Η «αφισορύπανση» του Μπακογιάννη είναι επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς!

Σχόλιο από το «Ξ»

Τον Μάιο του 2022 το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων «επικαιροποίησε» τον κανονισμό για την… καθαριότητα, έτσι ώστε να προβλέπει πλέον χρηματικό πρόστιμο σε όσους τοποθετούν «παράνομα» αφίσες στον Δήμο.

«Σήμερα επιβάλαμε δεύτερο πρόστιμο, αυτή τη φορά 21.600€, σε άλλο πολιτικό κόμμα για παράνομη ρύπανση με αφίσες. Συνεχίζουμε την εφαρμογή του νέου κανονισμού καθαριότητας που ψηφίσαμε. Χωρίς εξαιρέσεις. Ο ρυπαίνων στην Αθήνα θα πληρώνει».

Αυτά έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Μπακογιάννης στο Twitter για το πρόστιμο που επέβαλε στο ΚΚΕ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε επιβληθεί πρόστιμο 15.900 ευρώ για τον ίδιο λόγο και στο ΜΕΡΑ25.

Είναι σαφές πως αυτή η τροπολογία του κανονισμού για την καθαριότητα, είχε έναν συγκεκριμένο στόχο και αυτός δεν ήταν να χτυπήσει, για παράδειγμα, τους ιδιώτες που διαφημίζουν συναυλίες, παραστάσεις κλπ. Ήταν να χτυπήσει τα κόμματα της Αριστεράς, και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Και αυτό γίνεται ακόμα πιο φανερό από το γεγονός ότι ο κανονισμός ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά έναν χρόνο μετά την επικαιροποίησή του.

Ιδιαίτερα η δήλωση του Μπακογιάννη μετά την επιβολή του πρόστιμου στο ΜΕΡΑ25, είναι η πιο σαφής απόδειξη πως ο κανονισμός κόπηκε και ράφτηκε ώστε να εφαρμόζει πάνω στα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς, αφού ξεχειλίζει ειρωνεία και απέχθεια προς αυτές:  

«(…) Μήνυμα προς τους νεόγερους της πολιτικής: πολιτική με ψαρόκολλα και χαρτί δε γίνεται. Καλώς ήρθατε στον 21ο αιώνα.»

Το παιδάκι του κομματικού σωλήνα που έγινε δήμαρχος, μιλά με θράσος και αλαζονεία. Το κόμμα του, η ΝΔ, έχοντας εξασφαλίσει την εύνοια και την υπερπροβολή της στα ΜΜΕ, επιτίθεται στα κόμματα της Αριστεράς, προσπαθώντας να τα εξοντώσει οικονομικά. Και ειρωνεύεται την αφίσα μιλώντας για «ψαρόκολλα και χαρτί»…

Όμως οι πλατείες, οι χώροι εργασίας, οι γειτονιές, είναι για την Αριστερά τα σημεία συνάντησης με τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και οι εξορμήσεις, οι αφισοκολλήσεις και οι διαδηλώσεις, οι μέθοδοι για τη διάδοση των ιδεών μας και την ανταλλαγή απόψεων. Τα πρόστιμα στο ΜΕΡΑ25 και το ΚΚΕ έχουν σαν στόχο να χτυπήσουν ακριβώς αυτό: την παρουσία της Αριστεράς στους δρόμους.  

Σαν «Ξ» καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Μπακογιάννη, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο ΜΕΡΑ25 και στο ΚΚΕ για την επίθεση που δέχτηκαν και απαιτούμε να ακυρωθούν άμεσα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. 

Η σωστή απάντηση από την μεριά της Αριστεράς θα ήταν τα δύο κόμματα να αρνηθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα του Δημάρχου και μαζί με την υπόλοιπη Αριστερά να προχωρήσουν σε μαζικές αφισοκολλήσεις (από όλη την Αριστερά) για να καλυφθεί ολοκληρωτικά το κέντρο και να γελοιοποιηθεί ακόμα περισσότερο (δύσκολο μεν, αλλά…) ο κύριος Δήμαρχος. 

Σύμφωνα με  πρόσφατες δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή του ΚΚΕ και Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Σοφιανού, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ αφορούσε φυλλάδια του κόμματος που βρέθηκαν στον δρόμο. Η διαφορά είναι μικρή, αναδεικνύει όμως ακόμα πιο καθαρά την υποκρισία του Μπακογιάννη, αφού είναι το κόμμα της ΝΔ και οι υποψήφιοι βουλευτές του, αυτοί που έχουν τα απαραίτητα ποσά για να γεμίσουν τους δρόμους και τις γειτονιές με φυλλάδια για τις προσωπικές προεκλογικές τους εκστρατείες.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα