Επιστολή της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ προς το «Ξ»

Την Παρασκευή 26/02/2021 λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από την Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, σε σχέση με το άρθρο μας «Τι συμβαίνει στην Ορεστιάδα και το τοπικό ΚΚΕ πάει χέρι-χέρι με την ακροδεξιά;». Τη δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσια, ενώ η απάντησή μας βρίσκεται εδώ.

Προς τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας xekinima.org

Στις 18/02/2021 στο site xekinima.org δημοσιεύτηκε άρθρο που υπογράφει ο Τάκης Γιαννόπουλος με τίτλο  «Τι συμβαίνει στην Ορεστιάδα και το τοπικό ΚΚΕ πάει χέρι-χέρι με την ακροδεξιά;». Σας ενημερώνουμε ότι το άρθρο αυτό περιέχει ανακριβή στοιχεία και αντικειμενικά λειτουργεί προβοκατόρικα απέναντι στο ΚΚΕ και τις οργανώσεις του στην Ορεστιάδα και τον Έβρο συνολικά.

Αναφέρει ο αρθογράφος: «Το θέμα όμως δεν είναι τι έκαναν οι δεξιοί, οι ακροδεξιοί και οι νεοφασίστες παρέα με τους παπάδες και τους στρατιωτικούς. Το θέμα είναι τι δουλειά είχαν μαζί με όλους αυτούς συνδικάτα όπως το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας και 11 τοπικά σωματεία εργαζομένων; Και μάλιστα σωματεία –όπως αυτά των οικοδόμων– που ελέγχονται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ.»

Η αλήθεια είναι ότι το σωματείο οικοδόμων στην Ορεστιάδα δεν «ελέγχεται» από το ΠΑΜΕ, ούτε καν είναι μέλος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Ακόμα στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας οι δυνάμεις που στηρίζουν το ΠΑΜΕ δυστυχώς είναι συντριπτική μειοψηφία με έναν εκλεγμένο στη διοίκησή του ο οποίος διαφώνησε και με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε το ΔΣ του ΕΚ Ορεστιάδας. Είναι επίσης αλήθεια ότι στη Διοίκηση του ΕΚ Ορεστιάδας κυριαρχούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ομάδας Βασιλόπουλου στη ΓΣΕΕ και θα μπορούσατε εκεί να απευθυνθείτε. Όπως επίσης, είναι γνωστή η ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βγάζουν άχνα για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση. 

Σε άλλο σημείο αναφέρει ο αρθογράφος: «Πως διαχωρίζεται το ΚΚΕ από τους υπόλοιπους όταν διατυπώνει τα ίδια αιτήματα και συμμετέχει στις ίδιες επιτροπές και συγκεντρώσεις με ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιά, φασίστες;»

Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε καμία επιτροπή αγώνα που έχει φτιαχτεί στην Ορεστιάδα για το θέμα αυτό. Το ίδιο και κανένα μέλος του. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ορεστιάδας έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα και σε αυτό το ζήτημα.

Επίσης, δεν συμμετείχε σε κανένα κοινό κάλεσμα για συγκέντρωση. Στους φορείς όπου συμμετέχουν μέλη του Κόμματος έκανε και κάνει προσπάθεια να αναδειχτούν οι πραγματικές αιτίες του μεταναστευτικού, να μπαίνουν στο στόχαστρο οι πραγματικοί υπεύθυνοι, να απομονώνονται ρατσιστικές και φασιστικές φωνές. Εκτός αν μας μπερδεύετε με τους εκλεγμένους με τις «Παρεμβάσεις» στη Β ΕΛΜΕ Έβρου που ήταν στη πρώτη γραμμή του συλλαλητηρίου και φώναζαν συνθήματα με πάθος κρατώντας πικέτα με το πολύ πολιτικό και βαθύ μήνυμα «ΟΧΙ».

Σε σχέση με τα «ίδια αιτήματα» που αναφέρει ο συντάκτης θεωρούμε ότι είναι παραπλανητικό. Μιλάμε για πάλη ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει στη χώρα μας πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών που γεννάν τη προσφυγιά, ενάντια στην πολιτική των εκμεταλλευτών που οδηγούν στη μετανάστευση. Μιλάμε για ανοιχτούς κατάλληλους χώρους φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Μιλάμε για χώρους φιλοξενίας για μικρό χρονικό διάστημα και γρήγορη διαδικασία απόδοσης ασύλου ώστε να πάνε στο τόπο πραγματικού προορισμού τους, κτλ. Αυτά τα αιτήματα και άλλα που βάζουμε καμία σχέση δεν έχουν με το «μακριά από το σπίτι μου και όπου να είναι» που αναφέρεται στο άρθρο. Είμαστε σίγουρα αντίθετοι με τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων με πολύμηνη κράτησή τους, όπως προβλέπεται από την πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. 

Εν κατακλείδι θεωρούμε ότι ο τίτλος του άρθρου και το περιεχόμενό του δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια όπως αποδείξαμε παραπάνω και καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες διορθώσεις. 

Αλεξ/πολη, 26/2/2021

Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα