Γ. Λαγός: Ένας νεοναζί συνωμοσιολόγος, επικίνδυνος (και) για τη δημόσια υγεία

Προκλητικός, συνωμοσιολόγος και επικίνδυνος. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν τον υπόδικο ευρωβουλευτή και πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, καθώς σε ανάρτησή του στο twitter για το θέμα του κορονοϊού μας ενημερώνει ότι:

«Ετοιμάζουν γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Η δικτατορία στο μεγαλείο της. Αφού δεν πέρασε η πλύση εγκεφάλου και τους γράψαμε εκεί που έπρεπε τώρα διά της βίας το επιχειρούν. ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ».

Αν και η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε μια εβδομάδα πριν την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα ελέγχου της κυκλοφορίας, ο Λαγός με αυτή τη δήλωση θέλησε να προλάβει να χτίσει ένα «ριζοσπαστικό» προφίλ. Όχι βέβαια δηλώνοντας την ανυπακοή του στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας θεωρώντας τα αυταρχικά, αλλά παίρνοντας θέση ενάντια στον περιορισμό γενικότερα, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία ενώ παράλληλα υποβαθμίζει την επικινδυνότητα του ιού. Και όλα αυτά όταν ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει την κρίση του κορονοϊού, με τους θανάτους να αυξάνονται καθημερινά με δραματικό ρυθμό.

Την ίδια ώρα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι τα μέτρα ελέγχου της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού αφενός εμπεριέχουν το ιδιαίτερα επικίνδυνο στοιχείο της πιο μόνιμης θυσίας μιας σειράς δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, αφετέρου δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά από μόνα τους όσο δεν ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όσο υπάρχουν ελλείψεις στα αντιδραστήρια και δεν αυξάνονται τα τεστ για τον κορονοϊό και όσο οι εργασιακοί χώροι που δεν είναι απολύτως αναγκαίοι, παραμένουν ανοιχτοί.

Από πότε όμως ο Λαγός «πονάει» για τα δημοκρατικά δικαιώματα; Και τι έχει να πει ο ίδιος και το νέο του κόμμα «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση» για όλα όσα σχετίζονται με την πανδημία;

Οι (ανύπαρκτες) θέσεις του Λαγού για τον κορονοϊό

Αν κάποιος επιχειρήσει να μπει στο site της «Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης» για να ψάξει τις θέσεις ή τις προτάσεις της για το ζήτημα του κορονοϊού, θα ανακαλύψει ότι αδίκως χάνει το χρόνο του, καθώς δεν υπάρχει απολύτως καμία θέση ή πρόταση. Σε πρώτη φάση το μόνο που μπορεί να βρει κανείς είναι άρθρα που κάνουν λόγο για στοχοποίηση της ορθοδοξίας καθώς «ο κορονοϊός είναι μια ευκαιρία για επίθεση στην πίστη των Ελλήνων». Μάλιστα μέσα από το site του κόμματός του, ο Λαγός καλεί τους πιστούς να συνεχίσουν να πηγαίνουν στις εκκλησίες.

Ταυτόχρονα δε λείπουν και αναδημοσιεύσεις άρθρων και βίντεο θεωριών συνωμοσίας που αναφέρουν ότι ο ιός είναι «κατασκευασμένος για τον έλεγχο της ανθρωπότητας» που σαν στόχο έχει την ενίσχυση της τρομοκρατίας και του φόβου της κοινωνίας. Προφανώς, αυτές οι αναδημοσιεύσεις για να φιλοξενούνται και στο site της «Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης» ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις συνωμοσιολογικές απόψεις του Λαγού και του νεοναζιστικού κόμματός του.

Στις «θέσεις» του, δε θα βρει κανείς έστω και μισή αράδα για το διαλυμένο σύστημα υγείας ή για τους εργαζόμενους που θα καλεστούν να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης. Όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τον Λαγό.

Δείξε μου το φίλο σου να σου πω πόσο συνωμοσιολόγος είσαι

Βέβαια, ο Λαγός είναι πιστός στα ραντεβού του με τη συνωμοσιολογία. Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που τοποθετήθηκε στο στρατόπεδο των αρνητών της κλιματικής αλλαγής, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «η κλιματική αλλαγή είναι μια φυσική διεργασία που συμβαίνει εδώ και πολλά εκατομμύρια χρόνια στον πλανήτη μας». Με άλλα λόγια η κλιματική αλλαγή είναι μια μεγάλη απάτη…

Ταυτόχρονα όμως, δείχνει την «αλληλεγγύη» του και σε αντίστοιχους συνωμοσιολόγους, καθώς στάθηκε με έμπρακτο τρόπο στο πλάι του Στέφανου Χίου, του απόλυτου Έλληνα συνωμοσιολόγου-τρομολάγνου. Στις 14 Μάρτη το πρωτοσέλιδο της φυλλάδας του Στέφανου Χίου «Μακελειό», έγραφε ψευδώς ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ σαν μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό. Με αφορμή τη διασπορά fake news η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Χίου. Ο Λαγός και το κόμμα του έτρεξε αμέσως να βγάλει ανακοίνωση στήριξης προς τον «δημοσιογράφο», στο όνομα της «ανεξάρτητης δημοσιογραφικής φωνής».

Όταν ο φασίστας μιλάει για την απειλή της δικτατορίας

Την ίδια ώρα ο Λαγός ισχυρίζεται ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού είναι δικτατορικού τύπου, παίζοντας έναν «κόντρα ρόλο», καθώς είναι γνωστό το ποιόν του: φασίστας, τραμπούκος, άνθρωπος της νύχτας, υπεύθυνος της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ήταν για χρόνια μεγαλοστέλεχος μιας οργάνωσης που υμνούσε καθεστώτα σαν αυτά του Μεταξά και του Παπαδόπουλου. Αν μη τι άλλο, ο Λαγός έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με τη λατρεία των δικτατορικών καθεστώτων.

Αξίζει εδώ να θυμηθούμε τον ομοϊδεάτη του και πρώην συναγωνιστή του Μπαρμπαρούση, ο οποίος από το βήμα της βουλής και με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα, κάλεσε την ηγεσία του στρατού σε πραξικόπημα απαιτώντας να συλλάβει την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να καταργηθεί το πολίτευμα. Τέτοιες «γενναίες» δηλώσεις για την επιστροφή της δικτατορίας ο Λαγός τις χειροκροτούσε από τα έδρανα του κοινοβουλίου με μεγάλο πάθος, σαν μέλος ακόμα της Χρυσής Αυγής. Αλλά είπαμε… τώρα το παίζει «ριζοσπάστης».

Επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία

Είναι γεγονός ότι οι φασίστες ανάλογα με το κλίμα της εποχής προσαρμόζονται σαν τους χαμαιλέοντες προκειμένου να αυξήσουν την επιρροή και να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους. Μόνο που ο Λαγός αποφάσισε να μας ενημερώσει ότι «δεν θα μείνει σπίτι» τη λάθος στιγμή.

Η άρνησή του να προσαρμοστεί στα μέτρα προστασίας και να αυτοπεριοριστεί όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, δείχνει το πως αντιλαμβάνονται οι φασίστες την αξία της ανθρώπινης ζωής. Αποκαλύπτεται ότι μπροστά στην ενίσχυση του «μαχητικού» προφίλ του, δε διστάζει να θέτει σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες και τη δημόσια υγεία.

Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις που αποτελούν κίνδυνο για ολόκληρη την κοινωνία, οφείλουμε  να ενισχύσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα και να βάλουμε σε μόνιμη «καραντίνα» τους φασίστες-συνωμοσιολόγους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα