CYTA – Hellas: απολύσεις σε κλίμα εορτών

Το σωματείο των εργαζομένων στη CYTA – Hellas καταγγέλλει τη στάση της εργοδοσίας η οποία μέσα στις γιορτές προχωρά σε απολύσεις τη στιγμή που η γενική πορεία της εταιρείας είναι πολύ καλή. Πίσω απ’ αυτές βρίσκεται η απόφαση της κυβέρνησης της Δεξιάς (Δημοκρατικού Συναγερμού, του Νίκου Αναστασιάδη) στην Κύπρο να ξεπουλήσει ολοκληρωτικά την μητρική CYTA, μια εταιρεία που ήταν πάντα κερδοφόρα και παρείχε πολύ καλές υπηρεσίες. Η εργοδοσία της CYTA – Hellas επιμένει στις απολύσεις με απαράδεκτα επιχειρήματα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου προς τους εργαζόμενους της εταιρείας.

 

 

Σε «εορταστικό» κύμα απολύσεων η Cyta Hellas

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η συνάντηση που είχε ζητήσει το ΔΣ του Σωματείου με την εργοδοσία.

Μετά από δέκα (10) απολύσεις/μη ανανεώσεις συμβάσεων η εργοδοσία προσπάθησε να μας πείσει (για ακόμα μια φορά)  πως δεν έχουν να κάνουν με την πώληση της εταιρείας.

Μετά όμως από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης ο Γενικός Διευθυντής αναγκάστηκε να ανασκευάσει λέγοντας πως «στις δύσκολες στιγμές που περνάμε στην εταιρεία πρέπει να γίνουν θυσίες». Θυσίες που μεταφράζονται σε απολύσεις συναδέλφων με 8-9 χρόνια προϋπηρεσία, από μονογονεϊκές οικογένειες, με σοβαρά προβλήματα υγείας και μηνιαίες αποδοχές  από 400 έως 900 ευρώ.

Επίσης μάθαμε πως αυτές οι «θυσίες» δεν θα σταματήσουν εδώ αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες. Ήδη από εκείνη την ημέρα έχουν γίνει άλλες πέντε (5) απολύσεις και αναμένονται δυστυχώς ακόμα περισσότερες.

Πολλοί συνάδελφοι αντί για το δώρο Χριστουγέννων θα πάρουν το χαρτί της απόλυσης!!

Από την πλευρά του Σωματείου ζητήθηκε επανειλημμένα να εξετασθούν όλες οι εναλλακτικές ώστε να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοι που απολύθηκαν. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν άμεση και κυνική: «οι απολύσεις είναι αναγκαίες…». Από την πλευρά μας βροντοφωνάζουμε:

«Οι απολύσεις δεν είναι ούτε αναγκαίες ούτε αποδεκτές»

Όπως δεν ήταν αποδεκτές και οι δυο συνεχόμενες μειώσεις μισθών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Για το πόσο ήταν αναγκαίες αυτό το έδειξε η ιστορία. Και τότε μας έλεγαν πως έτσι θα σωζόταν η εταιρεία, και τότε μας έλεγαν πως είναι «αναγκαία θυσία» ώστε να μπορέσει η εταιρεία να σταθεί στα πόδια της. Ότι ακριβώς μας λένε και σήμερα συνάδελφοι! Θα τους πιστέψουμε;;; Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί τους ίδιους ανθρώπους που στο παρελθόν μείωσαν τις αποδοχές μας τουλάχιστον δυο φορές πως δεν θα κάνουν το ίδιο με νέες απολύσεις μετά από λίγο καιρό «για να ορθοποδήσει η εταιρεία»; Πόσο ακόμα θα θυσιάζουμε τις ζωές μας για να διορθώνουμε τις (θελημένες ή μη) λανθασμένες αποφάσεις των στελεχών αυτής της εταιρείας;

Των στελεχών που παίρνουν παχυλούς μισθούς (πολλοί από αυτούς εντός και εκτός έδρας) και δεν τους κουνάει κανείς από την θέση τους;

Συνάδελφοι η πρόσφατη στάση εργασίας ήταν μόνο η αρχή. Η εργοδοσία σκληραίνει την στάση της και θα σταματήσει μόνο όταν λάβει την απάντηση που της αρμόζει. Πλέον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την δυναμική αντίδρασή μας.

Παρά το ότι πλησιάζει η περίοδος των γιορτών δεν ξεχνάμε του συναδέλφους που η «οικογένεια» της Cyta Hellas αυτές τις μέρες τους έκανε «δώρο» την απόλυσή τους.

  • Είμαστε ήδη σε επαφή με τους απολυμένους συναδέλφους που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους και σχεδιάζουμε τις επόμενες ενέργειες
  • Κάνουμε περιοδείες σε καταστήματα για να ενημερώσουμε τον κόσμο για την κατάσταση που επικρατεί στην Cyta Hellas
  • Συνεργαζόμαστε με Σωματεία του Κλάδου για να έχουμε συντονισμένη αντίδραση απέναντι στα συμφέροντα των αφεντικών
  • Δίνουμε το παρόν στην επόμενη Γενική Συνέλευση  για να ανταλλάξουμε απόψεις και να επανακαθορίσουμε την στάση μας.

Για να διαφυλάξουμε το μέλλον μας και να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

 

 

 

Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas

[email protected]

http://cytahellasse.blogspot.gr

 

14/12/2016

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα