Καλή ανάσταση του πνεύματος αντίστασης των εργαζομένων – ανακοίνωση εργαζομένων CYTA

Ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων της CYTA-Hellas Ελλάς, μετά την επιτυχημένη απεργία της Παρασκευής 30/3 και ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τα κεντρικά κτίρια στο νομό Αττικής, τα κεντρικά καταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επιπλέον καταστήματα στην επαρχία και άλλοι συνάδελφοι όπως τεχνικοί που εργάζονται εκτός κτιριακών εγκαταστάσεων, συνολικά η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας απείχαν από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 30 Μαρτίου δίνοντας το απεργιακό μήνυμα τους προς τις διοικήσεις των εταιρειών Cyta Hellas και Vodafone οι οποίες αρνούνται πεισματικά να εξασφαλίσουν το εργασιακό μας παρόν και μέλλον.

Δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τις θέσεις εργασίας μας, τα επιδόματα και τους μισθούς μας, ότι δικαιούμαστε δηλαδή όταν εξακολουθούμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας προκειμένου να συνεχίζει απρόσκοπτα την λειτουργία της η εταιρεία. Όταν όμως απειλούνται τα δικαιώματά μας και είμαστε αντιμέτωποι με την εργασιακή επισφάλεια, συντονισμένα και οργανωμένα σταματάμε να δουλεύουμε καθώς δεν ανεχόμαστε άλλο να μας δουλεύουν.

Οι προηγούμενες εμπειρίες συγχωνεύσεων στον χώρο των τηλεπικοινωνιών καθώς και η υποκριτική άγνοια εκ μέρους των διοικήσεων για τις θέσεις εργασίας μας δείχνουν τα σχέδια που έχουν για εμάς. Μείωση θέσεων εργασίας, μειώσεις μισθών και παροχών, συνθήκες εργασίας πολύ πιο εντατικές και πιεστικές, ελαστικό ωράριο. Αποτέλεσμα όλων αυτών η περαιτέρω αύξηση των κερδών των μεγάλων εταιρειών, των χρυσοπληρωμένων στελεχών εις βάρος των εργαζομένων που συνεχίζουν να εκλιπαρούν για το αυτονόητο, να διατηρήσουν το δικαίωμά τους να δουλεύουν.

Αν θέλουμε να έχουμε καταρχήν εργασία, ανθρώπινες συνθήκες μέσα σε αυτή, αποδοχές ικανές να καλύψουν τις ανάγκες μας, ελεύθερο χρόνο για εμάς και όχι μόνο για την δουλειά μας, δυνατότητα επιλογών και διαπραγματευτική ισχύ, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό που μας έχει εξασφαλίσει στο παρελθόν όλα τα παραπάνω. Να σταθούμε ο κάθε εργαζόμενος δίπλα στον άλλον, να παραμερίσουμε τυχόν διαφορές οι οποίες είναι επουσιώδεις στην κοινωνική μας πραγματικότητα, να συνεργαστούμε συλλογικά ώστε να αποτελέσουμε πραγματική απειλή για το πολιτικό και μεγάλο – επιχειρηματικό κατεστημένο το οποίο το συμφέρει να μας κρατά διασπασμένους και διαχωρισμένους σε μικρότερες ομάδες.

Η προσωπική μας ευημερία έρχεται πολύ πιο κοντά μέσα από το δρόμο του συλλογικού αγώνα και της διεκδίκησης παρά από τον φαινομενικά πιο άμεσο δρόμο της ατομικής επιδίωξης επίτευξης των στόχων μας. Στο σημείο που έχουμε φτάσει ή όλοι μαζί θα εξασφαλίσουμε για εμάς τους ίδιους τις δουλειές μας ή σε ατομικό επίπεδο θα οδηγηθούμε σε εργασιακό αδιέξοδο. Η δύναμη των πολλών είναι πάντα ισχυρότερη από την δύναμη των λίγων όσο ικανοί και αν είναι αυτοί. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που κερδοσκοπούν πάνω στις πλάτες μας μέσα σε κάθε επιχείρηση, μέσα σε κάθε κοινωνία και χώρα. Καιρός να το συνειδητοποιήσουμε κι εμείς και το σημαντικότερο να προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη.

Καλές γιορτές σε όλους όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, καλούς αγώνες σε όλους μας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάζουμε κάθε μέρα και περισσότεροι άνθρωποι.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα