Ίμια – Μακεδονικό: οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προκαλούν ξανά!

Προκήρυξη του «Ξ»

 

Ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου στους νεοναζί!

Διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 3 Φλεβάρη πλατεία Ρηγίλλης ώρα 6μμ.

 

Από το 1997 οι υπόδικοι Νεοναζί της Χρυσής Αυγής οργανώνουν κάθε χρόνο στα τέλη Γενάρη ή αρχές Φλεβάρη μια πανελλαδική φασιστοσύναξη στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την τραγική νύκτα της κρίσης των Ιμίων το 1996 και τον θάνατο 3 αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Οι τρεις αξιωματικοί ήταν στην πραγματικότητα θύματα του εθνικισμού που αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, όμως οι Ναζί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την τραγική απώλεια τριών ζωών για να αναπτύξουν παραπέρα τον εθνικισμό!

Οι φασιστοσυνάξεις που οργάνωνε η Χ. Αυγή με αφορμή τα Ίμια στις οποίες συμμετέχουν και Νεοναζί από άλλες χώρες, αποτελούσαν επίδειξη δύναμης της ΧΑ και σχεδόν πάντα κατέληγαν σε πογκρόμ σε βάρος μεταναστών ενίοτε και σε μαχαιρώματα αντιφασιστών. Αυτό συνέβη για παράδειγμα στις 2/2/2008 στην πλατεία Κολοκοτρώνη όπου Χρυσαυγίτες, σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ, επιτέθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση μαχαιρώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλους 3 μεταξύ των οποίων και 2 μέλη του Ξεκινήματος.

Φέτος, πέρα από τα Ίμια, οι Ναζί και η Ακροδεξιά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ονομασίας της γειτονικής μας ΠΓΔΜ. Η επιμονή των κυβερνήσεων και στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ, στα προηγούμενα χρόνια να αρνούνται να συζητήσουν μια σύνθετη ονομασία που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, οδήγησε σε ένα αδιέξοδο ιδιαίτερα επικίνδυνο, στην εύφλεκτη και ασταθή περιοχή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Φέτος εμφανίζεται η δυνατότητα ενός συμβιβασμού στο θέμα που να κλείσει ένα ανοικτό μέτωπο στην περιοχή, όμως οι Ναζί και η Ακροδεξιά το θεωρούν ευκαιρία να ρίξουν κι άλλο νερό στο μύλο του εθνικιστικού φανατισμού!

Πρόσφατα σε ομιλία του στην Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης πρότεινε «να σταλεί ελληνικός στρατός στα Σκόπια». Η βασική πρόταση των Ναζί της Χρυσής Αυγής για τις διενέξεις με Τουρκία, ΠΓΔΜ κ.α. είναι μία και μοναδική και πάντα η ίδια: Πόλεμος!

Σ’ αυτές τις «ιδέες» πρέπει να πούμε όχι! Γιατί σημαίνουν απλά, νέα λουτρά αίματος σε μια περιοχή που έχει ήδη υποφέρει πολλά από εθνικές εντάσεις και από τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις άρχουσες τάξεις και τις κυβερνήσεις τους.

Τα τελευταία χρόνια οι συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια μεταφέρθηκαν στην πλατεία Ρηγίλλης όπου βρίσκεται και το μνημείο των Ιμίων.

Το αντιφασιστικό κίνημα, με πρωτοβουλία του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά τα 3 τελευταία χρόνια έχει πετύχει να ματαιώσει τις ναζιστικές φιέστες στο κέντρο της Αθήνας και να τους περιορίσει σε άμαζες συνάξεις στα κεντρικά τους γραφεία στην Λεωφόρο Μεσογείων.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι η ΧΑ είχε καταφέρει να μαζέψει 5-6 χιλιάδες κόσμο το 2013 για τα Ίμια.

Έτσι και φέτος, το Σάββατο 3 Φλεβάρη, με ιδιαίτερη έμφαση στο τελευταίο καθώς σ’ αυτό καλεί συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή, 23 μέχρι στιγμής πολιτικές οργανώσεις, κοινωνικές συλλογικότητες από ένα ευρύ φάσμα της Αριστεράς και ενός τμήματος του αντιεξουσιαστικού χώρου[*] θα δώσουν δυναμικό διεθνιστικό και αντιφασιστικό παρόν στην πλατεία Ρηγίλλης προκειμένου να αποτρέψουν κάθε απόπειρα των φασιστών να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη ναζιστική φιέστα τους. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό οργανώσεων και συλλογικοτήτων μέχρι σήμερα που καλούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση απάντηση στις προκλήσεις των Ναζί για τα Ίμια.

Για όλους αυτούς τους λόγους συγκεντρωνόμαστε!

Σάββατο 3 Φλεβάρη, 

Πλατεία Ρηγίλλης, στις 6:00 μμ.

Να είμαστε όλοι εκεί! 

Το Ξεκίνημα προτείνει

Στους ανταγωνισμούς των αρχουσών τάξεων της περιοχής, των ιμπεριαλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού που κυβερνά να αντιτάξουμε την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, τα κοινωνικά κινήματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, ΠΓΔΜ όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν αλλά είναι και οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να διασφαλίσουν την ειρήνη, την συνεργασία και την ευημερία των χωρών τους, σε μια πολύπαθη περιοχή όπως είναι αυτή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Αυτό το όραμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσα από την πάλη για μια εναλλακτική σοσιαλιστική κοινωνία. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι το χτίσιμο μαζικών κομμάτων της Αριστεράς που δεν θα εγκαταλείπουν τις αρχές και τις διακηρύξεις τους, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα ζουν σε άλλο πλανήτη όπως συμβαίνει με το ΚΚΕ! Το Ξεκίνημα δίνει τη μάχη για το χτίσιμο μαζικών κομμάτων της Αριστεράς, στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, μέσα από τις γραμμές της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή, CWI, που έχει οργανώσεις και κόμματα σε 50 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Έλα σε επαφή. Βοήθησε τον αγώνα.

* Οι συλλογικότητες που καλούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση είναι: Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, ΠΕΝΕΝ – Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Antinazi zone –YRE, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, ΣΥ. ΠΡΟ. ΜΕ – Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου, ΚΙΦΑ Ιλίου, ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων-Αχαρνών, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ενότητα σε ΑΕΙ ΤΕΙ, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, Αριστερή Ανασύνθεση, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ – νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Λαϊκή Ενότητα, Ξεκίνημα –Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα