Σωματείο Cyta Hellas: Φτάνει πια η κοροϊδία – Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας την Τετάρτη, 30/11

Μετά την ανακοίνωση για τον διαχωρισμό της CYTA στην Κύπρο από την θυγατρική της εταιρεία Cyta Hellas και παρά τις δεσμεύσεις από την πλευρά της εργοδοσίας ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων, λίγες μέρες μετά η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση 6 εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι της Cyta Hellas απαντάνε στις απολύσεις με
  • προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 30 Νοέμβρη και με 
  • συμμετοχή στη γενική απεργία της 8ης Δεκέμβρη
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στη CYTA Hellas

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πριν από τρεις εβδομάδες μάθαμε από ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την απόφαση της μητρικής να πουλήσει το 100% της θυγατρικής εταιρείας χωρίς προηγουμένως να έχουμε την παραμικρή ενημέρωση από την διοίκηση της εταιρείας.

Μια εβδομάδα αργότερα ο Γενικός Διευθυντής σε συνάντηση με το Σωματείο επέμενε πως κύριο μέλημα της διοίκησης είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων.

Μόλις δύο μέρες μετά άρχισαν οι απολύσεις. Δυο συνάδελφοι από το Τεχνικό Τμήμα στην Μεταμόρφωση την Τετάρτη 16/11, μια συνάδελφος από την Πληροφορική την Τετάρτη 23/11, ένας συνάδελφος από κατάστημα και δυο επινοικιαζόμενοι συνάδελφοι από την Εξυπηρέτηση Πελατών την Παρασκευή 25/11.

Σύνολο έξι (6) απολύσεις μέσα σε 10 ημέρες!!

Η εργοδοσία προσπαθεί να μας πείσει πως οι απολύσεις που γίνονται δεν έχουν να κάνουν με τα δημοσιεύματα περί πώλησης λέγοντας πως ήταν «προγραμματισμένες από καιρό» όπως βέβαια έχει κάνει σε κάθε απόλυση που έχει γίνει τον τελευταίο ενάμιση (1,5) χρόνο. Όλες αυτές οι απολύσεις συνεπικουρούμενες από τις μη αναπληρώσεις συναδέλφων που έχουν ήδη αποχωρήσει ή μετακινηθεί σε άλλες θέσεις και οι οποίες έχουν γίνει κανόνας, καθώς και από τα “θύματα” που είναι ήδη σημειωμένα στις καταρτισμένες λίστες που υπάρχουν, καταδεικνύουν το σαφέστατο σχέδιο της εργοδοσίας.

Φτάνει όμως πια η κοροϊδία! Οι απολύσεις αυτές συνδέονται απόλυτα με την πώληση της εταιρείας. Όσοι από εμάς είχαν την «ευκαιρία» να ενημερωθούν από τους ίδιους τους Διευθυντές άκουσαν τα περί πλεονάζοντος προσωπικού (ή αλλιώς «λίπους») που πρέπει να απομακρυνθεί για να γίνει η εταιρεία βιώσιμη. Έχουμε όμως ήδη ακούσει πολλές φορές τέτοια λόγια. Έχουμε ήδη υποστεί δυο (2) μειώσεις και όπως κυνικά παραδέχτηκε η μητρική εταιρεία μέσω των δημοσιευμάτων η μείωση του κόστους ήταν μηδαμινή.

Τώρα λοιπόν έφτασε και η ώρα των απολύσεων. Θα το δεχτούμε αυτό συνάδελφοι; Θα δεχτούμε να απολύουν συναδέλφους που δούλευαν χρόνια δίπλα μας στο όνομα της εξυγίανσης μιας εταιρείας που ΠΟΥΛΑΝΕ;;; Θα πιστέψουμε πως απόλυση συνάδελφων που πληρώνονται με τους κατώτατους μισθούς είναι η λύση στο πρόβλημα;;;

Η απάντησή μας θα είναι συλλογική και ηχηρή. Την Τετάρτη 30/11 στις 12:00 ακριβώς θα βγάλουμε όλοι, εργαζόμενοι στην Cyta και επινοικιαζόμενοι, τα ακουστικά μας, θα κατεβάσουμε τα ρολλά, θα σταματήσουμε τα αμάξια μας, θα σηκωθούμε από τα γραφεία μας και θα λάβουμε μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας

  • για να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις και να ανακληθούν αυτές που έχουν ήδη γίνει
  • για να μην γίνει καμία νέα μείωση μισθών
  • για να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας μέσω της υπογραφής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να στηρίξουν το επιχειρησιακό Σωματείο στις δράσεις που θα αναλάβει το επόμενο χρονικό διάστημα για την διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για όλους μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΕΟΜΒΡΙΟΥ 12:00 -16:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το ΔΣ του Σωματείου

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα