Απαράδεκτες συκοφαντίες της ΚΟΕ για όλη την Αριστερά

Σχόλιο από το «Ξεκίνημα»

 

Στο άρθρο της σύνταξης της εφημερίδας της ΚΟΕ «Δρόμος της Αριστεράς» με ημερομηνία 9/2 η συγκεκριμένη οργάνωση προχωράει σε συκοφαντίες για την «συντριπτική πλειοψηφία της Αριστεράς» όπως αναφέρει (διαβάστε το συγκεκριμένο άρθρο εδώ). Γράφει, ανάμεσα σε άλλα, η ΚΟΕ:

«Η Αριστερά, από την άλλη, στη συντριπτική της πλειοψηφία, έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο της παγκοσμιοποίησης, ζει και τρέφεται από τις παραφυάδες της, διάφορους οργανισμούς και ΜΚΟ, αναγορεύει τον δικαιωματισμό και τον καπιταλιστικό κοσμοπολιτισμό σε υπέρτατη αρχή και έχει ξεχάσει τελείως τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό.»

Λάσπη

Αλήθεια; Μιλάτε σοβαρά «φίλοι» της ΚΟΕ; Για πείτε μας λοιπόν σε ποιες οργανώσεις αναφέρεστε; Ποιες είναι οι οργανώσεις της «συντριπτικής πλειοψηφίας της Αριστεράς» που τρέφονται από τις ΜΚΟ και από… «διάφορους οργανισμούς»;

Η Αριστερά στη χώρα μας δεν είναι κάτι γενικό και αφηρημένο. Αποτελείται από το ΚΚΕ, 2 συμμαχικά σχήματα (ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κάποιες ανεξάρτητες οργανώσεις (πχ το Ξεκίνημα, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη, ο «Μ-Λ»-χώρος) ένα αριθμό ομάδων που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ (όπως η ΑΡΚ, η Δικτύωση, η ΟΝΡΑ, κτλ) και αρκετές ακόμα μικρότερες και λιγότερο γνωστές οργανώσεις. Μπορεί η ΚΟΕ να μας πει ποιες από αυτές τις οργανώσεις (και μάλιστα η συντριπτική τους πλειοψηφία) τρέφονται από ΜΚΟ; Και ποιές συγκεκριμένα είναι αυτές οι ΜΚΟ που τρέφουν την Αριστερά;

Αν δεν μπορούν να μας ονοματίσουν ποιες οργανώσεις εννοούν, σημαίνει ότι απλά συκοφαντούν την Αριστερά μπας και κερδίσουν συμπάθειες στο νέο εθνικοπατριωτικό ακροατήριο στο οποίο φαίνεται ότι στρέφονται.

Προπαγάνδα – αντιγραφή από την ακροδεξιά

Έτσι και αλλιώς τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η προπαγάνδα ότι η Αριστερά τρέφεται από τις ΜΚΟ του Σόρος και της παγκοσμιοποίησης βγαίνει κατ’ ευθείαν από τον βαθύ πυρήνα της προπαγάνδας της ακροδεξιάς. Όποια ακροδεξιά ιστοσελίδα και αν ανοίξει κανείς, αυτή τη συνομωσιολογία θα δει ως βασική κριτική στην Αριστερά.

Όλα δένουν γλυκά λοιπόν. Έχοντας δώσει ανεπανάληπτα δείγματα ακραίου καιροσκοπισμού, και με δεδομένο ότι σήμερα η ΚΟΕ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία στις γραμμές της Αριστεράς, η συγκεκριμένη οργάνωση πηδάει στο νέο τραίνο που δείχνει να μαζεύει κάποιο κόσμο, τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, υιοθετώντας κομμάτια της ακροδεξιάς προπαγάνδας.

Οι κατηγορίες δε ότι η Αριστερά έχει ξεχάσει τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και αγκαλιάζει την παγκοσμιοποίηση είναι απλά για πολλά γέλια. Ποιος οργάνωσε στην Ελλάδα τις κινητοποιήσεις ενάντια στις συσκέψεις των G8 και της ΕΕ; Μήπως τίποτα ακροδεξιοί και σύγχρονοι «Μακεδονομάχοι»; Ποιος οργανώνει την αλληλεγγύη στους λαούς που μάχονται τον ιμπεριαλισμό; Μήπως οι νέοι φίλοι της ΚΟΕ στα συλλαλητήρια για τα «εθνικά θέματα»; Ποιος οργάνωσε τις μάχες ενάντια στους ιμπεριαλιστές της Τρόικα; Μήπως οι υποστηρικτές του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που ήταν μπροστά στα συλλαλητήρια;

Άλλο αντιπαράθεση, άλλο συκοφαντία

Είναι απαραίτητη η αντιπαράθεση και η κριτική στις γραμμές της Αριστεράς απέναντι στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της. Και το «Ξεκίνημα» έχει ασκήσει αρκετές φορές δημόσια κριτική σε άλλες τάσεις στο χώρο της Αριστεράς, προκειμένου να προχωρήσει ο πολιτικός διάλογος και να μπορέσει ο κόσμος να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

Αλλά η συκοφαντία δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς. Έχει βέβαια με τον Σταλινισμό, στον οποίο η ΚΟΕ ήταν πάντα πιστά προσκολλημένη και ιδεολογικά και στις πρακτικές της…

Γιατί, πρέπει να πούμε, η κατάντια κάποιων πολιτικών χώρων είναι σε ένα βαθμό αναμενόμενη.

Κανείς από όσους είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στα παλιά, «αριστερά» του χρόνια, δεν μπορεί να μην είχε ακούσει για τον ρόλο της ΚΟΕ, η οποία είχε συμβάλει τα μέγιστα στη μετατροπή της κεντρικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σε «ανατολίτικο παζάρι», όπως είχε χαρακτηριστικά περιγραφεί η κατάσταση που επικρατούσε τότε. Ο Ρούντι Ρινάλντι, επικεφαλής της ΚΟΕ είχε στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα του κεντρικού συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ και απλά αρνιόταν να δεχτεί την εναλλαγή που ήθελε και απαιτούσε η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης. Είχε την υποστήριξη της ΔΕΑ και της ΚΕΔΑ αλλά και την ανοχή της ηγεσίας του Συνασπισμού – μιλάμε για την εποχή Αλαβάνου.

Μετά τη σύγκρουση και την αποχώρηση του τελευταίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΕ τον ακολούθησε ελπίζοντας ότι νικητής στην σύγκρουση Αλαβάνου – Τσίπρα θα ήταν ο πρώτος. Όταν ο Αλαβάνος απέτυχε παταγωδώς και το πλοίο του άρχισε να βουλιάζει το κατοικίδιο άλλαξε αφεντικό και ξαναστράφηκε στον Τσίπρα… και η ΚΟΕ έγινε «τσιπρικότερη του Τσίπρα».

Η μέθοδος τους ήταν αναλλοίωτη – εδώ μπορεί κάποιος να τους πιστώσει με σταθερότητα και συνέπεια: ατελείωτο γλείψιμο της ηγεσίας, συνοδευόμενο με τα απαραίτητα ανταλλάγματα. Πάντα με τους ισχυρούς, καθώς το παίζανε κι αυτοί ισχυροί, αλλά χωρίς αρχές και χωρίς πολιτική συνέπεια, χωρίς καν αξιοπρέπεια.

Όταν ο Τσίπρας τα έδωσε όλα στην Τρόικα, η ΚΟΕ έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ­– τελευταία όμως, ενώ άφησε πίσω της (στον ΣΥΡΙΖΑ) «μπουμπούκια» βουλευτές και στελέχη που έδρασαν όπως είχαν εκπαιδευτεί: πάνω από όλες τις αρχές, η καρέκλα. Μετά βέβαια ο αρχηγός τους Ρ. Ρινάλντι προσπάθησε να μας πείσει ότι «αυτοί τα έλεγαν»… Εκεί κάπου τερματίστηκε η γελοιότητα.

Αφού υπέσκαψαν κάθε σχέση συνεργασίας με άλλες αριστερές οργανώσεις λόγω της απαράδεκτης καιροσκοπικής στάσης τους, τώρα κάνουν αλλαγή πορείας προς το εθνικοπατριωτικό ρεύμα. Καλή συνέχεια στο δρόμο της ολοκληρωτικής γελοιοποίησης, του πλήρους οπορτουνισμού και της εγκατάλειψης κάθε αριστερής αρχής και αξίας…

#Συλλαλητήριο

#Μακεδονικό

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα