Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά

Δημοσιεύουμε κοινό κάλεσμα οργανώσεων της Αριστεράς για συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό της ΒΙΟΜΕ, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Το 2011 τα πρώην αφεντικά εγκατέλειψαν το εργοστάσιο, αφήνοντας πίσω απλήρωτους μισθούς και χρέη προς τους/τις εργαζόμενες/ους. Οι εργαζόμενοι/ες πήραν την γενναία απόφαση να συνεχίσουν την παραγωγή. Πάνω από εφτά χρόνια η ΒΙΟΜΕ κατάφερε να λειτουργεί από τους/τις εργαζόμενους/ες της, με αυτοδιαχείριση και οριζόντιο τρόπο λήψης αποφάσεων. Παλιοί/ες και νέοι/ες εργαζόμενοι/ες καταφέρνουν να βγάζουν ένα μικρό εισόδημα, ενώ κρατάνε ζωντανό το εργοστάσιο και ανοιχτό στο πολύμορφο κίνημα και στην τοπική κοινωνία.

Ο χώρος του εργοστασίου έγινε κομμάτι των αγώνων της Θεσσαλονίκης, ένας ανοιχτός δημόσιος χώρος, φιλοξενώντας  θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και φεστιβάλ, με ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης έχουν ενδιαφερθεί να γνωρίσουν και να δημοσιοποιήσουν τον αγώνα.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τη διαδικασία πλειστηριασμών που ξεκίνησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως γνωρίζουμε όλοι και όλες η τιμή πώλησης των οικοπέδων που στεγάζεται η ΒΙΟΜΕ είναι αρκετά χαμηλότερη από την αρχική. Ο στόχος είναι να ξεπουληθεί σε εξευτελιστική τιμή σε κερδοσκόπους ή να επιστρέψει στα πρώην αφεντικά απαλλαγμένο από χρέη.

Εμείς, όσοι και όσες, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της ΒΙΟΜΕ θα βρεθούμε δίπλα στους/στις εργαζόμενους/ες. Θα δώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην χαθεί αυτή η κοιτίδα αυτοδιαχείρισης, αγώνα και πολιτισμού. Καλούμε λοιπόν, όλες και όλους, στα δικαστήρια για να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό που θα γίνει την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 11 π.μ.

Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ- Η αλληλεγγύη το όπλο μας

  • Αναμέτρηση – ομάδα Κομμουνιστών/ριών
  • ΑΡιστερή ΑΝασύνθεση
  • ΑΡιστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση
  • Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
  • Ξεκίνημα– Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
  • Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής