Ανακοίνωση Ανοικτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίου Νικήτα

Ο αγώνας των κατοίκων του Αγίου Νικήτα στη Λευκάδα για τη διάσωση της παραλίας Μύλος συνεχίζεται, παρά τις μηνύσεις και την καταστολή. Δημοσιεύουμε παρακάτω τη νέα ανακοίνωση της «Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίου Νικήτα».

 

Οι μηνύσεις δε μας φοβίζουν, μας πεισμώνουν, μας εξοργίζουν

Καθώς η λίστα των μηνύσεων ενάντια στον αγώνα για την επανοικειοποίηση του Μύλου αυξήθηκε, οφείλουμε μια δημόσια απάντηση σε όλους αυτούς που έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα επιβάλουν το δόγμα του φόβου.

Οι πρώτες μηνύσεις αφορούσαν κυρίως ντόπιους, μόνιμους ή εποχιακούς κατοίκους του Αγ. Νικήτα και ήρθαν μετά την πρώτη διαμαρτυρία στο Μύλο. Δε μας εκπλήσσει ότι αρκετοί από τους μηνυόμενους δεν ήταν καν παρόντες, ούτε ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται διαπιστώθηκαν μόνο από τους μηνυτές και μάλιστα δύο μέρες αργότερα. Επίσης δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μήνυσαν για παράνομη βία συμπολίτη μας 81 ετών, ούτε καν ότι απέστειλαν εξώδικο σε διαδικτυακό μέσο για να αποσύρουν ανακοίνωσή μας, ζητώντας τους μάλιστα επιτακτικά τα ονόματα των συντακτών. Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν αυτό που λίγο ή πολύ γνωρίζαμε όλοι στη Λευκάδα: ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θα χρησιμοποιούσαν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, κωμικά εξώδικα ακόμα και ψευδο-μηνύσεις, ώστε να πετύχουν το σκοπό τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να μας τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το φρόνημά μας.

Και όσο δε μας προκαλεί εντύπωση η νοοτροπία των αδερφών Φίλιππα, για άλλη μία φορά μάς εντυπωσιάζει η στάση της διευθύντριας της Κτηματικής Υπηρεσίας κυρίας Μαίρης Τζωρτζοπούλου. Εκτός από την πλήρη “ταύτιση απόψεων” στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους αδερφούς Φίλιππα – που μάλιστα της επισημάνθηκε από παριστάμενο δημοτικό σύμβουλο – επέλεξε να ”ταυτιστεί” και με τις μεθόδους και τον τρόπο αντίδρασης των αδερφών Γρηγορίου και Αναστάσιου Φίλιππα, εξαπολύοντας με τη σειρά της μια μήνυση, αυτή τη φορά σε δημοσιογράφο (Παναγιώτη Κουνιάκη, PrismaRadio) επειδή δημοσίευσε το δελτίο τύπου της Ανοικτής Συνέλευσης Κατοίκων του Αγ. Νικήτα, αναδεικνύοντας τον αγώνα μας. Εμείς, δε θα την ψέξουμε απλώς για τις “ταυτίσεις” που επιλέγει ούσα κρατικός λειτουργός, όπως έκανε ο κύριος δημοτικός σύμβουλος, θα της πούμε, ότι με τις μηνύσεις κατά εκπροσώπων του Τύπου δε θα αποφύγει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη:

  • για τις πράξεις και τις παραλείψεις της,
  •  για το αν υπάρχει νόμιμη ή κακή χρήση της μίσθωσης,
  • για το εάν και πού υφίστανται παρανομίες,
  • για το ποιες ήταν οι οφειλόμενες ενέργειες και τι έπραξε τελικά,
  • για το εάν υπήρξαν διαρροές από αιφνιδιαστικές αυτοψίες,
  • για το τι κατεγράφη σε αυτές,
  • για το κατά πόσο ελήφθησαν υπόψη ή αγνοήθηκαν έγγραφα επί πειστηρίων, και άλλα πολλά.

Θα της ευχηθούμε μόνο καλή τύχη. Σίγουρα πιο χρήσιμη θα της φανεί στο μέλλον αυτή η ευχή μας, από τις τελευταίες “πάσης φύσεως άδειες” από την υπηρεσία της.

Όσον αφορά εμάς, οι αστείες αυτές ενέργειες πανικού και η κούφια επίδειξη ισχύος δε θα βρουν απέναντί τους κάποιους μεμονωμένους πολίτες, αλλά όλους μας σαν συλλογικότητα. Η συλλογική μας δύναμη, που εκπορεύεται από τα παραπάνω και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, είναι υπέρτερη από το δίκαιο του “ενός και ισχυρού”, των “ταυτίσεων” και των “ εκλεκτικών συγγενειών”.

Η δημοσίευση αυτή στοχεύει να πληροφορήσει το κοινό για τις εξελίξεις του αγώνα για την επανοικειοποίηση του Μύλου. Να αποκαλύψει τους ρόλους του καθενός, ώστε τώρα περισσότερο από ποτέ να γίνουν ξεκάθαρα τα δύο στρατόπεδα που έχουν προκύψει.

Διότι στη Λευκάδα της ολοκληρωτικής καταπάτησης των δημοσίων χώρων, έχει έρθει η ώρα να δώσουμε τη μάχη για τα αυτονόητα.

Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίου Νικήτα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα