Αγωγή του σ. Ν. Κανελλή εναντίον του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γ. Μουλά

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση[*] προς τα μέσα ενημέρωσης του Βόλου, του σ. και Δημοτικού Συμβούλου της πόλης Νίκου Κανελλή. Ο Ν. Κανελλής, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κατέθεσε αγωγή εναντίον του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μουλά, ο οποίος κατηγορείται για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Πριν από λίγο κατέθεσα αγωγή εναντίον του προέδρου του Δ.Σ. κ. Γ. Μουλά. Η αγωγή είναι συνέχεια της μήνυσης που είχα υποβάλλει πριν από περίπου 20 ημέρες και πάλι προς τον κ. Μουλά για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η δημοτική πλειοψηφία έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επιχείρηση προπαγάνδας /συκοφαντίας εναντίον των μαζικών κινημάτων των πολιτών. Για αυτό στρέφονται και εναντίον μου και με στοχοποιούν.

Και σε αυτή την επιχείρηση προπαγάνδας είναι αδίστακτοι.

Κάνουν τα πάντα για να παρουσιάσουν τους πολίτες που αγωνίζονται για το θέμα του νερού, για το θέμα της καύσης σκουπιδιών, για το θέμα της δημοκρατίας και ενάντια στις φασιστικές πρακτικές ως αλήτες, μπαχαλάκηδες, περιθωριακούς.

Ρίχνουν τόνους λάσπης εναντίον αγωνιστών και κινημάτων με βάση το «πες, πες, κάτι θα μείνει».

Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Θέλουν οι πολίτες να φοβούνται να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσουν.

Επιχειρούν να παρουσιάσουν εμένα ως αρχηγό των μπαχαλάκηδων. Ο κ. Μουλάς έφτασε στο σημείο να κατασκευάσει κατηγορίες, να κάνει ψευδή μήνυση εναντίον μου και να με οδηγεί στο αστυνομικό τμήμα ως κοινό εγκληματία.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά τα εξής:

Το μαζικό κίνημα δεν είναι μπαχαλάκηδες είναι ενεργοί πολίτες που υπερασπίζονται δικαιώματα. Η ριζοσπαστική μαρξιστική Αριστερά, στην οποία συμμετέχω, δεν έχει σχέση με τις πρακτικές αυτές. Η Αριστερά στην οποία ανήκω στηρίζεται και στηρίζει τα μαζικά κινήματα γιατί μόνον αυτά μπορούν να πετύχουν νίκες.

Τέλος να πούμε το εξής. Με την αγωγή διεκδικούμε υλική αποζημίωση.

Τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε στην τσέπη μου αλλά θα δοθούν για να ενισχυθεί ο αγώνας για την υπεράσπιση του νερού ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών και για καθαρό περιβάλλον, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού.

Πρόκειται για την αντιπαράθεση ανάμεσα στα κινήματα των πολιτών και τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής. Αυτός ο αγώνας με ενότητα και αλληλεγγύη μπορεί να νικήσει και θα νικήσει.

 

[*] Η δήλωση έχει δημοσιευτεί στα παρακάτω τοπικά μέσα:

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα