Η Εθνική Τράπεζα οδηγεί σε ξαφνικό θάνατο το ταμείο επικούρησης!

Η Διοίκηση της ΕΤΕ αποφάσισε να «τελειώσει» τον Λογαριασμό Επικούρησης με μια κίνηση χωρίς προηγούμενο. Δεν πίστωσε τις επικουρικές συντάξεις του Νοεμβρίου! Αυτό οδηγεί αυτόματα και σε αμφισβήτηση της βιωσιμότητας του Ταμείου Υγείας. Κι ενώ η Τράπεζα κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους/ες και τους συνταξιούχους, η πλειοψηφία του σωματείου «σφυρίζει αδιάφορα». Αυτή η απαράδεκτη στάση πρέπει άμεσα να αλλάξει. Χρειάζεται επειγόντως σχέδιο αγώνα.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας, ανεξάρτητης αγωνιστικής συνδικαλιστικής κίνησης στην ΕΤΕ», στην οποία συμμετέχει το «Ξ», σχετικά με την ανάγκη για άμεση κλιμάκωση του αγώνα και η οποία προτείνει κάλεσμα 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, με προοπτική κλιμάκωσης σε απεργία διαρκείας, στο βαθμό που η Διοίκηση επιμένει να μην υποχωρεί.
  

Ώρα  μηδέν για την Επικούρηση
Απαιτείται άμεση κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων

 

Στις 21 Σεπτέμβρη και τις 13 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικές απεργίες και συγκεντρώσεις έξω από το κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα με σημαντικό αριθμό εργαζομένων και συνταξιούχων. Επιπλέον, οι απεργίες στους Νομούς Λάρισας και Αχαΐας, στις 18 και 20 Οκτώβρη, είχαν αρκετά μαζική συμμετοχή.

Παρόλα αυτά, η Διοίκηση της ΕΤΕ επιμένει στην απόφασή της να «ξεμπερδεύει» με την επικούρηση, βγάζοντας την πρίζα από τον ΛΕΠΕΤΕ με την άρνησή της να καταβάλει το απαιτούμενο ποσό για την πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα δεν λέει κουβέντα για το τι «μέλλει γενέσθαι» με το ΤΥΠΕΤ. Στο πλευρό του Φραγκιαδάκη βρίσκεται η Κυβέρνηση, η όποια σφυρίζει αδιάφορα, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα διμερές, την ώρα που και οι «θεσμοί» πιέζουν προς την ίδια κατεύθυνση. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες φημολογείται ότι ο «ξαφνικός θάνατος» της επικούρησης θα ενταχθεί στα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Ως απάντηση, ο ΣΥΕΤΕ (μαζί με άλλους Συλλόγους) προχωρά σε κατάθεση αγωγής ασφαλιστικών μέτρων έναντι της Τράπεζας, με την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής να συζητείται τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη. Όπως έχουμε εξηγήσει, ως «Πρωτοβουλία»οι νομικές ενέργειες αποτελούν ένα μόνο σκέλος του αγώνα, όχι το κυρίαρχο. Αυτό που, επειγόντως, χρειαζόμαστε είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο μάχης με διάρκεια και αποφασιστικότητα.

Η επίθεση εναντίον μας είναι πολύ μεγάλη και ολομέτωπη. Παρόλα αυτά, οι πλειοψηφούσες παρατάξεις, ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ και ΔΑΣ, κινούνται σε ρηχά νερά, χωρίς συνεκτικό πλαίσιο θέσεων και δράσης.

Ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να δείξουμε τη δύναμή μας!

Ως «Πρωτοβουλία» θεωρούμε ότι ο ΣΥΕΤΕ πρέπει άμεσα να προχωρήσει στο κάλεσμα μιας καλά οργανωμένης, χωρίς παρουσία προσωπικού ασφαλείας, 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, με προοπτική κλιμάκωσης σε απεργία διαρκείας, στο βαθμό που η Διοίκηση επιμένει να μην υποχωρεί. Στα πλαίσια της απεργίας να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και συνελεύσεις αποφασιστικού χαρακτήρα σε όλους του Νομούς, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων της Τράπεζας, των συνταξιούχων και των εργαζομένων στο ΤΥΠΕΤ.

Να υιοθετήσει επιτέλους ο Σύλλογος την μοναδική θέση που μπορεί να δώσει λύση και προοπτική: Άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων στον ΛΕΠΕΤΕ.

Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και το ΤΥΠΕΤ!

 
Πρωτοβουλία
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση στην ΕΤΕ

[email protected]
protovouliasyete.blogspot.gr
facebook.com/protovouliasyete

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα