Vodafone: η διοίκηση επιτίθεται στους εργαζόμενους, το ΚΚΕ σε όποιον διαφωνεί

Μετά την εξαγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone και τις συγκαλυμμένες απολύσεις – εξωθήσεις σε παραίτηση 400 εργαζομένων, η διοίκηση της Vodafone αρνείται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προχωρώντας σε νέες επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Μέσα σε δύο μήνες σημειώθηκε ήδη η πρώτη απόλυση εργαζόμενου γιατί δεν έπιασε κάποιους στόχους οι οποίοι ποτέ δε τέθηκαν, επέκτεινε το ωράριο εργασίας από 8ωρο σε 9ωρο με απειλές σε όσους αρνήθηκαν να το υπογράψουν, μείωσε τα επιδόματα των standby στο 1/3, μετέφερε συναδέλφους από το τμήμα δικτύου σε άλλη θυγατρική εταιρεία και έπεται συνέχεια με την επικείμενη τροποποίηση των συμβάσεων για τους τεχνικούς πεδίου, ώστε να δουλεύουν πλέον και αργίες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα επιθέσεων και εργοδοτικής αυθαιρεσίας η παράταξη του ΚΚΕ «Ταξική Ενότητα» δε χάνει ευκαιρία να επιτεθεί με τη σειρά της σε όποιον διαφωνεί με τις απόψεις της, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να κερδίσει εντυπώσεις και μέλη για την οργάνωσή της.
Ακολουθεί δελτίο τύπου της παράταξης «Ταξική Ενότητα» που μοιράστηκε σήμερα, 4/7 στους εργαζόμενους της Vodafone και η απάντηση με τη μορφή ανακοίνωσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της Cyta Hellas.

Δελτίο Τύπου της Ταξικής Ενότητας στην CYTA για τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Προχθές πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων CYTA HELLAS. Στην συνεδρίαση αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά ο διαλυτικός ρόλος που παίζουν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Αυτή την φορά κυριολεκτικά τέσσερις άνθρωποι αποφάσισαν να διαλύσουν το Σωματείο μας στο Πρωτοδικείο, μακριά από μαζικές διαδικασίες, μακριά από το σύνολο των μελών του Σωματείου, επικαλούμενοι την δυσκολία να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Εμείς ως Ταξική Ενότητα, ως δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, θεωρούμε ότι τα Σωματεία δεν πρέπει να «διαλύονται» και να οδηγούνται οι εργαζόμενοι στην ατομική λύση, στην αποστασιοποίηση από τις συλλογικές διαδικασίες και τους αγώνες. Να θυμίσουμε ότι από τον Μάρτη κιόλας επιμέναμε στην σύγκλιση ΓΣ με θέμα την συνέχεια της δράσης του Σωματείου, πριν σκορπίσει η εργοδοσία του συναδέλφους σε διαφορετικά κτίρια και προειδοποιούσαμε ότι η στάση της πλειοψηφίας οδηγεί στην διάλυση και την παραίτηση.

Για εμάς πρέπει έστω και τώρα, οργανωμένα να γίνει συλλογική συζήτηση με ΓΣ ώστε ο αγώνας μας να συνεχιστεί μέσα από το Σωματείο Vodafone-360 Connect και Λοιπές Θυγατρικές, το Σωματείο που ενώνει τον αγώνα ΌΛΩΝ των εργαζόμενων της Vodafone απέναντι στην εργοδοσία και τους σχεδιασμούς της.

Η πρόταση της Ταξικής Ενότητας και εχτές στο ΔΣ ήταν ξεκάθαρη.

Να γίνει ΓΣ έστω και τον Σεπτέμβρη γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι και όχι μια «πεφωτισμένη» πλειοψηφία, μακριά από τους εργαζόμενους.

Το ζήτημα είναι:

  • να συνεχίσουμε την πάλη μας στις νέες συνθήκες. Δε θα πετάξουμε στα σκουπίδια έναν αγώνα τεσσάρων ετών επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι τάχα δεν βγαίνει τίποτα…
  • να πάμε κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας που μας θέλει φοβισμένους, διασκορπισμένους και απαθείς.
  • να είμαστε πιο δυνατοί απέναντι στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει μετά και τις εκλογές της 7ης Ιούλη.


Οι εργαζόμενοι στην Vodafone έχουμε κάνει την επιλογή μας, δεν περιμένουμε από τα πάνω λύσεις. Το επιβεβαιώνει η ίδια η πράξη.

Μέσα από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ VODAFONE-360 CONNECT και ΛΟΙΠΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ, που μας καλωσόρισε από την πρώτη μέρα, που απεύθυνε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους μπροστά στην εξαγορά της Cyta, που εγγράφει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στον Όμιλο Vodafone (ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και σύμβαση).

Το επιβεβαιώνει η συμμετοχή των πάνω από 260 εργαζόμενων της Vodafone στις τελευταίες εκλογές του Κλαδικού μας Συνδικάτου, του ΣΕΤΗΠ, πως η οργάνωση και η πάλη μας απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Cyta Hellas

Σήμερα (4/7) κυκλοφόρησε ένα δελτίο τύπου της «Ταξικής Ενότητας» στην Cyta, της παράταξης δηλαδή του ΚΚΕ στο Σωματείο Εργαζομένων της Cyta Hellas. Οφείλουμε να εξηγήσουμε κάποια πράγματα, καθώς για άλλη μια φορά, τα μέλη της ακολουθίας ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΣΕΤΗΠ/ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ επιδίδονται σε συκοφαντήσεις και ψευδείς αναφορές για τα μικροκομματικά τους οφέλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου κάλεσε δύο (2) Γενικές Συνελεύσεις με σκοπό να αποφασιστεί συλλογικά και δημοκρατικά το μέλλον αυτού. Δυστυχώς και στις δύο (2)  δεν συμπληρώθηκε η απαραίτητη απαρτία ώστε να μπορεί να διεξαχθεί ΓΣ και να παρθούν οι πολύ σημαντικές αυτές αποφάσεις για το μέλλον των εργαζομένων. Οι επιλογές που είχαμε ήταν είτε να συνεχίσουμε να καλούμε σε ΓΣ μέχρι να συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία, είτε μέσω του ΔΣ να οδηγηθούμε στην διάλυση του σωματείου, καθώς ήταν αδύνατο να παρθεί ευρύτερη συλλογική απόφαση όπως επιθυμούσαμε αρχικά.

Τα μέλη του ΚΚΕ μας κατηγορούν ότι δεν κάναμε τον Μάρτη ΓΣ όπως μας προτείνανε, μην αναφέροντας το γεγονός ότι υπήρχε πρόταση μέσα στο ΔΣ για ΓΣ το Μάρτη, αλλά την απορρίψανε καθώς υπήρχε συνέλευση του ΣΕΤΗΠ την ίδια ημέρα και το κομματικό καθήκον τους προέχει πάντα από όλα τα υπόλοιπα.

Επίσης μας συκοφαντούν ότι διαλύουμε το σωματείο όταν οι ίδιοι δεν έχουν διστάσει να παίξουν μέχρι και ξύλο με συναδέλφους μας στην Vodafone προκειμένου να διαλύσουν ένα σωματείο που δεν μπορούσαν να ελέγξουν με τον κομματικό τους μηχανισμό. Στην συνέχεια προχώρησαν σε αλλαγή καταστατικού στο σωματείο της 360, ώστε να εγγράφει και εργαζομένους Vodafone, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερο κατακερματισμό και μπέρδεμα τον κόσμο.

Προτείνουν να περιμένουμε μέχρι το Σεπτέμβρη για να κάνουμε άλλη μια ΓΣ όχι γιατί νοιάζονται για τις συλλογικές διαδικασίες, αλλά γιατί επενδύουν στην χαμηλή προσέλευση δυστυχώς σε αυτές, και ελπίζουν ότι μπορούν να περάσουν τις δικές τους αποφάσεις που θα είναι η συγχώνευση με το σωματείο της 360. Ενδιαφέρονται κυρίως για την «ενίσχυση» με μέλη-ψηφοφόρους των σωματείων, που έχουν μετατρέψει σε κομματικά όργανα, παρά για το νέο διαφαινόμενο κύμα αντεργατικών μέτρων από την εργοδοσία.

Οι αναφορές σε «πεφωτισμένη πλειοψηφία» και ότι δεν περιμένουν λύσεις από τα πάνω θα ήταν πραγματικά για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα. Ο τρόπος λειτουργίας του ΚΚΕ είναι ακριβώς η «πεφωτισμένη ηγεσία» που δεν ανέχεται καμία αμφισβήτηση από τα κάτω, γιατί δεν θέλουν να λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες αλλά με επιβολή και απαγόρευση κριτικής στα λάθη τους. Όταν δεν έχουν την απαραίτητη πλειοψηφία, βέβαια, θυμούνται τις δημοκρατικές διαδικασίες και προσπαθούν να την επιτύχουν με αυτό τον τρόπο.

Παραμερίζοντας την σύγχυση που εύλογα προκαλούν όλα τα παραπάνω, καλούμε όλους του συναδέλφους να κάνουν συνειδητά την επιλογή και να συνεχίσουν να συνδικαλίζονται με την συνέπεια και σοβαρότητα που επέδειξαν όσο ήταν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην Cyta Hellas. Η συλλογική διεκδίκηση της εργασιακής μας καθημερινότητας είναι αναγκαία και θα γίνει ακόμη πιο επιτακτική με τις αλλαγές που αναμένονται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Είμαστε σίγουροι πως θα ξανασμίξουμε με όλους τους συναδέλφους μας στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα, ενωμένοι, με γνώμονα τα κοινά μας συμφέροντα και κόντρα σε κάθε προσπάθεια διάσπασης και αποπροσανατολισμού από αυτά.

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής