Δήμος Νεάπολης – Συκεών: 3,4% και 2 έδρες η «Πόλη Αλλιώς»

Σημαντική επιτυχία είχε στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών η νέα δημοτική παράταξη «Η Πόλη Αλλιώς – ενωτική ανατρεπτική παρέμβαση» που δημιουργήθηκε μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Η Πόλη Αλλιώς έλαβε 1.244 ψήφους και 3,38%, κερδίζοντας 2 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο. 

Η Πόλη Αλλιώς δημιουργήθηκε στην περιοχή με τη συμμετοχή αγωνιστών από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΛΑΕ, το Ξεκίνημα, την Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική Αριστερά, ατόμων που συμμετέχουν στην τοπική κίνηση της Νεάπολης ΑΠΑΝ, αλλά και ανένταχτων. 

Η εκστρατεία που έγινε στην περιοχή ήταν απαιτητική, λόγω του ελάχιστου χρόνου που υπήρχε προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες για την ύπαρξη, τις θέσεις και την λειτουργία της νέας παράταξης. Επιπλέον δυσκολία στο πολιτικό κλίμα της περιοχής είναι η παρουσία του νύν δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), ο οποίος καταφέρνει να παρουσιαστεί ως «επιτυχημένος» λόγω του δικτύου υποστήριξης που έχει στήσει και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων στα οποία επιδίδεται. Ο Σ. Δανιηλίδης εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή με 55,9%, μην έχοντας σοβαρή αμφισβήτηση από την υποψήφιο της ΝΔ Η. Ζάχαρη, ο οποίος πήρε 19,6% των ψήφων. Ο Λ. Ωραιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 15,2%, το ίδιο περίπου ποσοστό που είχε πάρει και στις προηγούμενες εκλογές που είχε στηρίξει την παράταξη ΑΥΡΑ (η οποία στην ουσία διαλύθηκε μετά την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015). Το ΚΚΕ πήρε 2.139 ψήφους και 5,82%, σημειώνοντας σημαντική πτώση από τις προηγούμενες εκλογές που είχε λάβει 3.104 ψήφους και 8,18%. Η συμμετοχή ήταν μειωμένη κατά περίπου 1.000 άτομα σε σχέση με το 2014. 

Το Ξεκίνημα στην περιοχή στήριξε με τις δυνάμεις του την Πόλη Αλλιώς και έκανε ταυτόχρονα και την δική του εκστρατεία με μαζικό μοίρασμα φυλλαδίων και με παρεμβάσεις στους κεντρικούς δρόμους των Συκεών. Το αποτέλεσμα των εκλογών δικαιώνει τις προσπάθειες των ανθρώπων της περιοχής για ένα ενωτικό κατέβασμα με ανατρεπτικό περιεχόμενο, και ανοίγει δυνατότητες για ενίσχυση της παρέμβασης των δυνάμεων της Αριστεράς σε τοπικό επίπεδο!

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της παράταξης.

Με τον καιρό να ναι κόντρα, είναι τιμή να πετάς…

Κόντρα στο χρόνο, την γραφειοκρατία, τα οικονομικά εμπόδια, την απογοήτευση, την παραίτηση, την δυσπιστία, την αποσιώπηση από τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις, τις μυλόπετρες ενός ισόβιου καθεστώτος  που πλανάται καταθλιπτικά στη πόλη μας, Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ ύστερα από μια υποδειγματική προεκλογική παρέμβαση, έκανε την έκπληξη !


Με ένα ποσοστό γύρω στο 3,5%  και 1244 ψήφους μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης – Συκεών με 2 «αλλιώτικους» δημοτικούς συμβούλους.

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους και όλες  που συμμετείχαν, βοήθησαν αυτό το «μικρό πέταγμα στον ουρανό» στηρίζοντας  την ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ και της έδωσαν τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναγωνιστές, φίλους και φίλες που έδωσαν  με συντροφικό, φιλικό κλίμα την εκλογική μάχη, άνθρωποι της δουλειάς και του αγώνα, με εξορμήσεις, εκδηλώσεις, συσκέψεις, γλέντια!, με πλατιά απεύθυνση στους εργαζόμενους και τη νεολαία, στις γειτονιές της πόλης.

Χαιρετίζουμε επίσης τους εργαζόμενους/ες του δήμου για την πολύτιμη, αφανή συνεισφορά τους στην διενέργεια των εκλογών.

Σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο καταθέσαμε ένα σύνολο από προτάσεις και θέσεις για όλα σχεδόν τα ζητήματα της πόλης. Αρνηθήκαμε τις κούφιες, ανούσιες και προσωπικές αντιπαραθέσεις, τις ανώφελες υποσχέσεις, τις θλιβερές «κοκορομαχίες». Κρατήσαμε την πόλη καθαρή από την πληκτική κι ανόητη χαρτούρα των πολύχρωμων φυλλαδίων και την «μάχη της καρτούλας» των χαμογελαστών  «προσοντούχων» υποψηφίων, αγνώστων στους αγώνες και τα κινήματα.

Χωρίς καμιά υποτίμηση για τον αρνητικό γενικό πολιτικό συσχετισμό,  που διαμορφώνεται στη χώρα και αποτυπώνεται στα εκλογικά αποτελέσματα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αντιστροφή της κατάστασης. Η επιτυχία του ενωτικού εγχειρήματος   Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ ήταν  από τις λίγες «μικρές πυγολαμπίδες» ελπίδας στα σκοτάδια της εποχής μας.

Θετική εξέλιξη θεωρούμε την πτώση του ποσοστού της ΧΑ, ως αποτέλεσμα της μάχης του αντιφασιστικού κι αντιρατσιστικού κινήματος. Χωρίς εφησυχασμό όμως γιατί οι εθνικιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις συνεχίζουν να δηλητηριάζουν και να ασκούν επιρροή ιδιαίτερα στις πιο φτωχές γειτονιές της πόλης μας. Η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι στην φυλακή και όχι στις πλατείες,  στα σχολεία και στις γειτονιές μας.

Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τις διεκδικήσεις των κατοίκων της πόλης και στο Δημοτικό Συμβούλιο, να συμβάλλουμε στην οργάνωση και τον συντονισμό των αντιστάσεων. Με ανατρεπτικό- αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και με μαχητική συμμετοχή και δράση, επιδιώκουμε να ανατραπεί η πορεία απαξίωσης της ζωής μας και η υποβάθμιση των γειτονιών μας. Για δημόσια παιδεία  και σχολεία για όλα τα παιδιά, πρωτοβάθμια δωρεάν περίθαλψη, ανθρώπινες συγκοινωνίες, πράσινη καθαρή πόλη, πόλη  της αλληλεγγύης και του πολιτισμού.  Δεν συμβιβαζόμαστε με τα μνημόνια, το δημοσιονομικό σφαγείο της Ε.Ε., τους δήμους-επιχειρήσεις και φορομπήχτες, την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και την παράδοση των κοινωνικών  αγαθών στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις τράπεζες και στους δανειστές.

Θα συνεχίσουμε την ολομελειακή λήψη των αποφάσεων, άμεσα προχωράμε σε ανοιχτή Συνέλευση απολογισμού και δράσης. Δέσμευση μας η συλλογική εκπροσώπηση και εναλλαγή στις θέσεις των συμβούλων σε αντίθεση με τους επαγγελματίες πολιτικούς,  παράγοντες και μηχανισμούς.

Μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο θα παλέψουμε ανυπάκουα και ανατρεπτικά για μια ζωή που μας αξίζει σε μια πόλη που μας ανήκει.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα