Και ιδού εγέννετο η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ

«Αν αύριο η Νέα Δημοκρατία θέλει να κυβερνήσει και έχει ανάγκη τις ψήφους μας και ευθαρσώς περάσει την κόκκινη γραμμή των νταβατζήδων, που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να είναι εκτός των πάντων, και μας πει, “θέλουμε να μας δώσετε την ψήφο σας”, εάν αποδεχθούν τους όρους μας».

Το πρώτο αφορά «να αποδεχθούν τους όρους μας στο ζήτημα της Μακεδονίας», όπου η Χρυσή Αυγή τάσσεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία». Το δεύτερο απαιτεί την «απέλαση όλων των λαθρομεταναστών και όποιος μπαίνει στη χώρα να είναι παράνομος».

Το τρίτο θέτει ως όρο να καταγγείλει την πολιτική των μνημονίων «που είναι συνένοχη η Νέα Δημοκρατία».

«Τότε ναι, είμαστε πρόθυμοι, δεν μας ενδιαφέρει η Εξουσία, Μας ενδιαφέρει να πάει μπροστά ο τόπος».

Με αυτές τις δηλώσεις τελείωσε η συνέντευξη του φύρερ Μιχαλολιάκου στον «δημοσιογράφο» Θεόφιλο Κυριακίδη στο Kilkis webtv στις 9/12/18.

Είναι προφανές το άνοιγμα που κάνει, ο κατά τα άλλα ασυμβίβαστος και δήθεν αντισυστημικός χιτλερίσκος, σε ένα από τα κόμματα του κεφαλαίου που διεκδικεί την εξουσία.

Άλλωστε, τα δημόσια χειροφιλήματα και χαμόγελα Μιχαλολιάκου – Παναγιώταρου με τη Ντόρα Μπακογιάννη πριν λίγα χρόνια, ή η πρόσφατη περιοδεία του υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας με τη ΝΔ, Κώστα Μπακογιάννη, με τον χρυσαυγίτη Γιαννέτο στον Άγιο Παντελεήμονα πριν από λίγες μέρες, μαρτυρούν ότι μόνο εχθρικές δεν είναι οι σχέσεις των χρυσαυγιτών με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Ο Μιχαλολιάκος βέβαια, εκ των υστέρων υπονόησε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν για λόγους τακτικής, προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους από τη ΝΔ, και ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχτεί αυτούς τους όρους.

Οι «όροι» του Μιχαλολιάκου

Όμως και οι τρεις όροι που θέτει για στήριξη στη ΝΔ μπορούν να γίνουν στην ουσία τους αποδεκτοί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο Μακεδονικό, η ΝΔ έχει δηλώσει ότι δε θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και θα την επαναδιαπραγματευτεί όταν έρθει στην εξουσία. Για τους μετανάστες και τα μνημόνια, η τωρινή ηγεσία της ΝΔ εύκολα μπορεί να επαναλάβει αυτά που έλεγε ο Α. Σαμαράς ότι δηλαδή «θα έσκιζε το (δεύτερο) μνημόνιο» και ότι «οι λαθρομετανάστες έχουν καταλάβει τις πόλεις μας».

Επιπλέον, από τη στιγμή που υποτίθεται ότι είμαστε εκτός μνημονίων, άνετα η ΝΔ μπορεί να καταγγείλει αυτά που και η ίδια ψήφισε ως «αναγκαστικά», ενώ στην πράξη θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις ίδιες πολιτικές, όπως ακριβώς κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και μαχαιροβγάλτες και «σοβαροί»

Η Χρυσή Αυγή εδώ και καιρό προσπαθεί να συνδυάσει δύο πράγματα σε ένα: το πρώτο είναι να παραμείνει η γνωστή ναζιστική συμμορία των ταγμάτων εφόδου που την οδήγησαν από το 0.2% στις εκλογές του 2009 στο 7% το 2012. Το δεύτερο είναι να γίνει η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, τύπου Λεπέν ή Σαλβίνι, όπως της προτείνει το κατεστημένο, προκειμένου να αποτελέσει τη χρήσιμη και απαραίτητη συμπλήρωση, σε καθόλα καπιταλιστικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όταν τα κουκιά δε βγαίνουν.

«Δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία» λέει ο Μιχαλολιάκος. Μα ακριβώς την προσπάθεια για συμμετοχή στην εξουσία υποδηλώνει το άνοιγμά του στη ΝΔ, με ό,τι αυτή συνεπάγεται για τη Χρυσή Αυγή: Καταρχήν, μια ευνοϊκή κατάληξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, που ήδη βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο της και μπορεί να τελειώσει με κυβέρνηση της ΝΔ στην εξουσία. Έπειτα, την αποδέσμευση των 4 εκατομμυρίων ευρώ κρατικής χρηματοδότησης που είναι δεσμευμένα λόγω της δίκης. Και βέβαια με όλα τα προνόμια που συνεπάγεται η στήριξη στην κυβερνητική εξουσία στη συνέχεια.

Η Χρυσή Αυγή δέχεται πιέσεις

Αυτή την περίοδο η Χρυσή Αυγή δέχεται έντονες πιέσεις με τη δημιουργία των κομμάτων του Βελόπουλου, του Φαήλου Κρανιδιώτη, του Γ. Καρατζαφέρη και του Δ. Καμμένου. Στις δημοσκοπήσεις η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου φαίνεται να ξεπερνάει το 2% και να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό της στη Βουλή. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να παίξει αυτή το ρόλο του ακροδεξιού συμπληρώματος στις ψήφους που ενδεχόμενα θα λείπουν από τη ΝΔ για την αυτοδυναμία, ή για το πέρασμα ακόμα πιο αντιδραστικών νόμων.

Παράλληλα, οι χρυσαυγίτες βλέπουν ότι μια σειρά ακροδεξιά κόμματα με ισχυρές ναζιστικές πτέρυγες στο εσωτερικό τους, ανεβάζουν τα ποσοστά τους ή συμμετέχουν σε κυβερνήσεις. Αυτό το καταφέρνουν στηριγμένα σε ένα λίφτινγκ των ρατσιστικών – ναζιστικών τους χαρακτηριστικών, στο λαϊκιστικό δημόσιο λόγο που καταγγέλλει τα πάντα και σε ένα άκρως νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα εξυπηρέτησης των επιλογών του κεφαλαίου, το οποίο συχνά αποσιωπούν ή βάζουν σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να κρύψουν αυτό που πραγματικά είναι: πραιτοριανοί του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος τον καιρό της πιο βαθιάς κρίσης του.

Συστημικοί μέχρι το κόκαλο

Διόλου τυχαία, ένα στοιχείο του προγράμματος της Χρυσής Αυγής που ανέφερε πρόσφατα ο Μιχαλολιάκος δεν προβλήθηκε σχεδόν καθόλου. Τι πρότεινε; Μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 15% ξεπερνώντας ακόμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αρκείται στο 20%.

Στα ψιλά πέρασε και η αποδοχή, από τη δήθεν αντισυστημική Χρυσή Αυγή, της πρόσφατης παραχώρησης δημόσιων χώρων και γηπέδων στις εταιρείες του Μελισσανίδη (Νέα Φιλαδέλφεια) και Ι. Σαββίδη (Τούμπα) ή η υπεράσπιση των συμφερόντων της Cosco στην πρόσφατη απεργία των εργαζομένων και η δημόσια συνάντησή τους με την πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα.

Αυτή είναι στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή: μια συμμορία νεοναζί δολοφόνων, που θα κάνουν τα πάντα για να τσακίσουν τα εργατικά και κοινωνικά κινήματα και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και του συστήματος. Και αυτό θα το κάνουν από όποια θέση τελικά τους ζητηθεί: είτε από τη θέση των ταγμάτων εφόδου, είτε από τα κυβερνητικά έδρανα. Οι τελευταίες δηλώσεις του Μιχαλολιάκου για συμμετοχή στην κυβέρνηση με τη ΝΔ, δε θα μπορούσαν να περιγράψουν πιο καθαρά την πραγματική τους εικόνα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα