Αντί-Λογος: Μια νέα συλλογικότητα εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση για την ίδρυση και τις βασικές αρχές της νέας συλλογικότητας εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, «Αντί-Λογος», την οποία στηρίζει το «Ξ»

 

Μια νέα συλλογικότητα ξεκινά την προσπάθεια ανασύνταξης των δυνάμεων της εργασίας, μέσα στο «κάστρο του αντιπάλου».

Συναδελφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι του Υπουργείου Εργασίας, του κρατικού Φορέα που καθημερινά «υποδέχεται» εργαζόμενους που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να αγωνιστούν από το συγκεκριμένο μετερίζι για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οι κυβερνήσεις του «μνημονιακού τόξου» πιστά υπηρετούν.

Κόντρα στο συμβιβασμένο και ηττοπαθή συνδικαλισμό των παλαιών και νέων κυβερνητικών παρατάξεων και στον σεχταρισμό του ΠΑΜΕ, η νέα συλλογικότητα θα επιδιώξει να δώσει πραγματικές και ειλικρινείς μάχες για τους εργαζόμενους και με τους εργαζόμενους, χωρίς τακτικισμούς και άλλες σκοπιμότητες.

Ο Αντί-Λογος, όπως θα είναι το όνομα της συλλογικότητας, διαμορφώθηκε μετά από μια σειρά τακτικών ανοικτών καλεσμάτων και αντίστοιχων ανοικτών συνελεύσεων, στις οποίες συμμετείχαν αρκετές’ δεκάδες συνάδελφοι και για τις οποίες ενημερώθηκαν όλοι.

Η παράδοση αυτή (των ανοικτών διαδικασιών) αποτελεί το καλύτερο εφόδιο για την αποτελεσματικότητα της συλλογικότητας και πρόθεση όλων όσων συμμετέχουν είναι να την διαφυλάξουν και να την εμπλουτίσουν.

Ακολουθεί το ιδρυτικό κείμενο αρχών της συλλογικότητας, βάσει του οποίου στην συνέχεια θα εξειδικευθούν αναλυτικότερες θέσεις-προτάσεις για συγκεκριμένα ζητήματα (ενόψει και των εκλογών του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, 22-23/6/2018).

 

Αντί-Λογος: Συλλογικότητα των Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας

Είμαστε υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, που τα τελευταία χρόνια βιώνουμε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, τις επιπτώσεις ενός πρωτόγνωρου σε ένταση και διάρκεια κοινωνικού πειράματος που εφαρμόζεται στη χώρα μας. Δημόσιοι υπάλληλοι, που εν μέσω της σύγκρουσης (Kράτους) Κεφαλαίου – Εργασίας, βλέπουμε τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα να θυσιάζονται στο βωμό σκληρών μνημονιακών πολιτικών και να παραμένουν στο στόχαστρο μιας νεοφιλελεύθερης επίθεσης που εφαρμόζεται πιστά και απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, επιλέγουμε να αρθρώσουμε τεκμηριωμένο και μαχητικό ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟ.

Νιώθουμε την ανάγκη να οργανώσουμε τη συλλογική μας δράση, γιατί:

  • Πιστεύουμε σε ένα δημοκρατικό, αυτόνομο και μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα
  • Πιστεύουμε ότι η δημόσια διοίκηση πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και να αξιολογείται με βάση την ικανοποίηση των αναγκών αυτών.
  • Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να είναι το όπλο μας
  • Πιστεύουμε στην βήμα-βήμα και σε όλα τα επίπεδα οικοδόμηση σχέσεων και θεσμών που βασίζονται στην συνεργασία και το κοινό συμφέρον, και όχι στον ανταγωνισμό και το κέρδος.

Θεωρούμε ότι η προσπάθεια οργάνωσης της συλλογικής μας δράσης θα πρέπει να βασίζεται:

  • Στην Άμεση Δημοκρατία, ως απάντηση στην μέχρι τώρα συνδικαλιστική ιεραρχία και γραφειοκρατία της πολιτικής εξουσίας. Η εσωτερική μας λειτουργία θα δίνει διαρκές παράδειγμα άρνησης μιας διαχωρισμένης πολιτικής εξουσίας, της κάθε είδους γραφειοκρατίας.
  • Στην αυτοοργάνωση των συναδελφισσών και συναδέλφων. Η αυτοοργάνωση μας επιτρέπει να αναπτύξουμε διαδικασίες πέρα απ’ την αντιπροσώπευση, τις ιεραρχίες και τις πελατειακές σχέσεις.
  • Στην Αλληλεγγύη για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του μόνιμου προσωπικού, των συμβασιούχων εργαζομένων του Υπουργείου μας, αλλά και όλων των εργαζομένων, γιατί πιστεύουμε ότι κανείς και καμία δεν πρέπει να είναι μόνος και μόνη απέναντι στους εκβιασμούς του Κράτους και της Εργοδοσίας .
  • Στην πάλη ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Γιατί ο ρατσισμός και φασισμός είναι η ανακήρυξη του εμφυλίου στα “σπλάχνα του ανθρώπινου είδους”. Θα πρέπει οι εργαζόμενοι, ντόπιοι και ξένοι, να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα και αποφασιστικά απέναντι τους.
  • Στη διαφοροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος από την εργοδοσία και την πλήρη αυτονομία του. Στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος πέρα από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τον κυβερνητικό και κομματικά καθοδηγούμενο συνδικαλισμό, που θα οργανωθεί στη βάση χωρίς ιεραρχίες και αποκλεισμούς. Ενάντια στην διεκπεραιωτική και αναποτελεσματική λογική της ΑΔΕΔΥ που οδηγεί σε συνεχείς ήττες.

Καλούμε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα να συμμετέχει ισότιμα στην προσπάθεια μας, η οποία βασίζεται σε απολύτως ανοικτές διαδικασίες (τακτικές Συνελεύσεις, διαρκής ενημέρωση προς όλους, συμμετοχή όλων).

Για να κάνουμε μαζί το αποφασιστικό βήμα εμπρός
Για να αλλάξουμε μαζί τον κόσμο!

 

Μελίνα Δαρζέντα-ΤΕΕΣ Σύρου

Κατερίνα Καλλιάρα-ΤΕΕΣ Τρικάλων

Αλέξανδρος Κυτίνος-ΤΕΕΣ Κεντρικού Τομέα Πειραιά

Νίκος Μποσινάκος-ΚΥ Δ/νση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Κώστας Παραράς-ΚΥ Δ/νση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Τίτος Σπυριδάκης-ΚΥ Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης

Δώρα Σταθοπούλου-ΚΥ Δ/νση Ατομικών Ρυθμίσεων Εργασίας

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα