Για μια ΔΕΥΑΜΒ στην υπηρεσία του πολίτη

Του σ. Ιωσήφ Παλάντζα,
μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜ Βόλου
Πριν λίγο καιρό το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ (δημοτική επιχείρηση ύδρευσης – αποχέτευσης) πήρε απόφαση διακοπής της υδροδότησης σε καταναλωτές που έχουν οφειλές πάνω από 80 ευρώ για δυο συνεχόμενους λογαριασμούς (βλέπε: https://xekinima.org/volos-diakopes-nerou-gia-xrei-ano-ton-80/). Με αφορμή αυτή την απόφαση ο σύντροφος Ιωσήφ. Παλάντζας έγραψε την παρακάτω «ανοικτή επιστολή» προς τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και τους φορείς της πόλης.

 

diakopi-nerou

Η ΔΕΥΑΜΒ ως δημοτική επιχείρηση ύδρευσης – αποχέτευσης δημιουργήθηκε και συνεχίζει να υπάρχει με τα χρήματα όλων των πολιτών. Γι’ αυτό και πρέπει να λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών και ειδικά των πιο φτωχών στρωμάτων. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο πρώτον, να καλυφθούν όλα τα κενά στις θέσεις εργασίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ. Δεύτερον, χρειάζεται αγορά μηχανημάτων και τρίτον, πρέπει να αλλάξει το τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΥΑΜΒ από οικιακό σε εργοστασιακό.

Επιπλέον, η καταμέτρηση των υδρομέτρων και η διανομή των λογαριασμών πρέπει να επιστρέψουν στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ και να φύγουν από τον ιδιώτη εργολάβο που βρίσκονται σήμερα.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τεχνικού και εργατικού, αυτές είναι απαραίτητες ειδικά στο Βιολογικό Καθαρισμό αλλά και στην τεχνική υπηρεσία ύδρευσης.

Σε ότι αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό της επιχείρησης, απαιτείται να αγοραστούν τουλάχιστον δυο «τσαπάκια» jcb και ένα δυνατό κομπρεσέρ. Με αυτό τον τρόπο η ΔΕΥΑΜΒ θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα τα οποία σήμερα δίνει σε ιδιώτες εργολάβους για να αντιμετωπιστούν βλάβες στο δίκτυο. Επιπλέον, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα η πολιτική της κεντρικής κυβέρνησης η οποία μεταφέρει οικονομικό βάρος στους πολίτες αφού η ΔΕΥΑΜΒ πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα με οικιακό και όχι με εργοστασιακό τιμολόγιο.

Με αυτούς τους τρόπους μπορεί να γίνει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και έτσι να υπάρξει πραγματική ελάφρυνση στα τιμολόγια των νοικοκυριών. Σύσσωμοι οι μαζικοί φορείς της πόλης πρέπει να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια για να γίνει η ΔΕΥΑΜΒ δυνατή και μάχιμη σε όλους του τομείς, με τις δικές της δυνάμεις και ταυτόχρονα για να προσφέρει πραγματικά φτηνό τιμολόγιο για όλους τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα