Ιδιοκτήτης Jumbo: με καθαρά κέρδη σχεδόν 500 χλ €/μέρα, λέει να κοπούν κι άλλες συντάξεις…

Δεν μας έφταναν οι ενοχλητικές και άθλιες διαφημίσεις των Jumbo, τώρα έχουμε και τις ενοχλητικές και άθλιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη τους.

Μιλώντας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων είπε

«Πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή γιατί επιθυμούμε τη διατήρηση των παλαιών συντάξεων, την ώρα που έχουμε αποδεχθεί οι νέες συντάξεις να είναι κατοχυρωμένα μικρότερες»

Περίεργη αίσθηση της ντροπής έχει ο κ. Βακάκης. Δεν αισθάνεται φαίνεται ντροπή να ζουν πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι με συντάξεις μικρότερες των 500€! Ούτε αισθάνεται ντροπή να υπάρχουν συνταξιούχοι που ζουν από συσσίτια! Ούτε φυσικά αισθάνεται ντροπή που πολλοί από τους συνταξιούχους σήμερα αναγκάζονται να στηρίζουν οικονομικά και τα παιδιά τους που είναι άνεργα!

Κανένας μισθός δεν είναι ντροπή;

Κάτι αντίστοιχο απασχολεί τον ιδιοκτήτη των Jumbo και για τους μισθούς:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και για το οποίο πρέπει όλοι να ντρεπόμαστε, είναι ότι για την ίδια δουλειά πληρώνονται δύο διαφορετικοί μισθοί. Πρέπει δύο άνθρωποι που δουλεύουν το ίδιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό»

Πολύ εχθρός της αδικίας είναι ο κ. Βακάκης λοιπόν.. Μάλιστα, φαίνεται να έχει και κομμουνιστικές τάσεις, καθώς υποστηρίζει την ισότητα στις αμοιβές για όλους! «Ίσος μισθός για ίση εργασία» έχει γράψει πάνω στην παντιέρα του ο κος Τζάμπο.

Χαιρόμαστε που είναι τόσο ριζοσπάστης ο κ. Βακάκης, αλλά τι ακριβώς εννοεί; Να πληρωνόμαστε τον ίδιο μισθό όλοι ναι, αλλά ποιός να είναι αυτός ο μισθός; Να είναι ο μισθός που δίνει ο Βακάκης στους εργαζόμενους του, ή να είναι ο μισθός που παίρνει ο ίδιος;

Να είναι ο μισθός των 240€ που παίρνουν με βάση καταγγελίες οι 4ωροι εργαζόμενοι του, ή να είναι πιο κοντά στο δικό του μισθό;

Γιατί ο κος Βακάκης δεν ξεκινάει από την επιχείρηση του, μοιράζοντας ισότιμα σε όλους τους εργαζόμενους του τα σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ καθαρά κέρδη τη μέρα (!!!) που βγάζει;

Μας κακομαθαίνετε κ. Βακάκη…

Αντίστοιχης ποιότητας δηλώσεις είχε κάνει και πέρσι στο ίδιο συνέδριο ο λαμπρός αυτός επιχειρηματίας. Είχε δηλώσει τότε ότι είμαστε «κακομαθημένος λαός» και ότι το πρόβλημα μας δεν είναι πολιτικό αλλά πολιτισμικό.

Έτσι λοιπόν, αναλαμβάνοντας τον ηγετικό ρόλο που αντιστοιχεί σε έναν τέτοιας εμβέλειας φιλοσοφημένο διανοητή, ο κ. Βακάκης ανέλαβε να μας «διορθώσει»:

  • Έτσι λοιπόν μήνυσε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που έκαναν κινητοποίηση έξω από τα καταστήματα του, γιατί μάλλον όποιος διαμαρτύρεται είναι κακομαθημένος.
  • Μια άλλη φορά έσυρε στα δικαστήρια έναν πατέρα που έκλεψε μαρκαδόρους αξίας 12€ για το παιδί του γιατί βρισκόταν σε μεγάλη οικονομική δυσκολία. Ε, πως να πάμε μπροστά ως κοινωνία χωρίς να έχουμε κοινωνική αναλγησία;
  • Ή τότε που τα Jumbo έφαγαν πρόστιμο 20.000€ από τον ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) γιατί χρησιμοποιούσαν ακατάλληλα υλικά που ερχόταν σε επαφή με τρόφιμα, και ενώ το γνώριζαν συνέχιζαν να το κάνουν, και μετά την ανάκληση δεν ενημέρωσαν τους καταναλωτές. Μας κακομαθαίνετε κ. Βακάκη…
  • Και ακόμα μας φλόμωνε στις σεξιστικές διαφημίσεις με το «χτύπα σαν άντρας» της Άντζελας Δημητρίου ή με τον Ψωμιάδη ντυμένο Ζορό, προφανώς για να μας ανεβάσει το πολιτισμικό επίπεδο, μπας και βγούμε από την κρίση.

Πόσες μέρες για την… ανάσταση;

Φυσικά ο κ. Βακάκης δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος επιχειρηματίας που το παίζει έξυπνος, προσπαθώντας να φορτώσει την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Κοινό γνώρισμα όλων των εκπροσώπων της κυρίαρχης τάξης πάντως, είναι το απύθμενο θράσος. Γιατί χρειάζεται πολύ θράσος να βγάζεις μισό εκατομμύριο ευρώ κέρδη τη μέρα (!) και να πληρώνεις μισθούς πείνας, και από πάνω να μιλάς και για ισότητα!

Αλλά που θα πάει, κ. Βακάκη, δεν θα είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Όπως εσείς μετράτε μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα (γιατί για σας τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για κέρδος) έτσι μετράμε και εμείς μέρες για μια (επ)ανάσταση, προκειμένου να απαλλαγούμε από τις ενοχλητικές σας διαφημίσεις και την παρασιτική παρουσία σας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,198ΥποστηρικτέςΚάντε Like
991ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα