ΗΠΑ: Ο σ/φος Ράιαν Τίμλιν πρόεδρος του Συνδικάτου Μεταφορών της Μινεάπολης

Ο σύντροφος Ράιαν Τίμλιν, μέλος της «Σοσιαλιστικής Εναλλακτικής» (αδελφής οργάνωσης του «Ξ» στις ΗΠΑ) εκλέχτηκε πριν μερικές μέρες πρόεδρος του Ενοποιημένου Συνδικάτου Μεταφορών (Amalgamated Transit Union) του μεγαλύτερου συνδικάτου στον κλάδο των μεταφορών στις ΗΠΑ, στο παράρτημα του Συνδικάτου στη Μινεάπολη.
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια συνέντευξη (αποσπάσματα) που παραχώρησε ο σύντροφος στο www.socialistworld.net λίγες μέρες πριν την εκλογή του.

 

  • Τι σε έκανε να θέσεις υποψηφιότητα για πρόεδρος στο συνδικάτο σου;

Χρειαζόμαστε ένα μαχητικό συνδικάτο που να μπορεί να κερδίσει νίκες για τα μέλη του και την κοινότητα. Τα προηγούμενα 3 χρόνια, έχω δώσει μεγάλες μάχες για να υπερασπίσω τα δικαιώματα των μελών του συνδικάτου σαν εκπρόσωπος τους στο αμαξοστάσιο που εργάζομαι. Τώρα από τη θέση του προέδρου θα μπορώ να το κάνω για όλα τα μέλη του συνδικάτου στην πόλη μας συνολικά. Πέρα από το να αμυνθούμε στις επιθέσεις που δεχόμαστε έχω πρόθεση να δώσω, σαν πρόεδρος, έμφαση στην ανάγκη να περάσουμε στην αντεπίθεση όσον αφορά τη νέα συλλογική σύμβαση και άλλα ζητήματα.

  • Πως θα σχεδιάσετε την εκστρατεία σας διαφορετικά από προηγούμενες εκστρατείες στο τοπικό παράρτημα;

Πρόκειται για μια εκστρατεία από τα κάτω που στόχο έχει το ξαναχτίσιμο ενός μαχητικού συνδικάτου που να είναι 100% υπόλογο και ριζωμένο στη βάση των εργαζομένων.

Σαν πρόεδρος του παραρτήματος της Μινεάπολης θα δεχτώ μόνο το μέσο μισθό των εργαζομένων στο παράρτημα και θα διαθέσω τα υπόλοιπα χρήματα σε κοινωνικά κινήματα. 

Αυτό το συνδικάτο έχει μια μαχητική ιστορία και χρειάζεται να την επαναφέρουμε. Όταν πάμε σε μάχη, είτε για τη σύμβαση είτε για άλλα ζητήματα, θα επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων της βάσης, τόσο για λόγους δημοκρατίας, όσο και για λόγους αποτελεσματικότητας του αγώνα.

  • Πως είναι να είσαι οδηγός λεωφορείου στη Μινεάπολη; Ποια είναι τα βασικότερα παράπονα που ακούς από συναδέλφους σου;

Είναι μια σκληρή δουλειά – τα πράγματα είναι δύσκολα για τους περισσότερους εργαζόμενους. Υπάρχουν συχνά τριβές με το επιβατικό κοινό, δεν λαμβάνουμε αυξήσεις ή επαρκή διαλείμματα ενώ έχουμε δεχτεί πολλές περικοπές στα επιδόματα υγείας μας. Αλλά είναι επίσης και μια σημαντική δουλειά και νομίζω πως όλοι το γνωρίζουμε και είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας και το συνδικάτο μας.

  • Έχετε μπροστά σας την μάχη για τη συλλογική σύμβαση. Ποια είναι τα βασικά ζητήματα;

Με το Super Bowl (σημ: ο σημαντικότερος ετήσιος αγώνας αμερικάνικου ποδοσφαίρου, διεξάγεται κάθε Φλεβάρη) να έρχεται στη Μιννεάπολη, έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε για μια καλή σύμβαση. Η εργοδοσία θα προσπαθήσει να καθυστερήσει την υπογραφή της σύμβασης για να αποφύγει την απειλή μιας απεργίας τις ημέρες γύρω από την διεξαγωγή του αγώνα. Πρέπει να προχωρήσουμε σε κλιμακούμενες ενέργειες για να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας ούτως ώστε να πιέσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο να διαπραγματευτεί. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποφύγουμε οποιουσδήποτε συμβιβασμούς σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη, τον εξοπλισμό που παρέχεται στους τεχνικούς ή άλλα ζητήματα.

Μπορούμε να χτίσουμε μια συμμαχία οδηγών/επιβατών απαιτώντας διευρυμένα ωράρια και πυκνότερες και οικονομικότερες συγκοινωνίες σε αντίθεση με τις διαρκείς περικοπές δρομολογίων που αποφασίζει η Διοίκηση της επιχείρησης. Χρειάζεται να απευθυνθούμε και σε άλλα συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις και επιβάτες κατά την διάρκεια της εκστρατείας μας για τη νέα σύμβαση και να είμαστε προετοιμασμένοι να απεργήσουμε για να υπερασπιστούμε το επίπεδο διαβίωσης, το εργατικό κίνημα και όλους τους εργαζόμενους.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής