Την Κυριακή 31 Μάρτη 20 εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έστειλαν την ακόλουθη επιστολή στην κεντρική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιστολή αφορά σε ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ. Η εταιρία Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) είναι η εταιρία που προέκυψε από τη συγχώνευση της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ). Η δε γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ. υπενθυμίζουμε ότι αποτελείται εξ ολοκλήρου από πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ, τα οποία μπήκαν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ «μαζί» με τις νοοτροπίες και τις πρακτικές της ΠΑΣΚΕ.
Επιστολή εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες προς τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Στις 5/2/2013 κατατέθηκε από 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση στη βουλή για ζήτημα που αφορούσε την εταιρία Ο.ΣΥ. [1]
Δυστυχώς η ερώτηση δεν αφορούσε ζητήματα που «καίνε» κυριολεκτικά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας (όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο στην Ο.ΣΥ. και το ύψος των περικοπών στις αποδοχές μας, ή η δραματική κατάσταση του στόλου των οχημάτων λόγω υποχρηματοδότησης κ.α.). Αφορούσε τη μετακίνηση 2 εργαζομένων που ανήκουν στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ.
Συγκεκριμένα με το υπ. αριθμ. 344/01.03.2013 έγγραφο:
-
Ο Η. Γκιουλάκης μετακινήθηκε από τη θέση του προϊσταμένου (τμηματάρχη) του Τμήματος Ελέγχου της Περ/κης Δ/νσης Αμαξοστασίου Πέτρου Ράλλη στη Δ/νση εκμετάλλευσης Δικτύου.
-
Ο Α. Λιβάνιος μετακινήθηκε από την Υποδ/νση Κίνησης του Αμαξοστασίου της Πέτρου Ράλλη στη Δ/νση εκμετάλλευσης Δικτύου.
Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης των 4 βουλευτών, οι εργαζόμενοι αυτοί «υποβαθμίζονται αυθαίρετα» και υπόκεινται σε συνδικαλιστική δίωξη.
Είμαστε υποχρεωμένοι να υποδείξουμε ότι από τη μεριά των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ένα σοβαρό ολίσθημα. Θεωρούμε ότι η ερώτηση αυτή όχι μόνο δεν βοηθάει πουθενά το χτίσιμο του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην Ο.ΣΥ. είτε αλλού, αλλά, αντίθετα, εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους της εταιρίας Ο.ΣΥ.. Κι αυτό, για δυο βασικά λόγους: Πρώτο, για να έχει υποβαθμιστεί κάποιος αυθαίρετα πρέπει να έχει προαχθεί άξια και, δεύτερο, για να υπόκειται σε συνδικαλιστική δίωξη πρέπει πρώτα να έχει συνδικαλιστική δράση!
Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι βουλευτές που έκαναν την προαναφερόμενη ερώτηση στη βουλή δεν έχουν επαρκή γνώση των ακολούθων:
Όσον αφορά στις προαγωγές και τις υποβαθμίσεις
Ο Η. Γκιουλάκης δεν προάχθηκε στη θέση του προϊσταμένου (τμηματάρχης) στο Τμήμα Ελέγχου της Περ/κης Δ/σης Αμαξοστασίου Πέτρου Ράλλη μετά από αξιολόγηση είτε στο Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣ) είτε στο Δευτεροβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΔΥΣ) όπως προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού [2].
Η συγκεκριμένη θέση ανατέθηκε στον Η. Γκιουλάκη από τον τότε Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας Κ. Καραγιαννόπουλο [3]. Μάλιστα η θέση αυτή ανατέθηκε στον Η. Γκιουλάκη κατά παράβαση του Υπηρεσιακού Οργανισμού [4], σύμφωνα με τον οποίο οι Δ.Ε. εργαζόμενοι πρέπει να έχουν υπηρετήσει δυο χρόνια ως επόπτες πριν προαχθούν σε τμηματάρχες. Ωστόσο ο Η. Γκιουλάκης από Σταθμάρχης προάχθηκε απευθείας σε Τμηματάρχη, χωρίς να έχει υπηρετήσει ως Επόπτης.
Επίσης, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, ένας εργαζόμενος μπορεί να παραμείνει στη θέση του προϊσταμένου με «ανάθεση» για «χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών» (άρθρο 15). Ωστόσο ο Ηλίας Γκιουλάκης παρέμεινε στα καθήκοντά του προϊσταμένου με «ανάθεση» για 2,5 χρόνια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για να ανατεθούν καθήκοντα προϊσταμένου στον Η. Γκιουλάκη χρειάστηκε να μετακινηθεί από τη θέση αυτή (και πάλι χωρίς αξιολόγηση από Υπηρεσιακό Συμβούλιο) ο Ν. Πλέσσας [5].
Η δε μετακίνηση του Α. Λιβάνιου δεν συνιστά υποβάθμιση. Ήταν σταθμάρχης μέσα στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη και παραμένει σταθμάρχης, με τη διαφορά ότι αντί να δουλεύει μέσα στο αμαξοστάσιο, θα δουλεύει σε σταθμαρχείο στο δρόμο. [6]
Ο νόμος Ρέππα δεν θα λύσει το πρόβλημα της αξιοκρατίας στις αστικές συγκοινωνίες
Είναι πρακτική πολλών χρόνων (δεκαετίας) ο εκάστοτε πρόεδρος της εταιρίας να αναθέτει καθήκοντα σε εργαζόμενους που επιλέγει με κριτήρια υποκειμενικά, χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία αξιολόγησης. Με αυτή την έννοια η μετακίνηση του Η. Γκιουλάκη και του Α. Λιβάνιου δεν «ξεπερνά κάθε όριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας» όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι 4 βουλευτές, αλλά συνιστά εξαιρετικά συνηθισμένη πρακτική εργοδοτικής αυθαιρεσίας.[7]
Σαν εργαζόμενοι στην εταιρία θεωρούμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος κατ’ αρχήν στην αυθαιρεσία με την οποία γίνονται οι προαγωγές και κατά δεύτερον στην αυθαιρεσία των υποβιβασμών που μοιραία ακολουθούν κάποια στιγμή. Θεωρούμε ότι πρέπει να θεσπιστούν αντικειμενικά κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες τόσο για τις προαγωγές όσο και για μια σειρά άλλα ζητήματα (π.χ. βάρδιες, ρεπό και άδειες και πολλά ακόμα).
Ωστόσο η αξιοκρατία και η διαφάνεια δεν θα έρθουν στην Ο.ΣΥ με την επιτάχυνση της συγχώνευσης της ΕΘΕΛ με τον ΗΛΠΑΠ – όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι 4 βουλευτές.
Συγκεκριμένα οι 4 βουλευτές ξεκινούν το κείμενο της ερώτησης ως εξής:
«Με την Κ.Υ.Α. 28738/2638 (ημ. ΦΕΚ 5/7/2011) συντελέστηκε η συγχώνευση των εταιρειών ΕΘΕΛ Α.Ε. & ΗΛΠΑΠ Α.Ε. και η μετονομασία της νέας ανώνυμης εταιρίας σε Ο.ΣΥ. Α.Ε. Παρά ταύτα, από τις 05.07.2011 μέχρι και σήμερα η εταιρία ΟΣΥ Α.Ε. δεν έχει προχωρήσει σε καμία διαδικασία ενοποίησης των ανωτέρω εταιριών, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν διαφορετικά οργανογράμματα για την καθεμία εταιρία (ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ αντίστοιχα) διαφορετικοί κανονισμοί προσωπικού, να ακολουθείται διαφορετικό σύστημα μισθοδοσίας και φυσικά να ”διατηρείται” ένα ανύπαρκτο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα η ανάθεση καθηκόντων και οι μετακινήσεις του προσωπικού να γίνονται αυθαίρετα, με πρόσχημα ”τις υπηρεσιακές ανάγκες και τη χρήση του διευθυντικού δικαιώματος”».[8] (Οι υπογραμμίσεις δικές μας).
Ο νόμος που προβλέπει την συγχώνευση και ενοποίηση της ΕΘΕΛ και του ΗΛΠΑΠ (σ’ αυτόν αναφέρεται και βασίζεται και η Κ.Υ.Α. την οποία οι 4 βουλευτές χρησιμοποιούν στο κείμενο της ερώτησης) είναι ο νόμος 3920/2011 (νόμος Ρέππα) [9]. Πρόκειται για έναν νόμο Μνημονιακό, από αυτούς που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει!
Κυρίως όμως πρόκειται για έναν νόμο ενάντια στον οποίο οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών αγωνιζόμασταν με στάσεις εργασίας, απεργίες και διαδηλώσεις για περίοδο μεγαλύτερη των 3 μηνών το χειμώνα του 2010-2011!
Οι βουλευτές που υπέγραψαν την προαναφερόμενη ερώτηση στη βουλή ζητούν (άθελα τους πιστεύουμε) επιτάχυνση της εφαρμογής ενός νόμου που βρίθει αντεργατικών διατάξεων, βάζει τη σφραγίδα του νόμου στην υποχρηματοδότηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, θέτει τις βάσεις για την ιδιωτικοποίηση της Ο.ΣΥ. και της ΣΤΑ.ΣΥ. την ίδια στιγμή που δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα των συστημάτων αξιολόγησης και ανάθεσης καθηκόντων του προσωπικού της εταιρίας.
Να σημειώσουμε επίσης ότι μπορεί η διαδικασία ενοποίησης των δυο εταιριών να μην έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού (που θέτει τους κανόνες για την ανάθεση καθηκόντων, τις μετακινήσεις προσωπικού κοκ) είναι κοινός για τις δυο εταιρίες από το 1998 (ν. 2669/1998).[10].
Όσον αφορά στη συνδικαλιστική δράση
Οι συνάδελφοι, Η. Γκιουλάκης και Α. Λιβάνιος, συμμετέχουν, όπως προαναφέραμε, στην 7μελή γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ. [11]. Αυτή η γραμματεία, ήταν δυστυχώς άφαντη την περίοδο του αγώνα ενάντια στο «ενιαίο μισθολόγιο» στα τέλη Γενάρη! Εξαίρεση αποτελεί η ημέρα επίσκεψης των αμαξοστασίων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και εμφανίστηκαν για να τους συνοδεύσουν.
Τα μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ. (κανένα απ’ αυτά!) δεν τοποθετήθηκαν σε καμία από τις γενικές συνελεύσεις (οι δυο εκ των οποίων ήταν οι μαζικότερες που έχει ζήσει ο κλάδος από το 1992!), δεν εξέδωσαν ούτε μία ανακοίνωση για τον αγώνα μας!
Η απουσία της γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ. ήταν τόσο κραυγαλέα, στη διάρκεια ενός τόσο κρίσιμου αγώνα, που προκάλεσε τριγμούς και στο εσωτερικό της! Σαν αποτέλεσμα ο Α. Κοσμόπουλος δήλωσε (με δημόσια επιστολή του) αποχώρηση από τη γραμματεία [12], ενώ ο Α. Σιφναίος, ο οποίος παραμένει στη γραμματεία, σχολίαζε στο facebook την ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ. [13].
Όσο για την περίοδο πριν και μετά τον αγώνα, η «συνδικαλιστική δράση» των μελών της γραμματείας περιορίστηκε στις εγγραφές μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τώρα, το πώς γράφτηκαν αυτά τα μέλη, αν ήταν στη βάση της κατανόησης των ιδεολογικών και πολιτικών αρχών και θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ή με βάση τις πρακτικές που οι Γκιουλάκης και Λιβάνιος συνήθισαν στο χώρο της ΠΑΣΚΕ, από όπου προέρχονται, ειδικά από τη θέση του τμηματάρχη, σταθμάρχη, κοκ, επαφίεται στην κρίση του καθενός…
Αν δε αναφερθούμε στη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων την περίοδο πριν ενταχτούν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όταν ήταν μέλη της ΠΑΣΚΕ (δηλαδή μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2012)…τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο μελανά. Είναι γνωστό ότι η ΠΑΣΚΕ είναι η παράταξη που καταστέλλει κάθε αγωνιστική διάθεση και κάθε αγώνα στον κλάδο μας (και όχι μόνο…). Τα άτομα που αποτελούν τη σημερινή γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ ήταν, μέχρι πολύ πρόσφατα, όχι απλά μέλη ή ψηφοφόροι της ΠΑΣΚΕ αλλά από τα γνωστά στελέχη, από τα πρωτοπαλίκαρα του «κατασταλτικού» μηχανισμού αυτής της ΠΑΣΚΕ. Μια από τις κορυφώσεις της «συνδικαλιστικής τους δράσης» ήταν και η ενεργή συμμετοχή τους στην οργάνωση και εκτέλεση του Θατσερικού τύπου (αλλά και αντικαταστατικού κι επομένως παράνομου) και στημένου «δημοψηφίσματος», με το οποίο η ΠΑΣΚΕ κατάφερε να σπάσει τον 3μηνο αγώνα του κλάδου μας, το Μάρτη του 2011. [14]
Δυο λόγια για τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ο.ΣΥ.
Είναι απορίας άξιο, πως σ’ ένα χώρο 6.000 εργαζομένων – τόσοι εργάζονται στην Ο.ΣΥ. – έφτασε η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ να αποτελείται εξολοκλήρου από «νεοφώτιστους» πρώην ΠΑΣΚίτες. Στους 6.000 δεν υπήρχε ούτε ένας άξιος εργαζόμενος που να ήταν ΣΥΡΙΖΑ από παλιότερα;
Είναι απορίας άξιο πώς όλη η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ-Ο.ΣΥ. αποτελείται από εργαζόμενους της ΕΘΕΛ. Από τους εργαζόμενους του ΗΛΠΑΠ δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον;
Προφανώς και υπήρχαν αρκετοί εργαζόμενοι που ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από παλιότερα (αρκετά χρόνια πριν… το 27%). Όπως επίσης υπήρχαν και αρκετοί εργαζόμενοι από τον ΗΛΠΑΠ, με μεγάλο ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/ΟΣΥ και με ενδιαφέρον για συμμετοχή στη γραμματεία του.
Ο τρόπος όμως με τον οποίο συγκροτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ δεν άφηνε πολλά περιθώρια για συμμετοχή σε όσους δεν ανήκαν στην «αυλή» των πρώην ΠΑΣΚιτών…
Για την προετοιμασία και την πρώτη σύσκεψη με στόχο την ίδρυση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ο.ΣΥ παραπέμπουμε στην επιστολή – καταγγελία που έστειλαν στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο Α. Κασιμέρης και ο Σ. Παπασπύρος (εργαζόμενοι στην Ο.ΣΥ. και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ) [15].
Για την δεύτερη σύσκεψη / συνέλευση, κατά την οποία «εκλέχτηκε» και η γραμματεία, έχουμε να αναφέρουμε εν συντομία τα εξής:
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων αποτελούνταν από «κουβαλητούς» (γύρω στους 100) των πρώην στελεχών της ΠΑΣΚΕ. Αρκετοί από αυτούς τους «νέους συντρόφους» που στεκόταν στην είσοδο της αίθουσας και στο διάδρομο, είχαν αρχίσει ήδη από τα μέσα της εισήγησης (εκφωνήθηκε από το Γ. Γαβρίλη) να λένε (όχι και τόσο χαμηλόφωνα): «Άντε τελειώνετε! Να ψηφίσουμε για να φύγουμε!». Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν και τον πρώτο συνάδελφο που θέλησε να τοποθετηθεί μετά το τέλος της εισήγησης, τον Α. Κασιμέρη. «Μόνος σου μιλάς» φώναζαν. «Να ψηφίσουμε, να φύγουμε» προσέθεταν άλλοι. Όση ώρα ο Α. Κασιμέρης χρειάστηκε για να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, η συντριπτική πλειοψηφία των «νέων συντρόφων» λειτούργησε σαν γηπεδική εξέδρα που γιούχαρε τον «αντίπαλο», όπως συνηθίζει άλλωστε η ΠΑΣΚΕ σε συσκέψεις και συνελεύσεις, όταν υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει τον έλεγχο… Φυσικά η διάθεση για περαιτέρω τοποθετήσεις κόπηκε μαχαίρι σε μια σειρά συναδέλφους που είχαν πρόθεση να μιλήσουν.
Η εγκυρότητα της συνέλευσης αμφισβητήθηκε από μια σειρά αγωνιστές. Τέθηκε ένσταση για τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που διεκδικούσαν τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ–Ο.ΣΥ. όντας μάλιστα πρόσφατα εκλεγμένοι σύνεδροι με την ΠΑΣΚΕ στην Ο.Σ.Μ.Ε. (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος) [16]. Ο Γ. Γαβρίλης εκπροσωπώντας το ηγετικό «κέντρο» επέμενε να θέσει το θέμα στη συνέλευση – στη συνέλευση της οποίας η εγκυρότητα αμφισβητούνταν – για να ληφθεί απόφαση με «δημοκρατικές διαδικασίες»… Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν μια σειρά συνάδελφοι (και από την ΕΘΕΛ και από τον ΗΛΠΑΠ). Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ Ο.ΣΥ. απέμεινε στην ουσία ΠΑΣΟΚ-Ο.ΣΥ. «ντυμένος» ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι οι εργαζόμενοι, που αποτελούν σήμερα τη γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ. στις τελευταίες εκλογές του συνδικάτου ήταν υποψήφιοι με την ΠΑΣΚΕ [17]. Εκλογές που έγιναν αρκετά πρόσφατα, στις 14 και 15 Μαρτίου του 2012 νωρίτερα όμως από την εκλογική εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ σε 2ο κόμμα…
Δεν πρόκειται όμως για στελέχη της ΠΑΣΚΕ που έχουν βγάλει συμπεράσματα και κάνουν μια ειλικρινή στροφή προς τα αριστερά. Και αυτό είναι ολοφάνερο, μεταξύ άλλων, από τον τρόπο με τον οποίο συγκρότησαν το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ.: με «κουβαλητούς», υποσχέσεις και άλλα «μέσα» γνώριμα χαρακτηριστικά του κυβερνητικού συνδικαλισμού…
Συμπέρασμα
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να μεταφέρουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο τα συμπεράσματα στα οποία έχουμε καταλήξει παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο μας.
Τα άτομα που αποτελούν τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ. εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο μας! Και όσο το ηγετικό «κέντρο» του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να στηρίζει αυτή τη γραμματεία, παίρνει την ευθύνη ενός ΣΥΡΙΖΑ που απογοητεύει, απομακρύνει και αποξενώνει τους αγνούς αγωνιστές (συμπεριλαμβανομένων και πολλών πρώην μελών και στελεχών της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ). Αποξενώνει ένα μεγάλο κομμάτι όσων πίστεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα ελπιδοφόρο όχημα διεξόδου από την κρίση και δεν τον αντιμετώπισαν σαν ένα νέο ρουσφετολογικό μηχανισμό ανέλιξης σε θέσεις εξουσίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι δεν θα χτιστεί με τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/Ο.ΣΥ.! Ακριβώς το αντίθετο: με αυτές τις μεθόδους μπαίνει ταφόπλακα στην προσπάθεια και τον αγώνα που κάνουμε! Από εκεί και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!
-
Αμπατζής Στέφανος – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Δρακόπουλος Παναγιώτης – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Κάγκαλος Δημήτρης – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Καρακούλας Λάζαρος – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Καρακωσταντόπουλος Δημήτρης – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Καρατσίκας Μπάμπης – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Κασιμέρης Απόστολος – Μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
-
Κατσαρής Νίκος – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Λαγοπάτης Ανδρέας – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Λυμπέρης Ανδρέας – σταθμάρχης ΕΘΕΛ
-
Μακρυγιάννης Σταύρος – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Μηλιώνης Δημήτρης – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Ντανίκας Δημήτρης – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Παπασπύρος Σπύρος – τεχνίτης ΕΘΕΛ
-
Πέππας Κώστας – εκπρόσωπος απολυμένων ΜΕΤΡΟ (Αθήνας)
-
Ράπτης Νίκος – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Σιδέρης Θανάσης – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Στέφος Χρήστος – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Τασούλας Μιχάλης – οδηγός ΕΘΕΛ
-
Φράγγος Γιάννης – Ταμίας Δ.Σ. Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ