Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε οικογένεια γιατί έχασε δυο δόσεις εν μέσω καραντίνας!

Ο Γιάννης Κουκουβής είναι εργαζόμενος στην ΟΣΥ (οδηγός λεωφορείου) και πατέρας ενός επτάχρονου παιδιού με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Οι ιατρικές ανάγκες του παιδιού έχουν φέρει την οικογένεια σε οριακό σημείο από οικονομική άποψη. Το σπίτι στο οποίο μένει με ενοίκιο, δεν έχει κεντρική θέρμανση, με αποτέλεσμα τους χειμερινούς μήνες η κατανάλωση ρεύματος να είναι μεγάλη. Μετά τη συσσώρευση ενός μεγάλου χρέους (4.500 ευρώ) ο Γ. Κουκουβής τον περασμένο Γενάρη έκανε διακανονισμό, πληρώνοντας τα 900 ως προκαταβολή και ορίζοντας δόσεις των 200 ευρώ. Όπως ήταν απόλυτα λογικό, κατά τη διάρκεια της καραντίνας ο Γ. Κουκουβής έχασε δύο δόσεις του διακανονισμού.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πήγε να πληρώσει τις δύο δόσεις (408 ευρώ) ενώ στο μεταξύ είχε ήδη πληρώσει για την τρέχουσα κατανάλωση ρεύματος (άλλα 360 ευρώ). Η απάντηση που πήρε από τον υπάλληλο ήταν πως ο διακανονισμός δεν ισχύει, καθώς οι δύο δόσεις δεν είχαν πληρωθεί στην ώρα τους (δηλαδή τους μήνες της καραντίνας!!). Όπως τον ενημέρωσε, προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει ο διακανονισμός, έπρεπε να πληρώσει άλλα 500 ευρώ, δηλαδή σύνολο 900! Πρόκειται βέβαια για ένα ποσό στο οποίο δεν είναι δυνατό να ανταποκριθεί ένας απλός εργαζόμενος. Σε άλλη περίπτωση, δε θα χρειαζόταν να έχει κάνει το διακανονισμό. Παρόλα αυτά, σήμερα Δευτέρα 1/6, το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του Γ. Κουκουβή διακόπηκε!

Όλα αυτά, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη ότι δεν πρόκειται να γίνουν διακοπές ρεύματος σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες. Και βέβαια όλα αυτά την ίδια ώρα που η ΝΔ χρωστάει τεράστια ποσά στη ΔΕΗ, χωρίς βέβαια η ηλεκτροδότησή της να κινδυνεύσει…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα