Απειλές ακροδεξιών για το 25ο κάμπινγκ Antinazizone-YRE

Σχόλιο από AntinaziZone

 

Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν διάφορα σχόλια σε φασιστικές σελίδες και προφίλ που αποτελούν έμμεσες απειλές σχετικά με το 25ο κάμπινγκ του Antinazizone-YRE.

Η φασιστική σελίδα Εθνικιστική Νεολαία Αθήνας (ΕΝΕΑ) υπονοεί ότι θα έρθει στο κάμπινγκ, ενώ σε διάφορα σχόλια από κάτω υπάρχει η γνωστή αναπαραγωγή της ακροδεξιάς ρητορικής για «άπλυτους», κτλ.

Κατ’ αρχήν να πούμε ότι όταν ενοχλείται ο ακροδεξιός συρφετός σημαίνει ότι κάτι θετικό γίνεται. 25 χρόνια τώρα χιλιάδες άνθρωποι, κάθε χρώματος, γλώσσας και καταγωγής, έχουν περάσει από τα κάμπινγκ μας, έχουν συζητήσει, έχουν συμβιώσει, έχουν περάσει καλά, έχουν ενθουσιαστεί, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι μια κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς και ρατσισμό είναι όχι μόνο εφικτή αλλά και πολύ όμορφη. Όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες άνθρωποι ανταλλάζουν πληροφορίες, απόψεις και γνώμες, και οι φασίστες προφανώς ενοχλούνται γιατί ο διάλογος και η γνώση είναι εχθροί του φασισμού.

25 χρόνια τώρα δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ πρόβλημα στις εκδηλώσεις μας. Αφενός γιατί ξέρουμε να τις περιφρουρούμε. Αφετέρου γιατί σε κάθε μέρος που πηγαίνουμε αναπτύσσουμε σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες που αγκαλιάζουν τις διοργανώσεις μας.

Κάνα δυο χρονιές φασιστικές ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον μας, και προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους συμμετέχοντες. Πάντα τους γύρισε μπούμεραγκ, καθώς με ψυχραιμία, μαζικότητα και αποφασιστικότητα αντιμετωπίσαμε τις απειλές.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την προσπάθεια των φασιστών της Θάσου να ακυρώσουν την διοργάνωση μας, προσπάθεια που κατέληξε στην απόλυτη γελοιοποίηση τους στο νησί.

Το κάμπινγκ μας είναι ανοιχτό για κάθε άνθρωπο που θέλει να συζητήσει, να προβληματιστεί, να συμμετέχει. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συζητήσεις, προβολές, συναυλίες, πάρτι και γλέντια, και φυσικά τα καθιερωμένα εργαστήρια αυτοάμυνας.

Και φέτος, θα κρατήσουμε τις παραλίες μας καθαρές από πλαστικά και φασίστες.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα