Υπερπλούσιοι στο διάστημα!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η ετήσια έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam, για τον πλούτο, τη φτώχεια και τις ανισότητες στον πλανήτη. Μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνει είναι εντυπωσιακά:

  • Αν από την εποχή της κατασκευής των πυραμίδων στην Αίγυπτο βάζαμε στην άκρη 10.000 δολάρια την ημέρα, σήμερα θα είχαμε καταφέρει να μαζέψουμε το ποσό που αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο της περιουσίας των πέντε πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.
  • Μέσα στο 2019, οι 2.153 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη είχαν στην κατοχή τους το αντίστοιχο της περιουσίας 4,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
  • Αν κάθε άνθρωπος καθόταν σε μια στοίβα από νομίσματα των 100 δολαρίων, ίση με το σύνολο της περιουσίας του, τότε η μεγάλη πλειοψηφία της ανθρωπότητας θα καθόταν στο πάτωμα, ένας άνθρωπος της μεσαίας τάξης μιας πλούσιας χώρας θα καθόταν σε μια κανονική καρέκλα, ενώ οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο θα μας κοιτούσαν από το διάστημα!
  • Αν φορολογούνταν ένα επιπλέον 0,5% του πλούτου του πιο ευκατάστατου 1% του παγκόσμιου πληθυσμού για τα επόμενα δέκα χρόνια, θα μπορούσαν να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις για να δημιουργηθούν 117 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην υγεία, την παιδεία και άλλες κοινωνικές δομές.

Παρόμοια στοιχεία όμως έρχονται και από άλλες πηγές. Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Fastcompany, οι πλουσιότεροι οκτώ Αμερικανοί, κέρδισαν μέσα σε μία μόνο μέρα, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, 6,2 δις δολάρια! Την ίδια περίοδο, χρειάστηκε μόλις ένας μήνας (ο Απρίλης του 2020) για να χάσουν τη δουλειά τους 20,5 εκατομμύρια Αμερικανοί. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα