Φωτογραφίες από τη μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της Εύβοιας

Μαζική ήταν η διαδήλωση που διοργανώθηκε χθες 21/8 στον κόμβο Στροφυλιάς στην Εύβοια. Την κινητοποίηση κάλεσε το σωματείο ρητινοπαραγωγών και συμμετείχαν επιτροπές αγώνα κατοίκων από περιοχές που έχασαν τα σπίτια ή τα μέσα επιβίωσής τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ήταν μια πρώτη απάντηση στις πολιτικές που οδήγησαν στις μαζικές καταστροφές της Βόρειας Εύβοιας. Πέρα από την καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής όμως, οι κάτοικοι διεκδικούν άμεσα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων, αλλά και στήριξης των πυρόπληκτων. Διαβάστε το ψήφισμα της κινητοποίησης εδώ.

Η οργή για την κυβέρνηση ήταν το βασικό χαρακτηριστικό στη διαδήλωση, στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής. Η οργή αυτή χρειάζεται να βρει οργανωμένο δρόμο έκφρασης, να μετατραπεί σε αγώνα και διεκδίκηση. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και στήριξαν και μέλη του «Ξ» από την Εύβοια και άλλες περιοχές. 

Διαβάστε εδώ ανάλυση γύρω από τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δασοπροστασία και η δασοπυρόσβεση στη χώρα μας. 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής