Αθήνα 29/1: Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον στην εκδήλωση για τη δίκη της Χ.Α.

Ρεπορτάζ του «Ξ»Την Τρίτη 29/1, το «Ξ» και το Antinazizone διοργάνωσαν στο χώρο Roza Parks εκδήλωση με θέμα: «Δίκη Χρυσής Αυγής: ενημέρωση, βίντεο και υλικό από τη δικογραφία», με την Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφο και μέλος του «Golden Dawn Watch» και τον Τάκη Γιαννόπουλο, εκ μέρους του «Ξ». Πάνω από 60 φίλοι και σύντροφοι παρακολούθησαν την εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Ελευθερία Κουμάντου, παρουσίασε βίντεο από τη δικογραφία, ενδεικτικά της ναζιστικής ιδεολογίας, της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και της συγκάλυψης και της συνεργασίας με κομμάτια της αστυνομίας. Μίλησε για το ρόλο των μαρτύρων κατηγορίας, που κράτησαν υποδειγματική στάση παρά τις απειλές και το κλίμα τρομοκρατίας μέσα στο δικαστήριο, αλλά και την ανάγκη μαζικής παρουσίας του αντιφασιστικού κινήματος μέσα στο δικαστήριο. Η ανάγκη αυτή προκύπτει για λόγους αλληλεγγύης και στήριξης στους μάρτυρες (για να μη νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα εχθρικό περιβάλλον) όπως και για λόγους πίεσης στο δικαστικό σύστημα και ενημέρωσης γύρω από τα όσα συμβαίνουν στη δίκη, τα οποία αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Παρότρυνε τέλος τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, να αναπαράγουν ηλεκτρονικά τις πληροφορίες που κυκλοφορούν γύρω από τη δίκη, ώστε να φτάσουν σε όσο πιο πλατιά στρώματα της κοινωνίας.

Ο Τάκης Γιαννόπουλος, παρουσίασε συνοπτικά την εγκληματική δράση της οργάνωσης από την εποχή που αποτελούσε μια μικρή περιθωριακή ομάδα. Από το παρελθόν του Μιχαλολιάκου, με τις βομβιστικές επιθέσεις σε κινηματογράφους, μέχρι τη σημερινή φάση της ναζιστικής συμμορίας, με τα τάγματα εφόδου και τις επιθέσεις σε οτιδήποτε μοιάζει διαφορετικό. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρότι η Χρυσή Αυγή αυτοπαρουσιάζεται ως αντισυστημική, στην πραγματικότητα ο ρόλος της είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συστήματος, από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, όπου στήνει εργοδοτικά σωματεία, μέχρι τη βουλή, όπου ψηφίζει μια σειρά από αντιδραστικούς, αντεργατικούς νόμους προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Ακολούθησε ζωντανή συζήτηση, στην οποία κυριάρχησαν ο ρόλος και η δράση των νέων ακροδεξιών και νεοφασιστικών οργανώσεων που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα με αιχμή το μακεδονικό, οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για τις γυναίκες, η δράση της στα σχολεία και τους χώρους νεολαίας, η άνοδος της ακροδεξιάς διεθνώς η ανάγκη της οργανωμένης πάλης ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

7,126ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής