Θεσ/νίκη: Η διοίκηση Ζέρβα εμπαίζει τους κατοίκους για το ζήτημα του νηπιαγωγείου

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλία Κατοίκων για την περιοχή της «Αλυσίδας»

Στις 7 Ιουνίου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κάτω από την  πίεση των 800 και πλέον υπογραφών τέθηκε το ζήτημα του νηπιαγωγείου αλλά στα πλαίσια συνολικής ενημέρωσης για τις απαλλοτριώσεις. Η μόνη σχετική απόφαση που πάρθηκε είναι να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ασχοληθεί με το σύνολο των δεσμευμένων οικοπέδων σε επίπεδο Δήμου, τις προτεραιότητες και την χρηματοδότηση. Με λίγα λόγια, καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το ζήτημα του νηπιαγωγείου αν και τα χρονικά περιθώρια ολοένα και στενεύουν. Επομένως, η απόφαση της 23ης Μαρτίου για αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου δίπλα στην «Αλυσίδα» στη Χαριλάου, που ενώ προορίζονταν για χώρο εκπαίδευσης αναμένεται να δοθεί πίσω στους ιδιοκτήτες του, δεν ανακαλέστηκε.

Ως κάτοικοι της περιοχής θεωρούμε αυτήν την εξέλιξη εμπαιγμό από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Όπως έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν, αλλά όπως ακούσαμε και στο δημοτικό συμβούλιο, οι ίδιες οι υπηρεσίες του Δήμου επισημαίνουν την πολύ μεγάλη σημασία να διατηρηθούν τα οικόπεδα που προορίζονται για κοινωφελή σκοπό (σχολεία και χώροι πρασίνου). Το οικόπεδο δίπλα στην Αλυσίδα μάλιστα βρέθηκε στα επείγοντα προς διευθέτηση ζητήματα. Παρ΄όλα αυτά η δημοτική αρχή αρνείται να μπει μπροστά στην διεκδίκηση χρηματοδότησης και λύσης.

Δεν μας αρκούν τα λόγια, θέλουμε άμεσα λύση. Δεν θέλουμε να θυσιαστεί κανένας χώρος, όπως είπε στο κλείσιμό του ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, αλλά αντίθετα απαιτούμε η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να εξασφαλίσει ότι δεν θα επιβαρυνθεί με τσιμέντο η γειτονιά μας, όπως και καμία γειτονιά.

Ο μόνος δρόμος για να παραμείνει το οικόπεδο στα χέρια του Δήμου και να γίνει νηπιαγωγείο και χώρος πρασίνου, που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία, είναι να συνεχιστεί ο αγώνας, με περισσότερες υπογραφές, ενημερωτικές δράσεις, πολύμορφες κινητοποιήσεις στη γειτονιά και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, έτσι ώστε να πιεστεί ακόμα περισσότερο η διοίκηση του Δήμου και να αναγκαστεί να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων.

Σας καλούμε όλες και όλους την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 18:30 στην διασταύρωση Αλκμήνης-Σταύρου για ενημερωτική εξόρμηση στην γειτονιά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα