π. Τάτση) πριν τις εκλογές τις 26ης Μάη έμοιαζε, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, με εκλογικό περίπτερο της Ρ. Δούρου. Σήμερα, το συγκεκριμένο γραφείο συνεχίζει να έχει τον χαρακτήρα εκλογικού περιπτέρου, με τη διαφορά ότι τις αφίσες της Δούρου αντικατέστησαν αφίσες και προεκλογικό υλικό του Υπουργού Μεταφορών Χ. Σπίρτζη.

Ο συνάδελφος Π. Τάτσης είναι γνωστός για το αγωνιστικό του πνεύμα στο χώρο των συγκοινωνιών. Καταγγέλλουμε την πολιτική δίωξη του από τον μηχανισμό εξουσίας της ΟΣΥ και απαιτούμε την άμεση παύση της! Είμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο και στεκόμαστε δίπλα του όπως και σε κάθε συνάδελφο που υπερασπίζεται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στους χώρους εργασίας.

7,080ΥποστηρικτέςΚάντε Like
579ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,102ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής