Για την 53χρονη καθαρίστρια: κοντά στην αθώωση λόγω κοινωνικής πίεσης!

Σχόλιο από το «Ξ»Τα ευχάριστα νέα από την δικαιοσύνη είναι σπάνια και όταν υπάρχουν δίνουν μεγάλη χαρά! Έτσι, όταν την Τετάρτη 6 Φλεβάρη κατά την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του δικαστηρίου που είχε καταδικάσει την 53χρονη καθαρίστρια, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή πρότεινε την αθώωση της, η είδηση διαδόθηκε και σχολιάστηκε με σχεδόν πανηγυρικό τρόπο!

Το ιστορικό

Τον περασμένο Νοέμβρη, μία 53χρονη καθαρίστρια βρέθηκε στα Δικαστήρια επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού με σκοπό να μπορέσει να βρει δουλειά. Τότε, το Δικαστήριο αποφάσισε την 10ετή της φυλάκιση, χωρίς αναστολή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου!

Τότε, η αντίδραση μεγάλου μέρους της κοινωνίας ήταν η οργή και η αγανάκτηση για την «τυφλή δικαιοσύνη», αφού ένιωσε πως δεν καταδικάστηκε μόνο η ίδια, αλλά οι φτωχοί και οι αδύναμοι που παλεύουν καθημερινά για να επιβιώσουν. Μάλιστα, όταν καθημερινά βλέπουμε την ίδια «δικαιοσύνη» να αντιμετωπίζει με επιείκεια τους πλούσιος και ισχυρούς που αποδεδειγμένα έκλεψαν το δημόσιο, η τόσο αυστηρή τιμωρία της καθαρίστριας, αποτέλεσε τεράστια πρόκληση!

Όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν πάνω 48.000 υπογραφές σε ηλεκτρονική καμπάνια που απαιτούσε την αποφυλάκισή της, ενώ η αγανάκτηση του κόσμου ήταν έκδηλη, με την υπόθεση της καθαρίστριας να είναι βασικό ζήτημα συζήτησης!

Λόγω αυτής της πίεσης, υπήρξε αρχικά η αποφυλάκιση της καθαρίστριας, και η αίτηση αναίρεσης της απόφασης.

Η αλληλεγγύη κέρδισε!

Έτσι και τώρα, η πρόταση για την αθώωση της καθαρίστριας, ήρθε λόγω της αλληλεγγύης και της αντίδρασης της κοινωνίας.

Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί δικαίωση καταρχήν για την ίδια, αλλά κατ’ επέκταση και για όλη την κοινωνία, που συνήθως βλέπει τους πλούσιους να γλιτώνουν από κάθε μικρή ή μεγάλη παρανομία και τους φτωχούς να καταδικάζονται για μία τάξη δημοτικού, ή για την «παράνομη» πώληση κάστανων, ή κουλουριών.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές, που πρωτόδικα δίκασαν και καταδίκασαν την εργαζόμενη γυναίκα. Κάθε νίκη όμως, που οφείλεται στην αλληλεγγύη της κοινωνίας, μεγαλώνει και δυναμώνει την εμπιστοσύνη στην ίδια την κοινωνία, στα αντανακλαστικά της απέναντι στην αδικία και στην ικανότητά της να πετύχει ακόμα πιο σπουδαίες νίκες!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής