Από τις Σκουριές μέχρι τη Μαγνησία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία!

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού (στην οποία συμμετέχει το «Ξ») με την οποία συμπαραστέκεται στο κίνημα των πολιτών του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

 

Καύση σκουπιδιών- Μας καίει όλους!                            

 

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού εκφράζει την αλληλεγγύη της στο κίνημα των πολιτών του Βόλου και στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ.

Με τον ίδιο τρόπο που στις Σκουριές μας κοροϊδεύουν ότι μπορεί να γίνει εξόρυξη χρυσού φιλική προς το περιβάλλον, αντίστοιχα στο Βόλο προσπαθούν να βαφτίσουν την καύση RDF ως εναλλακτική στην διαχείριση των απορριμμάτων. Τα πρόσφατα αποτελέσματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας από δείγμα σκουπιδιών το οποίο αποτελούνταν κατά 75-80% από πλαστικό και τη συγκέντρωση υδραργύρου να ξεπερνάει τα επιτρεπτά όρια, είναι αποκαλυπτικά για το μέλλον που προδιαγράφεται για την πόλη.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι και εδώ τεράστιες, καθώς δε θα έπρεπε να έχουν δοθεί εξ’ αρχής οι άδειες. Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα, να απαγορευτεί συνολικά η καύση σκουπιδιών, RDF-SRFκλπ και να σταματήσει η διαδικασία κατασκευής εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου.

Τέλος, δεν μας προξένησε καμία εντύπωση όταν ενημερωθήκαμε για συλλήψεις μελών του κινήματος ενάντια στην καύση, ως μέσο τρομοκράτησης του κόσμου. Στη Χαλκιδική το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μαζικές διαστάσεις και έχουν στηθεί δεκάδες δίκες ενάντια σε αγωνιστές που παλεύουν για να σωθεί το περιβάλλον και να σταματήσει η καταστροφική εξόρυξη. Στις 10 Μάη εκδικάζεται μια μεγάλη υπόθεση, του «Λάκκου Καρατζά» για την οποία ζητάμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη από κινήματα και συλλογικότητες, υπέρ των συναγωνιστών μας που δικάζονται. Για το λόγο αυτό, το Σάββατο 5 Μάη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους.

Ευχόμαστε το Παμβολιώτικο Συλλαλητήριο να έχει μεγάλη μαζικότητα και να βάλουμε από κοινού φρένο σε κυβέρνηση και εταιρίες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και στην καύση σκουπιδιών, φωνάζοντας από κοινού:

 

Από τις Σκουριές μέχρι τη Μαγνησία

Αγώνας για τη γη και την ελευθερία

 

#skouries

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα