Εικόνες σκοταδισμού στο δικαστήριο για Αμβρόσιο: «αν είχα όπλο θα το χρησιμοποιούσα»

Για άλλη μια φορά οι προκλήσεις του μητροπολίτη Αμβρόσιου, από το σκαμνί του κατηγορούμενου, εξοργίζουν. Και πάνω σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου αλλά και το γεγονός ότι επέτρεψε να μετατραπεί την δίκη σε ένα ομοφοβικό σόου.

Το χρονικό

Το Δεκέμβρη του 2015, ο Αμβρόσιος μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, με την «χριστιανική αγάπη» που τον διακατέχει παρακινούσε τους πιστούς να προχωρήσουν σε βίαιες πρακτικές ενάντια σε ΛΟΑΤ* άτομα.

Στο κείμενό του με τίτλο «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι! Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια. Φτύστε τους!» διαβάζουμε:

«…Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρισ-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!…»

Μετά από αυτό το ομοφοβικό παραλήρημα, 9 μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας προχώρησαν σε μήνυση κατά του Αμβρόσιου όπου στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία για συνωμοσία υποκίνησης βίας ή μίσους με βάση το άρθρο για την καταπολέμηση του ρατσισμού, καθώς και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Κρεσέντο ομοφοβίας μέσα στην αίθουσα

Κατά τη διάρκεια της δίκης της 15ης Μάρτη, είδαμε να ενορχηστρώνεται ένα κρεσέντο ομοφοβίας, με τα προκλητικά σχόλια από την πλευρά των συνηγόρων του μητροπολίτη. Ανάμεσά τους και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης.

Χαρακτηριστικές ήταν οι ερωτήσεις που έκαναν στην πολιτική αγωγή και εκπροσώπους της ΛΟΑΤ κοινότητας:

«Αν σας πω δεσποινίς μου θα θιχτείτε;»

«Το ότι βγήκατε χέρι χέρι με το σύντροφό σας δε σημαίνει ότι προκαλείτε;»

«Αισθάνεστε φυσιολογικός;»

«Ο Φρόυντ λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι διεστραμμένοι».

Ο ίδιος ο Αμβρόσιος κατά την απολογία του και αναφερόμενος σε μια φωτογραφία που απεικονίζει έναν ομοφυλόφιλο ντυμένο παπά δήλωσε:

«Αν είχα όπλο και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε»

Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, που βρέθηκε σαν μάρτυρας της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο, είπε:

«Το λεξιλόγιο αυτό είναι λεξιλόγιο Χίτλερ, το συναντάμε στα καθεστώτα αγιατολάχ»

Η απάντηση που έδωσε ο Αμβρόσιος ήταν ανατριχιαστική:

«Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο»

Δικαστήριο – ξέπλυμα

Όλα αυτά βέβαια δεν «συγκίνησαν» την έδρα του δικαστηρίου. Αντίθετα μάλιστα, άφησε να εξελιχθεί η δίκη με τέτοιο τρόπο που άφηνε την εντύπωση ότι η υπόθεση αφορούσε την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε όταν η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγοριών, με το σκεπτικό ότι με το άρθρο που είχε αναρτήσει ο Αμβρόσιος δεν απειλείται κανείς.

Είναι προφανές πως η δικαιοσύνη, για άλλη μια φορά, κάνει τα στραβά μάτια. Από τη μια κάνει τα πάντα ώστε να μην θίγονται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου (δες απόφαση για Σκουριές και για Μπέο) και από την άλλη αφήνει στο απυρόβλητο αυτές τις «εξέχουσες» προσωπικότητες, κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στο ρατσισμό και την ομοφοβία. Όταν φτάνουν εργατικές υποθέσεις στα ακροατήρια, βγάζει συνήθως τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Σκληρή όταν δικάζει ανθρώπους που αγωνίζονται, φιλική όταν πρόκειται για φασίστες και ακροδεξιούς. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η δικαιοσύνη είναι αντικειμενική;

Οι εκρήξεις «αγάπης» του Αμβρόσιου

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Αμβρόσιος μας έχει εκπλήξει με τις εκρήξεις «αγάπης» του.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε ευχηθεί να σαπίσει το χέρι του Νίκου Φίλη με αφορμή την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Είχε καταραστεί τους άθεους που ήθελαν να καταναλώσουν κρέας την Μεγάλη Παρασκευή λέγοντας:

«Να γίνει δηλητήριο [σημ.: το κρέας] και να τους τρυπήσει το στομάχι να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν».

Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν οι μετανάστες, λέγοντας:

«Το Κράτος προσπαθεί να εντάξει τα παιδιά των μεταναστών-κατακτητών μας στα δημόσια Σχολεία. Άλλοι Έλληνες γονείς αρνούνται να το αποδεχθούν και άλλοι το αποδέχονται! Τα δεινά άρχισαν ήδη. Εν τω μεταξύ οι δήθεν μετανάστες, στην ουσία όμως απεσταλμένοι κατακτητές, άρχισαν ήδη την εγκληματική δράση τους! Επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Έλληνες πολίτες»

Φυσικά φίλος με τη Χρυσή Αυγή

Βέβαια, δεν είχε κρύψει και την αγάπη του για την ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αποκαλώντας την «γλυκιά ελπίδα του λαού».

«Στην αρρωστημένη σήμερα και παρακμάζουσα Δημοκρατία μας δεν είσθε βέβαια μια «Μαύρη Νύχτα!». Εάν όμως βελτιωθήτε, εάν αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες του νεοφώτιστου, αν τροποποιήσετε το στύλ που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλαδή, μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα…»

Ενώ, στην συγκέντρωση για το Μακεδονικό που κάλεσε ο ίδιος στο Αίγιο στις 21 Γενάρη είπε:

«Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν Αμβρόσιος ο ναζιστής, Αμβρόσιος ο χουντικός, Αμβρόσιος ο εθνικιστής… Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά… Ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ.»

Μάχη ενάντια στο σκοταδισμό

Το αποτέλεσμα της δίκης αναμφισβήτητα είναι εξοργιστικό. Κάθε προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορεί παρά να αγανακτεί για τις απαράδεκτες δηλώσεις τέτοιων ιερέων, και φυσικά για την στάση των δικαστών που τους αφήνουν ατιμώρητους. Πολύ περισσότερο όταν τους ιερείς αυτούς τους πληρώνουμε όλοι εμείς με τους φόρους μας, καθώς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και υποτίθεται επιτελούν κοινωνικό έργο!

Η μάχη ενάντια στο σκοταδισμό πρέπει να συνεχιστεί, από όλους όσους καταλαβαίνουν την ανάγκη να γίνει διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος, από όλους όσους καταλαβαίνουν ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δυνατών, από όλους όσους παλεύουν για την ελευθερία στην έκφραση και ενάντια στο ρατσισμό απέναντι σε μετανάστες, ομοφιλόφυλους και κάθε άλλη καταπιεσμένη ομάδα συνανθρώπων μας. Από όλους όσους παλεύουν ενάντια στο φασισμό.

*Λεσβίες Ομοφυλόφιλοι Αμφιφυλόφιλοι Τράνς

 

#Αμβροσιος

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα